Rabu, 6 Jun 2007

From May to June

Chapter 3: Another with null

Isnin 4hb

Petang tu, aku running carik public phone nak tepon RMC nak uruskan pasal duit aku. kaliling utm aku carik, takde satu pon ok. damn. nak tak nak aku try call pakai hp aku (mahal gile, damn).

aku: salam. boleh saya cakap dengan kak lin (akak yang slalu uruskan kewangan aku tu la)
dia: wslm. maaf la dik. kak lin takde.
aku: boleh saya tau bile die ade?
dia: die pergi kursus. 13hb ni baru balik.
aku: oo. ok. boleh saya tau saya kene kontek sapa untuk uruskan pasal RSG?
dia: awak try kontek kak suzie.
aku: boleh bagi kontek number die?
dia: awak pakai je no ni k.
aku: owh. leh tolong panggilkan dia tak?
dia: dia pon takda la. cuti. esok baru ade kot.
aku: damn. apasal sume orang cuti ni?? (kata aku dalam hati la)

pastu aku tepon tu, aku nak kene running pergi pejabat kolej, nak pulangkan kunci bilik. dengan berpeluh peluh aku jalan ke ktdi, sampai je kat depan pejabat kolej tu, ade sign "Tutup". damn. damn. damn (kata aku dalam hati lagi)...

~~~

Petang tu, setelah buat caf, petang tu aku kene praktikkan. aku pilih no 4. Tumpang herman ke taman teratai (depan umah die ade bus stop) then naik bas ke taman u.

pukul 6.35pm sampai taman teratai, aku terus tunggu bas. damn. pukul 7.25 baru bas aku sampai. terasa penat giler nak balik..

Selasa 5hb

Bangun cam biasa, siap siap nak g utm. turun bas je, terus jalan kaki ke RMC. pastu terus carik kak suzie. aku bagi tau die problem aku, then die tulis kat satu ketas kecik. dah sudah tu, aku tengok die letak ketas tu kat tempat banyak banyak ketas lain. damn. aku terasa macam terpaksa mengharungi karenah birokrasi lagi.

dari RMC terus ke pejabat kolej ktdi. jumpa puan meri. aku cakap kat dia, aku nak aku punye yuran asrama ni ditolak ke sem depan. then die try godek2 komputer die. asyik kuar error je. nampak berubah muka dia. dah terus jadi macam bad mood je. minta maaf puan meri. saya banyak menyusahkan orang...

petang tu test no 2 pulak. bas dari utm ke sri skudai, then bas ke taman u pulak. memang terasa lagi skali penat and mahal. ni nak kene fikir bebetul ni path aku nak balik..

Rabu 6hb

Pagi pagi je, t kejut aku bangun. seronok gila aku tengok orang lain hepi hepi je. aku pon rasa seronok je. many thanks to tz for all :)

5 ulasan:

  1. hehhehe... thanks je? biar pn byk problems.. kita kna hepi ...
    take it easy syg...

    BalasPadam
  2. ?????......adus...RMC tu ape eh...beli la moto fa....senang nk gerak kesana kemari...take it easy syg...ops..yark...heheh

    BalasPadam
  3. @atropine

    thanks dear :)

    yup. walo ape ape jadi pon, kite kene ceria n tabah n sabar. life goes on..

    BalasPadam
  4. @abeming

    RMC tu research management center. insyaAllah. aku memang terfikir nak beli moto. tapi for some reason, aku kene menikmati keindahan menaiki bas. hehe

    aik sarmi. bersayang sayang dengan aku lak. ape ni. marah adik kucai nanti.. hehe

    BalasPadam
  5. heheheheh...amboi dh lupa kat aku eh semenjak berdear2 dgn tz ni takde dh nk bersayang2 ngan aku eh?heheheheh...semudah tu jek ko lupakan kenangan kita??????heheh

    BalasPadam

terima kaseh :)