Jumaat, 16 Februari 2007

:) (Part 2)

URT

Ni planning aku untuk sistem URT (UTM Railway Transit) seperti yang aku mimpi. Aku letak terminal untuk setiap kolej (kecuali Kolej 8 - sebab budak budak kolej 8 kaye kaye).



The idea is simple. Sape sape nak gune urt ni, pakai smart kad (kad matrix utm yang dah diupgradekan). smart kad tu pakai design dari psm Niki :) Sistem URT ni beroperasi dari pukul 7 pagi sampai 10 malam - 2 train setiap perjalanan setiap jam . peak hour (12 tengah hari ke 2 petang) ade 4 train. waktu cuti, reduce to half. setiap train and terminal dilengkapi dengan CCTV yang dikawal oleh aku and sape sape yang aku suke. hehe.. sape sape yang buat xxx kat terminal/train aku, siap la gambar korang kene upload kat sini. hehehehehe

Digi

Akhirnya aku pasrah jugak. untuk call aishah yang pakai no digi, terpakse la aku beli no digi semalam. dapat no yang best (macam no meksis aku). tapi yang tak bestnye, nanti ade toyol kuning tu ikut aku mane mane.. :( tak bestnye~~



Kucai kate no aku tu tak best. hehe.. dengki la tu. ni desktop kucai yang ade entiti tidak dikenali..

(gambar diremovekan. sori kat sape sape terase)

Life

Semalam tengah hari:
Tengah rancang rancang on how to spend this weekend dengan duit sebanyak RM60 kat dalam bank, tetiba mak aku tepon.

Mak aku: "Angah, adek ko masukkan RM100 kat ko"

Alhamdulillah. ade gak ruang siket nak bernafas. Then petang tu kucai bagi msg.

"Weh fa, dtg blik aku jap, nk setel utang."

Alhamdulillah lagi skali. ade lagi siket duit.

Pagi ni:
Masuk je opis, opismate aku panggil.

"Nah, duit ari tu"

and again Alhamdulillah lagi. dapat RM400.

So, seperti yang dirancang, aku nak spend cuti kali ni betul betul

  1. Tengah Malam ni naik bas (kalo ade tiket lagi) pergi ke kedah. Member aku kahwin. Dah lebih 10 tahun tak pergi kedah. dulu pergi pon sekadar lalu je.
  2. Esok (sabtu) petang/malam, balik ke Serdang sebab ade kenduri sedara aku bertunang.
  3. Ahad lepak lepak kat Serdang dengan member member aku kat sane. Petang balik umah. Lame gile dah tak balik umah.
  4. Isnin malam - lepak lepak dengan member member sekampung aku. dengar cite sume balik. hehe
  5. Selase - balik utm :)

But.. aku kene siapkan 8 skrip (untuk mekrosop scripting games) ari ni sebelum maghrib karang. i wonder if i could do that...

Ape ape hal pon, taniah kat coursemate aku (Fendy) and wife die (Zura) atas perkahwinan mereke. diorang dah kahwin minggu lepas kat umah Zura. Minggu ni buat kat umah Fendy lak. Semoga berbahagia dan berkekalan sehingga ke syurga kelak.



Pikir pikir balik, at least my life takde la diselubungi dengan bad luck sangat. but when it comes to luck, i wonder how do i "bersyukur".apakah tiap kali bende yang baik aku dapat, baru nak kuar dari mulut aku perkataan "alhamdulillah"..cukup ke dengan ape yang aku buat dengan life aku selame ni sebagai KhalifahNya..of course not.. well, that's the biggest thing i should do (or done) in my whole Life. InsyaAllah.. Togather kite menambahkan kualiti dalam kehidupan kita (nak tau maksud kualiti tu, tanye niki.. aku amik dari die:)

Well, life goes on (for a man with null)...

9 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. mmm aku cm biase tgok je pompuan kt desktop FA_YA_SOD_LAM tu.. dia dak utm gak ke? ko knal ke fa?

    BalasPadam
  3. erk! kim salam.. aku kn kije kt kl..ko ni..nk kim salam lakk..
    dia kn kt utm(mase aku jupe dulu..agak2nya..)..ko tnye la FA_YA_SOD_LAM...

    BalasPadam
  4. rezeki ALLAH bagi.. so x yah risau.. cool aje... DIA maha mengetahui.. sabar je la.. kang dapat la tu... happy makan kenduri kawin..owh.. bila ko nk ada kenduri ni 'fa'.. x saba rasanye aku nak makan kat umah ko...

    BalasPadam
  5. ko nak makan kat umah aku bile bile pon boleh. datang je la. ko tu dah lame tak datang umah aku..

    BalasPadam

terima kaseh :)