Isnin, 19 Mac 2007

She's so lucky, she's a star

(title takde kene mengene dengan post ni)

Tengah hari tadi, dapat tepon dari akak lin (puan lin sebenarnye). die ni la orang yang uruskan pasal duit aku.

Akak Lin: Fa, saya try call awak dari pagi tadi tak dapat, awak pergi mane?
Fa (aku): saya pagi tadi off hp la kak. ade ape ape ke kak?
Akak Lin: Macam ni, awak punye borang ari tu tak sah la. orang atas nak surat pendaftaran awak. Kalo boleh awak bagi asap kat akak leh?
Fa (aku): Wokeh.

Damn. sangkut lagi duit aku. minggu lepas die tak cakap lak nak borang pendaftaran. pastu die sambung lagi..

Akak Lin: Duit awak ni mungkin masuk dalam bulan depan tau. sebab rasenye tak sempat, jumaat minggu lepas last.
Fa (aku): Akak, mintak tolong cepatkan boleh? saya dah takde duit ni.
Akak Lin: Err... ok la. nanti akak cuba secepat mungkin. sebab borang ni nak kene bawak balik ke atas.
Fa (aku): Okeh kak. Time kaseh banyak - banyak.

Damn. tapi tak pe. aku pon tak nak push akak lin. die ni dah kire tolong aku. damn, kelemahan aku. orang kalo dah tolong aku hatta sekali je pon, aku dah tak le nak marah marah, or push push. not kinda man.

Petang tadi, balik dari mesjid, aku cari si kodie, pojie or awe. aik. pelik lak diorang tak datang mesjid asar ni. so, aku terus pergi ke lab diorang. motif aku nak tau pasal Progress Report.

Sampai lab Pojie/Awe. Diorang takde. Morse ade la. die cakap pojie dengan awe bizi hilang mane tah. damn. kene naik tingkat empat, cari asmui plak. jumpe je mui,

Aku : Mui, camne nak buat Progress Report?
Asmui : Weh, ari ni last la. ko tak buat lagi ke?

(actually mu'i cakap dalam bahasa klate. tapi aku tak paham sangat, so aku tulis je la bahasa melake)

Aku : ari ni ke? aku rase dalam 26 hb or something.
Asmui : ari ni la. pojie dengan awe tengah sattlekan Progress Report.
Aku : aku rase jabatan aku lain kot. kitorang lewat siket.

aku nak menenangkan hati aku yang lara.

Asmui : mane ade. sume same la. die ade tulis kat notis sps.
Aku : Damn

Aku tengok jam dah pukul 4.45pm. no time to waste. aku soh die ajar aku cepat cepat.

lepas tu aku terus lari ke bilik kodie plak. blok sebelah and tingkat 4 gak. Masuk masuk je bilik kodie, aku senyum senyum and...

Aku : Kodie, pinjam serat.
Kodie : A? okeh. ko nak sekarang ke?

tanye die sambil kuarkan beg duit die. waaaa.. segan gile aku. bersyukur gile dapat member macam ni punye baik. thanks banyak banyak kodie.

Pastu aku berlari ke opis aku lak. kene lintas 3 blok. damn. sampai je bilik, aku bukak email, cari email dari penyelaras aku. dapat. then aku baca balik betul betul..

This is also to remind you of the foll datelines:

1. Student submit progress report to supervisor: week 13
26/3/07-30/3/07


2. Supervisor submit progress report to Faculty: week 14 2/4/07-6/4/07

Thank You


damn. penat aku lari lari tadi. damn!

10 ulasan:

  1. perghhh! snaman tak teragak2...moral kt sini..ko kna bace emel dulu..takde la ko kna lari2..kn da cair lemak tepu ko tu..skrg da tinggal brape lemak ko ? hehehe

    klo ko takde duit..aku leh tlg..nop hall...tp lpas aku dpt gaji la..wahahah...

    BalasPadam
  2. well, what can i say. tu la senaman aku untuk hari ni. badan aku memang takde lemak la. tadi lari lari tu just meningkatkan stamina aku.

    takpe takpe. tak payah susah susah. kalo aku nak pinjam pon, aku nak pinjam 2 riban. nak beli komputer baru. hehe.. boleh?

    BalasPadam
  3. ceh org bg betis nak pehe,org bagi perut nak dada...hampeh...wah sian ko bile la nak dpt gaji...hmm biasela...sabo jek...tp at least berita baik buat ko xyah anta report hr ni...slamat...aku pon rase lega lepas membacanya...

    BalasPadam
  4. tak tau la bile dapat.. dah masuk sesi nazak ni. pinjam duit orang je la jawabnye. pinjam duit untuk beli rokok je. tak payah makan. save budget aku. hehe~

    yup, tu yang luckynye. weh, goodluck kat keje ko. buat cepat cepat. nanti leh datang skudai cepat cepat. pastu blanje aku cepat cepat. at least pizza hut. :p

    BalasPadam
  5. at least piza????halamak xmampu dong...kalo korang nk tau..gaji aku 27hb...konvo 26hb....fikir2knlah...isk isk isk...aku frust gile...

    BalasPadam
  6. ala mi... mintaklah advance.. aku ni dah tahap merangkak tunggu gaji... hr kat tempat aku banyak keja... ntah bila bleh jumpa die.. damn... x beli baju melayu itam la nampaknye..

    asyik asyik seminar seminar... bengang lak aku.... pas la kat lecturer aku cek tu..ni die ngan seminar die.. orang lain nak amik cek.. x bleh... ape la.. emo lak aku hari ni

    BalasPadam
  7. tak dpt aku nk tlg..gaji aku 28 ni... cmne tu...

    BalasPadam
  8. bukan mengelak dong...kalo ade duit mmg aku nak ajak pegi makan sup sirip ikan u sume...tp masalahnye...konvo ujung bulan...alangkah bengapnye management die adekan pesta dihujung bulan...bongok!

    BalasPadam
  9. ahaha. aku taknak sup sirip ikan u. aku nak pizza hut. mane mane management department memang bengap.. hr dep pon same.

    BalasPadam

terima kaseh :)