Rabu, 18 April 2007

mimpi

aku bangun pukul 1 tengah hari. but aku sempat mimpi walaupun aku tdo kejap je. aku ni bukan la jenis yang selalu mimpi macam kawan kawan aku. kalo aku mimpi pasal awek aku, aku akan bangun dengan gembira. but this time, aku dapat satu mimpi pasal bestfriend aku. satu mimpi yang aku paling takut sekali. mimpi yang aku cube elakkan. mimpi yang banyak menyebabkan aku risau. mimpi yang sometimes people around me fikir yang aku ni moody.

mimpi tadi pasal aku and bestfriend aku - fafa. dalam mimpi aku tadi, (yang aku ingat) die banyak tolong aku. belikan aku makanan time aku lapo sampai nak mati. then die selamatkan aku dari kene langgar. etc etc. mimpi yang sangat sangat menunjukkan aku ni hopeless.

actually, that's NOT the reason why aku takut dengan mimpi tu. it's about my past experience (?). bagi aku, mimpi ni kinda petanda bagi aku (as aku cakap sebelum ni, aku ni jarang dapat mimpi). cume aku tak percaya bulat bulat, just mengambil langkah berhati hati - it's all thanks to my past experience (?). so, aku teringat macam mane aku mimpi dulu dulu (around year 2003 waktu cuti 3 bulan).

waktu tu, aku rajin sangat telefon fafa. but then, aku, seperti mana manusia biasa aku ni mudah berkecil hati. so satu hari tu aku kecil hati dengan fafa. for several weeks, aku tak tepon die lagi. after that, aku dapat satu mimpi pasal fafa. mimpi macam yang mimpi aku pagi tadi. malamnye aku teringat nak tepon fafa. tapi aku tak tepon sebab aku still lagi kecik ati - padahal aku dah kat public phone dah time tu. about 5 hari aku asyik terpikir pasal mimpi tu. then the fifth day, aku nekad terus try call fafa.

Aku: Assalamualaikum. fafa ade?
Fafa: Wei, raje. ko kat mane? penat aku tunggu ko call aku (nada sedih)

after cerita cerita, baru aku tau. the time aku mimpi die tu is the same time ayah die meninggal. i wasn't there to comfort (?) fafa. that's because of my foolish mistake. aku rase bersalah sangat. betapa lemahnye aku kalo dah berhadapan dengan situasi macam ni..

then, aku start berhati hati each time aku mimpi pasal fafa.. aku mintak maaf kepade sesiapa yang terasa kalo time time macam ni. aku cube jadikan cerita ni sebagai pengajaran. tadi aku sms fafa, thanks God yang die takde ape ape. just tergigit lidah time die bersin and die tengah busy nak carik kerje.

well, this is the story about 'telepati' between me and fafa. after this, maybe aku nak cerita pasal 'telepati' antara aku and another my bestfriend - ayu.

notation: (?) = aku tak sure spelling aku tu betul or x.

22 ulasan:

  1. eeeee moody..heheh...patut ar slalu majuk ngan aku...nak aku pujuk ke lain kali?heheheh....

    BalasPadam
  2. Sejak kebelakangan ni aku mimpi bukan bukan.. pastu aku terpaksa isap rokok 3 batang straight utk ilangkan mimpi tu... setiap hari hampir sama.. dan watak yang x akan tiada dalam mimpi aku adalah yazid.. dan beberapa member yang lain... ish ish.. telepati diantara aku dan kawan-kawan... damn.. time aku nak try tepon time tu kawan x angkat.. apesal eh? aku cuma risau camtu gak..
    kalo ada mimpi buruk aku diam sensorang dan akan menjadi seperti blackhole.. menyedut ape segala gas dan aku kumpul ke dalam jantung.. dan aku lepaskan perlahan-lahan.. dengan lepasan kerisauan x menentu aku menjadi emo.. mungkin kerana mercury almagam yang berada di tampalan gigi gerahamku... yang telah diharamkan penggunaannya... sila cek di google.... dan aku berfikir.. apakah tahun aku dilahirkan adalah tahun perubahan era dimana kami menjadi guinea pig utk setiap rombakan peristiwa negara????

    BalasPadam
  3. @abeming
    memang aku tengah tunggu ko pujuk aku ni. uuuuu...

    BalasPadam
  4. @faisal
    kalo la nak 'ilangkan' mimpi tu semudah menghisap rokok 3 batang straight...

    time ko tepon time 'kami' tdo kot. lagi pon, yang mimpi orang tu, kadang kadang mase mimpi tu 'aku' tak dapat cam muke die sangat tapi at least mase aku bangun aku terus teringat kat certain people. and certain people tu la yang menjadi target 'aku'.

    pasal telepati tu... emmm.. no komen. nantikan cerita pasal ayu lak.. aku rase ko pon tau cai.

    ye la. aku rase budak yang lahir tahun 1984 ni macam ade sesuatu yang pelik siket. macam ade ikatan antara satu sama lain. maybe kite antara watak watak penting bukan sahaja untuk negara, malahan juga untuk antarabangsa. mungkin kami akan menjadi seperti pengguling rejim USSR, pemecah tembok berlin etc etc. mungkin juga kita ni sebagai watak picisan, tetapi tak dapat terima hakikat yang kita ni bukan watak utama. ahaha

    BalasPadam
  5. @atropine
    tahnye cai. rilex.. rilex.. rilex seperti yazid budak kelas ko tu..

