Khamis, 8 Februari 2007

Microsoft Scripting Games MMVII (Part 1)

Jom join scripting game anjuran technet. sape sape yang dapat point >= 60 leh dapat certificate. and sape sape yang masuk ade peluang nak dapat patung Doctor Scripto Bobbleheads.



Ade 4 division:


Beginner VBS
Beginner PowerShell
Advanced VBS
Advanced PowerShell

setiap divison ade 10 event. markah die tak distribute equally untuk setiap event.

Tahun lepas, Malaysia dapat 46/100 and Kuala Lumpur dapat 35/100 je.ape ape hal, korang donload PDF yang ade cara cara nak join, faq, latehan, brief description untuk setiap event and etc etc..

Starting 12 Februari 2007 (soklan penuh die kuarkan online) and deadline each event ade die bagitau kat dalam pdf tu. aku tak penah masuk lagi bende ni, tapi hopefully dapat completekan the whole event for this year (my first try :p).

ape ape hal pon, good luck :) and semoga dapat upkan semula negara kita.

ref: http://www.microsoft.com/technet/scriptcen...es/default.mspx

11 ulasan:

  1. oih ko mmg ade aura hebat..so aku support dr blakang jelah..smoge berjy dgn cita2mu yg hbt itu..haha gue xmampu nk join...pe2 pn gudluck my pren..

    BalasPadam
  2. insyaAllah. ape ape hal pon thanks :) good luck for you too.

    BalasPadam
  3. go raja..go raja..go go power rangers...aku sokong dari belakng gak..tp lagi belakang dari sarmi..;p..tp aura aku sokong ko tu depat skit dari sarmi..workeh..berusaha!!!

    BalasPadam
  4. wah.. mekasih semua. kalo aku dapat certificate tu nanti, akan aku scan and bagi kat korang sume sekali :)

    BalasPadam
  5. biru melambangkan 'Kemewahan'...hoho mesti ko mewah kasih sayang kan 'fa'?hohoho..

    BalasPadam
  6. ini ade maksud tersirat ke ni sarmi :p

    BalasPadam
  7. hohoho biaselh...yg tersirat itu indah...yg tersurat itu madah...
    :P

    BalasPadam
  8. betapa indahnya kata kata mu wahai sarmi..

    BalasPadam

terima kaseh :)