Rabu, 21 Mac 2007

But she cry, cry, cries with her lonely heart, thinkin'

(macam biase, title takde kene mengene dengan post ni)

ari ni datang opis awal. macam biasa la, kalo datang opis awal, maksudnye aku tak dapat tdo malam tadi.

pagi masuk opis. onjektif utama: nak buat tesis bab 3. ingatkan punye la senang nak buat (sebab bende sume dah ade kat dalam otak, just tinggal nak luahkan aje). tapi akhirnya, dalam masa 1 jam dapat tulis 1 ayat je untuk bab 3. yang jadi susahnye nak kene translate dari english ke bahase melayu. nak nak plak first statement tu banyak melibatkan mathematical term. lagi la susah otak aku nak fikir.

thinking back again my experience, aku just boleh menulis dengan baik kalo aku bangun waktu subuh, g mandi then badan terus segar. time tu la dapat tulis dengan cemerlang. or time date due dah dekat gile (tinggal beberapa jam for ex). nak kene berlatih ni so aku boleh keluarkan keupayaan aku bile bile macam si Peter Petrelli (watak Heroes).

pukul 12 lebih, tetiba dapat call dari rmc lagi (kak lin la yang tepon)

Kak Lin: Fa, awak punye borang still sangkut lagi. Dekan kate patutnye tak boleh 2 surat ni je (surat tawaran and surat convert). mesti ade lagi satu surat macam result ke, surat tangguh ke.. betul ni takde kat awak?
Fa/aku : Memang tak de la kak. ari tu saya tanya sps, diorang cakap memang saya patut dapat surat tawaran baru. tapi still takde lagi.
Kak Lin: ha.. tu la akak dah cakap kat dekan. tapi.... tah die still tak mo lagi.
Fa/aku : ok la kak, nanti saya tepon sps tanya lagi.

aku tengok jam dah pukul 12 lebih. tengok beg duit, syiling takde. so, aku decide aku call sps lepas kolokium (seminar untuk orang jabatan math). sambil tu layan lagu Slipknot - Disasterpiece. then tetiba datang lak akak phd kat opis ni. meluahkan perasaan die tak prepare untuk kolokium ni. aku gunakan segala pengalaman aku nak tenangkan hati die. risau takut penyelia dia (penyelia dia = penyelia aku) tak puas hati. well, at least aku kene bagi die konfiden siket as student yang se-penyelia.

pukul 2. kolokium start. tengok akak tu present ok je awal awal. then penyelia aku masuk, tetiba dia macam gugup siket. abis je kolokium tu die call aku tanye macam mane die present. aku tak mo la terus terang. so, macam biasa aku bagi ayat samar samar sambil cuba tenangkan keadaan. tapi memang dengar la suare die risau sangat..

lepas tu, aku terus g public phone call sps. tanye orang yang bertanggungjawab pasal study aku die kate.

orang SPS : kitorang dah tak kuarkan lagi surat lain. 2 surat tu je yang awak patut dapat
aku (dalam hati): damn

disebabkan aku takde mood, aku maleh nak borak lagi lame. padahal sebelum ni die kate aku kene dapat surat tawaran baru. damn.

pastu terus call kak lin lak.

Kak Lin: Ha fa, tadi akak dah mintak kat sps... bla bla bla (disebabkan aku depress sangat mase tu, aku tak ingat ape die kate)... surat dengan sokongan prof xyz (name tak ingat) akak dah dapat. akak dah bagi kat dekan rmc. tak tau la lulus or tak awak punye ni.
Aku: owh. ok. tak pe la kak. thanks
Kak Lin: Tu la. orang lain sume dah lepas, awak punye ni je yang sangkut.
Aku: tak pe la kak. saya memang macam ni. ape ape permohonan saya memang selalu sangkut.
Kak Lin: owh ye ke.
Aku: a'ah kak. tak pe la. thanks banyak banyak. kalo dapat nanti saya belanja akak (cubaan merasuah.. ahaha:)
Kak Lin: ok. bye.

Damn. aku paling lemah sekali kalo bende ni sangkut paut. teringat lak lagu slipknot - disasterpiece.

I'm not supposed to be here


hell yeah. aku rase macam memang sini bukan tempat aku lagi. nak nangis pon ade.. damn. damn..

tak sabar aku nak tunggu pukul 6. nak balik bilik nak nyanyi lagu disasterpiece. meh aku share kat sini.



lirik die (aku amik part die yang paling best je la - kat minit ke 3:50 dalam klips atas):

(HATE) Hate ain't enough to describe me
(SCREAM) Somewhere between screaming and crying
I'm not supposed to be here
I'm not supoosed to be

(WHY) When do I get to know why?
(BITTER) Bitter as the stink of when I try
I'm not supposed to be here
I'm not supposed to be

No, no, no, no, no, no

Pull your hands away
I'm gone - goodbye - it's so depressing
Withering away
Take a look - inside - my soul is missing
All I have is dead, so I'll take you with me
I Feel like I'm erased - so kill me just in case
I Feel like I'm erased - so kill me just in case
Dont kill me, just in case

(COVET) Everything around me's mine
(STY) Can't see through the sties in my eyes
I'm not supposed to be here
I'm not supposed to be

(DOWN) Scratching and clawing all the way
(STAY) You won't let me fucking stay
I'm not supposed to be here
I'm not supposed to be

(LIVE) Is there another way to live?
(DIE) Cuz it's the only way to die
I'm not supposed to be here
I'm not supposed to be, come on

No, no, no

I'm not supposed to be here
I'm not supposed to be x2


akak phd tu luahkan perasaan kat aku. aku lak luahkan kat sini..

and hopefully, aku tak buat bende bodoh macam aku cube buat tahun lepas.. damn. life is hilariously fucking cruel.

7 ulasan:

  1. same fate.. i don't know.. but.. right.. let a protest worm... a hook worm will be spread.. biroksrasi.. damn.. i hate that very much...
    i got that bad luck... now.. bad luck around me...

    BalasPadam
  2. yeah. hopefully, kite sempat bersabar.

    ko nak buat worm ke ape? damn. i'll take my past as one of my guide. let's leave the scene.

    ke ko maksudkan worm lain? hehe. mentang mentang la ko jumpe cacing pelik.. :p

    BalasPadam
  3. disimpulkan bahawa...kehidupan 'f'...dikelilingi kesedihan berpanjangan....Allah syg ko 'f'...Dia bg ko byk ujian bermakna ko dkt ngan die...kalo yg jrg dpt ujian...hmm jauhnyer...

    BalasPadam
  4. mmmmm btul tu.klo terjadi ape2 jgn nk salahkn kucing itam tu plak...

    BalasPadam
  5. aku memang tau black cat tak bersalah. saje je nak menolak kesalahan tu kat black cat.

    BalasPadam

terima kaseh :)