    BalasPadam
  6. @فيصل
    ".. time aku nak try tepon time tu kawan x angkat.." - ish kan ke aku angkat mase ko tepon ritu....

    @f a wildchild
    olo3...manjenye si raje ni...pipi pinky la tu....heheh

    UMUM:
    Yazid mane yg dimaksudkan tu?yazid rumet aku dulu ke?GGGRRRRRRRR....tetiba panas..pesal ntah...heheh

    BalasPadam
  7. pipi pinky? ahaha. pakai photoshop ke ape..

    BalasPadam
  8. yazid tu aku rase ko tak kenal kot. ex mrsm kucai and ex klasmet kucai duduk kat kota tinggi.. beliau mempunyai perwatakan yang rilex sahaja.

    BalasPadam
  9. ooo..yazid yg berbaju kot tu ke?aku ingat yazid ..... fakulti aku dulu....bebelan anak tukang jahit la ni....hoho

    BalasPadam
  10. huhuhu.. aku mipi nk kna bunuh.. lawan pedang..tp aku menang.. 2 org guys nk bunuh aku... kira 2 vs 1.. walaupun cedera.. dorg terbunuh dgn kesilapan teknik lawan pedang ngn aku...

    moral : bkn aku bunuh dorg

    BalasPadam
  11. @abeming
    bukan yazid tu la. yazid ni korang tak penah jumpe kot. bukan yazid yang 'bebelan anak tukang jahit' tu gak..

    BalasPadam
  12. @atropine
    aiyak. ape la punye musuh tu. main pedang pon fail. siap boleh terbunuh sebab salah teknik sendirik lak tu. ahaha

    BalasPadam
  13. ye ke? bukan ke pihak lawan tu yang sengal? ahaha

    BalasPadam
  14. dasat...telepati...

    aku paling suke ayat nih:
    "ye la. aku rase budak yang lahir tahun 1984 ni macam ade sesuatu yang pelik siket. macam ade ikatan antara satu sama lain. maybe kite antara watak watak penting bukan sahaja untuk negara, malahan juga untuk antarabangsa. mungkin kami akan menjadi seperti pengguling rejim USSR, pemecah tembok berlin etc etc. mungkin juga kita ni sebagai watak picisan, tetapi tak dapat terima hakikat yang kita ni bukan watak utama."

    agaknya2 budak 84 ni instinct kuat..
    meka lebeh mendalami dri sendri.
    huk..pekebendenyer aku cakap

    BalasPadam
  15. yg aku tau...bdk2 tahun 1984 ni kt mane2 skolah pon mesti mencatatkan kemorosotan dalam pendidikan berbanding tahun2 yg sbelumnya....heheh...sbb tu xleh jadik watak utama....:-)

    BalasPadam
  16. weh korang bleh masuk blog aku x....aku xleh masuk ar.....bengong tol....

    BalasPadam
  17. @circleinspoon
    ye anum. aku pon sependapat dengan ko. setelah beberapa ujikaji, aku dapati budak budak yang lahir 1984 (the 84) masing masing berpegang kuat pada ideologi masing masing. masing masing ade unique abiliti tersendiri. masing masing mempunyai ikatan tak terkata. apakah kami antara golongan yang akan mengambil alih tampuk kepimpinan dunia? adakah kami juga yang akan menyebabkan dunia ini dalam kekacauan (chaos)? contoh paling ketara adalah pada blog kucai, dimana berlakunya kejatuhan rejim diktaktor faisal. maybe that just the starting.

    BalasPadam
  18. @abeming
    ha. tu lagi satu contoh. aku rase budak budak 1984 ni just pemecah rekod. juga bakal pemecah keamanan yang selama ini kita hampir kecapi.

    mule mule tak leh masuk blog ko, die soh edit ape tah kat profile aku tadi. aku save je, then leh terus masuk..

    BalasPadam
  19. Nama aku Ai.aku budak late 1984.Aku xpenah ade telepati.wish ade.tp there r times aku bersyukur sbb takde, sbb bg aku telepati tu freaky.. some kind of supernatural power, yg org2 pelik je ade.freaky la!mcm cite pelik2 yg steven speilberg penah buat.

    "...masing masing berpegang kuat pada ideologi masing masing."
    adakah ini yang mereka panggil ego?

    BalasPadam
  20. wahai saudari sha. untuk pengetahuan anda, telepati ni boleh la aku nak cakap sebagai satu keajaiban, kelebihan dan boleh juga menjadi satu kekurangan. these things i shall describe it in detail, tapi in future la. jangan anggap ianya sebagai freak and jangan risau sekiranya ianya tiada pada kamu. everythings happens for a reason.

    pegangan kepada idealogi and ego is a different things. berpegang kepada idealogi, fahaman fahaman tertentu and/or agama is a need. ego is just a scapegoat word. hope u'll understand it.

    BalasPadam

terima kaseh :)