Jumaat, 1 Jun 2007

From May to June

Chapter 1: Moving
(gambar yang disediakan ni sume sekadar hiasan je. hehehe)

Selasa 29hb.

(aksi obscene aku)


Lepas hd aku terbakar, aku dah duduk termenung je kat komputer aku. what the hell? ape aku nak wat dengan pc aku kalo dah camni jadinye?? :( sedih giler aku mengenangkan situasi waktu ni. dah bilik aku ni satu satunye tempat yang bagi aku feel untuk buat keje. kalo kat opis ni, jangan harap la aku nak wat keje. environment tak seswai langsung. environment yang seswai untuk aku main internet je. hehehe

petang aku g opis jap, nak clearkan harddisk aku. terpaksa la buang banyak info dari hdd aku untuk buat space untuk operating system aku. 15G je dapat. damn. banyak gile barang aku kumpul, terpaksa burn cam tu je. malam tu aku ajak yazid kuar g carik sound card. masuk je kedai komputer cytech...

aku: boss, bagi sound card paling murah skali yang u ada..
dia: nah, rm23..

aku usha usha kotak die, then aku cakap "boleh la ni. at least leh idup gak".

balik bilik je terus usha usha chip sound card aku tu. damn lucky. upenye sound card creative die bagi. yes. tercapai gak impian aku nak dapat soundcard creative (walopun yang murah gile. hehe). then aku setup komputer aku. setup os, then terus install driver. yes. berjaya gak. ade gak kuar bunyik kat pc aku.. :):)

Rabu 30hb.

Tak banyak cite. aku banyak abiskan masa dengan tdo and pindahkan barang je.


(ashtray baru aku di office. hehehe)


Khamis 31hb.
Hari yang agak gentar bagi aku. sebab aku kene jumpe penyelia aku hari ni. die call aku waktu petang. dalam pukul 5.00 ptg

dr. : fa, awak ada kat mana ni?
aku : saya kat bilik research dr.
dr. : so macam mana dengan progress research awak?
aku : ok je.
dr. : saya nak jumpa awak boleh?
aku : err.. saya nak pindahkan barang petang ni dr. kalo esok petang lepas jumaat leh tak?
dr. : ha. ok. ok.
aku : thanks dr.

letak je tepon, aku terasa macam pelik gile. ade plak penyelia kene buat appointment dengan student die. aku rase serba salah gile. tak pe la. nanti esok (jumaat) pepandai la aku adjust.

malam. dah abis pindah barang sume ke umah sewa. yes. akhirnya impian aku sejak masuk utm tercapai. barang bilik aku still lagi bersepah (malu nak letak pics.. hehe). tdo dengan lena malam tadi. sejuknye~~ tak sabar nak dapat tv dari tokey rumah.

Jumaat 1hb
Bangun pagi,still terasa kenyang lagi. tapi teringin nak makan gak. godek2 dapur, then terus buat roti telur. tah tak tau nape otak aku kali ni macam banyak fikir lak, abis hangus roti aku. waaaa ;(



pukul 9.30pagi jalan kaki ke stesen bas tmn u. aku perasan satu bas dah lalu (tak sempat naik, tengok dari jauh je). letak kat notes aku bas pukul 9.30pagi. tunggu 10 minit, satu lagi bas gerak. damn. 10minutes interval for each bas. leh tahan. 9.40pagi naik bas dari stesen bas tmn u. rage tiket: RM 1.00



10.00pagi baru sampai bus stand depan pintu utama utm. wow. 20minit gak naik bas dari taman u ke utm. jalan kaki daki bukit (berpeluh aku) sampai opis pukul 10.10pagi. kire ok la ni. petang ni nak usha bas utm ke tmn u lak. yeah~~

♪♫♫♪♫♫♫♪♫♫♪♫♪♪♫♪♪♫♪♫♪♪♫♪♫♫♪♫♫♪♫♪

at least dapat gak pindah dari utm ke luar. aku tak tau la kalo orang lain camne, tapi at least kali ni aku nak kene learn stand on my own feet. aku tdo pakai banyak sangat bantal. ade orang kata kat aku, tdo banyak sangat bantal ni macam menunjukkan banyak depends on orang lain. yup, aku rasa pun camtu..

    motif aku keluar.
  • aku nak blajar berjimat. kalo duduk kolej, aku tak reti reti nak berjimat. komputer tak penah off. lampu sentiasa bukak. karen aku gune melampau lampau.

  • aku nak blajar manage idup aku bebetul. kalo duduk kat kolej, sesukahati aku je nak g opis pukul brape pukul brape. kalo dok luar ni, banyak bende aku nak kene konsider, bas, kemudahan bergerak, kuderat aku larat or tak.

  • aku nak blajar bilik aku sentiasa kemas. kalo dok kolej, bilik aku macam kene gempa bumi. just seminggu sekali aku kemas. like hell. kali ni aku dok umah sewa dengan orang lain, aku nak timbulkan rasa segan kalo bilik aku bersepah giler. wahaha

  • aku nak blajar limitkan life aku yang aku rasa sebelum ni terlampau enjoy sangat. asyik dok leka je.


ni aku kire as gambling (gamble on my life). kalo aku berjaya, aku dapat reward gile gile macam ape yang aku nak. kalo tak, life aku jadi haru biru. time will tell.

8 ulasan:

  1. yeah..blaja idup berdikari.. stand on ur own feets

    BalasPadam
  2. yeah bebeh. that's what i'm trying to do now :) thanks for ur support..

    BalasPadam
  3. You scored 106 on Tickle's IQ test. This means that based on your answers, your IQ score is between 96 and 106. Most people's IQs are between 70 and 130.
    In fact, 95% of all people have IQs within that range. 68% of people score between 80 and 120. The following chart to your right, shows these percentages and where your IQ score is on that scale.

    adakah aq yg rare @ Fa yg rare

    BalasPadam
  4. wah. sampai kat blog ko pon ko tampal bende same... nah amik ko:

    You scored 127 on Tickle's IQ test. This means that based on your answers, your IQ score is between 117 and 127. Most people's IQs are between 70 and 130.
    In fact, 95% of all people have IQs within that range. 68% of people score between 80 and 120.

    sedar lah wahai sedara ku bahawasanya kita bukan lah rare items. mereka yang > 130 or < 70 sahaja tergolong dalam 5%.

    BalasPadam
  5. haha..

    aku tgk progress ok la,
    bilik ko kurang bersepah dari kat kolej..

    Dulu kat kolej segan aku nak masuk/duduk takut terduduk spec/hp/duit maklumla aku besar.. Kat bilik dah ok la tak bersepah.. ni xtau la kalau aku xbalik 4 hari dah sepah balik..

    so, contohi lah aku (bukan bilik aku)..

    BalasPadam

terima kaseh :)