Sabtu, 6 Oktober 2007

...aah!



Duhai bonda duhai ayahanda
Dengarlah rayuan anakanda
Yang jauh di mata

Tanpa ku sedari airmata ku mengalir
Terdengar ayat suci seruan takbir
Betapa daku gembira dekat di samping keluarga
Di pagi mulia hari raya

Kan ku sujud di kakimu bila kita bertemu
Kan ku cium tangan mu ku pohon restu
Oh maafkan daku kesalahan diri ku

Walau jauh di mata namun kau tak dapat ku lupa
Doa ku sepanjang masa agar kau bahagia
Ku pohon restu dari mu oh ayah dan ibu
Agar tercapai cita ku membela nasib mu


Aku jumpe ayat besh dari sha..

Lelaki tewas kerana wanita, pangkat dan wang. Wanita tewas kerana ego yang dicipta oleh mereka sendiri. Menidakkan banyak perkara-perkara yang hak.


taken from blog beliaw.

9 ulasan:

  1. lirik lagu part yang ni
    "Betapa daku gembira dekat di samping keluarga"

    hahaha...
    mmg aku di samping keluarga pun..
    ptg ni balik kampung...
    hahaha...
    +/-16 km jer dari kampung....

    selamat hari raya.....

    BalasPadam
  2. Lelaki tewas kerana wanita, pangkat dan wang. Wanita tewas kerana ego yang dicipta oleh mereka sendiri. Menidakkan banyak perkara-perkara yang hak.

    this was soOoO true...

    selamat hari raya raju.
    da kua da lagu2 raya plak kan..
    umah kt melaka je ko tuh.bkn jauh pon!hahah

    BalasPadam
  3. lirik lagu ni lagi best

    dari P-Ramlee

    Manusia miskin kaya semua bergembira
    Aku miskin hina berselubung duka
    Manusia miskin kaya semua bergembira
    Aku miskin hina berselubung duka

    Hari raya orang bersuka
    Melawat sanak dan saudara
    Tapi aku miskin hina
    Berselubung duka

    Manusia miskin kaya semua bergembira
    Aku miskin hina berselubung duka

    Mereka berpakaian indah
    Serba-serbi semuanya mewah
    Aku saja sedih hati
    Pakaian pun tak berganti

    Manusia miskin kaya semua bergembira
    Aku miskin hina berselubung duka

    BalasPadam
  4. dgr lagu ini meronta jiwa aq nak balik. jarak rumah sekarang dengan rumah parent dkt 300km seremban - jb. tol hampir rm 30.00. minyak hampir rm 40.00. masa perjalanan 3 jam

    BalasPadam
  5. gman..
    ceh. best la ko. kg ko dekat je. aku punye kg 200km++. balik pon tumpnag yazid..

    ati..
    tak jauh ko kate? uuuu (efek sedih)..

    kucai..
    weh. sedih gak dowh lagu tu..

    yazid..
    takpe. balik singgah umah aku dulu. buka kat umah aku taw..

    BalasPadam
  6. ok kitaorg berbuka dirumah ko. yum! yum!

    BalasPadam
  7. hahahha.. raju.. aku rse la.. kalo ko nyanyi lagu tu mse balik kampung.. tak sempat nak repeat.. da smpai umah da..

    BalasPadam
  8. aku dok bukak banyak2 blog, skali sapanya blogla yg dok pasang lagu raya sesedeh nih...

    ko ghupanya... sengal abes...
    aku kamis baru dapat balik nih. huhu...(T_T)

    BalasPadam
  9. yazid..
    plan berubah. mak aku g amik kakak aku kat kl la..

    tz..
    ye la. taw la kg aku tak jauh sangat macam kg ko..

    anum..
    ye. time kaseh. ko ade lame tak kat jb?

    BalasPadam

terima kaseh :)