Isnin, 26 Februari 2007

Throw a punch, Shards bleed on the floor
Tearing me apart but I don't care anymore
Should I regret or ask myself: Are you dead yet?

- CHILDREN OF BODOM: Are You Dead Yet?


tak tau nape. for some reason, aku rase macam aku ni bawak curse je. penat. ade je bende tak kene. urusan aku tak pernah mudah. siap kalo ade orang teman aku nak uruskan hal aku, dengan die skali pon kene. better not make friend with me ♥ (maybe curse aku ni hanya akan tamat jika dan hanya jika aku mati - suicide)

takde mood. so, aku paste lirik je la (first time aku paste lirik kat dalam blog ☺)In team - Tanpamu. satu satunye lagu nasyid yang tiap kali aku dengar, boleh buat aku menangis. terasa berat nak tanggung kifarah.. yup. aku tau aku ni banyak dosa. terlampau banyak. ni baru balasan kat dunia sampai buat aku punye spirit kene tarik. belum kat akhirat lagi..

Resah dan gelisah ku rasa
Hidup penuh pancaroba
Roda masa pantas berputar
Menduga iman di dada
Daku yang lena dan terleka
Tenggelam di lautan dunia
Kabur pandangan mataku
Pada nikmat yang menggunung
Mendustakan kurniaanMu
Tiba murkaMu menghukum
Keangkuhanku kian hancur
Lantas ku jatuh dan tersungkur

TanpaMu Kasih
Ku tak berdaya
Hilang punca dan arah
Hanyut alpa di arus bergelora
Kasih daku derita
Lemah dan sengsara
Jiwa dan tubuh kepedihan
Tersiksa,terhukum
Menanggung kifarah dariMu

Telah ku lalui semalam
Jalanan kelam dan suram
Lampaui batasan insan
KeagunganMu kulupakan
Rahmat dariMu kudambakan
KeampunanMu kupohonkan

Tuhan,ku tak berdaya
Tempuh segala
Tanpa kasihMu
Hatiku ini merindu
Sinar cintaMu Yang Agung
Pasrah merayu redhaMu
Amouni dosa-dosaku
Rahmat dariMu kudambakan
KeampunanMu ku pohonkan..

10 ulasan:

  1. cool.. life is cruel.. but life always goes on.. beware of the sign..
    spirit ko kena tarik..x pe.. sama la kita... dosa kita banyak..ko pun tau.. aku rasa ko kena taubat nasuha..

    BalasPadam
  2. lek fa..aduhai down habis-habisan ni..chai aku serah kt ko utk handle fa..heheh..gunekan ayat2 manismu...blum bleh tobat nasuha lg...kene bajet betul2...heheh ajaran sesat aku jgn diikut..:P

    BalasPadam
  3. fa...

    ko jgn down cmtu..ape yg blaku kt ko ade hikmah nye..ko tak nmpak..
    mungkin bkn ari ni..tp maybe ari2 yg mendatang..

    ko kna igt..tuhan menjadikan sesuatu utk umatnya bkn kerana dia membenci..Dia sayang kt ko..tu psal Dia byk bg cubaan utk ko..supaya ko tak lupakn dia..

    antara sbb Allah bg dugaan utk hambaNya..
    1. Dia nk hapuskan dosa ko kt dunia..Dia tak mau seksa ko kt akhirat...
    2. Dia nk menguji sejauh mane keimanan ko
    3. Dia tak mau ko lupakan Dia..
    4.... byk lg..

    jgn pkirkan ko rela mati drpd idup dgn byk dugaan..
    klo ko sabar..pahala beb..
    aku sentiasa igt ayat al-Quran yg sebut tentang..
    "dan khabar gembira utk mereka yg sabar"

    pkirkn cmne ko nk balas jasa mak ayah ko klo ko nk mati cmtu je..

    ko kna igt..idup utk dinikmati bukan utk diratapi..

    elek fa...kitorg ade utk ko..

    BalasPadam
  4. wahah gembiranyer aku_cakk is back! wah balik2 jek dh jadik ustazah...eheh

    BalasPadam
  5. erk! ko ni abeming... not ustazah but a person yg penah down giler2..

    blaja dr penglaman beb

    BalasPadam

terima kaseh :)