Jumaat, 7 September 2007

...aah! 88th Post

Ketika orang lain sedang sibuk menyambut ulangtahun ke 10 la, ke 50 la (segala yang genap 10, jubli intan, jubli perak bla bla bla), aku lak nak sambut the 8th moment yang aku baru sedar tadi. kebetulan banyak gak 8's

88th Post on fafa-null2.blogspot.com


88 orang dah view aku sejak 1 september 2007 kat frenster aku


888 komen telah diterima di frenster


in this 88th post, hopefully segala yang baik dijadikan tauladan, yang buruk dijadikan sempadan. segala yang baik itu datangnya dari Dia yang Satu dan yang buruk itu datangnya dari diri aku sendiri. thanks all for ur support to make these things happens. even if it is a small things, but this small things make a big things happens.. minta maaf kepada sesiapa yang terluka hati, termakan hati, emo, marah marah, cedera, sakit dan sebagainya disebabkan post aku before this and maybe after this. blame me k!~

wassalam

ps: aku telah tutup sebarang pengomenan di post ini setelah menerima 8 komen. terima kaseh kepada tukang komen ke 8 iaitu t.. jasamu kan ku kenang. hehe

Ukays - Citarasa + Untuk Kita Semua

Alam yang terbentang luas
Adalah hamparan untuk kita
Mengecapi segala impian

Sedangkan di antaranya
Ada baik buruk
Cuba kita merasai nikmatNya

Pahit manis mestilah dirasa
Kerna hidup tak semudah disangkakan
Jatuh dan bangun memantangkan fikiran
Mengajar kita erti kejayaan

Hitam putih rencah hidup
Ku tak pernah jemu
Yang putih indah dipandang
Yang hitam menawan

Namun hitam atau putih
Nyatalah sama
Terserahlah di hatimu menilai

Tepuk dada tanya selera
Manakah satunya citarasa kita
Kerana hitam dan putih lebih bermakna
Seperti malam mencernakan mimpi

Aku suka yang hitam manis menawan
Mungkin engkau lain pula kerenahnya
Rambut sama hitam namun di hati berbeza
Itulah hakikat kita manusia
(ulang 1x)

Pahit manis mestilah dirasa
Kerna hidup tak semudah disangkakan
Jatuh dan bangun memantangkan fikiran
Mengajar kita erti kejayaan

Hitam putih rencah hidup
Ku tak pernah jemu
Yang putih indah dipandang
Yang hitam menawan

Namun hitam atau putih
Ternyatalah sama
Terserlah di hatimu menilai
Citarasa

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sekilas kilau di air yang tenang
Terperciklah gerak tari kehidupan kita
Yang penuh keindahan

Tanyalah pada dirimu sendiri bagaimana
Masa silam yang beronak berduri
Mungkin kau tahu manisnya

*
Segalanya telah tersirat pada yang tersurat ini
Semakin nyata bagai bulan diribaan malam
Keriangan.....
Sememangnya kita ini terlalu indah diciptakan
Terpilih bukannya tersisih

Bertuahlah bumi yang dipijak
Seandainya langit disanjungi
Kasih sayang semakin terserlah asyiknya

Ku tak rela hidup disiakan
Biar di mata di hati mu tak
Baru saja kita gemilangkan
Untuk kita semua ho ho

Di sini ku rentangkan permaidani yang berbaldu
Biar itu kita mahkotakan nurani dan naluri
Di sini damailah hati yang resah dan kecewa
Antara kita ada lebihnya mungkin terlindung
Indahnya.....

(ulang dari *)


...aku masih lagi (dan sentiasa) dimiliki olehNya. semoga aku tidak akan terlupa hakikat ini :)

8 ulasan:

  1. ape lagi... g tikam nombor ekor nuh...

    BalasPadam
  2. fa..klo no. ko naik jackpot..ko jgn buat2 lupe kat aku..aku yg memberi idea bernas ko supaye melaksanakan ibadah haram..maka dosa & keuntungan mesti dibahagi sama rata...sekian..hahahah

    BalasPadam
  3. eh..eh..gile bermuka2 mamat nih.. :p cet

    BalasPadam
  4. amboi.... dulu bukan ke ko haja aku tikam nombor2 ni?

    BalasPadam