Rabu, 7 November 2007

...aah! apo kono eh jang...

apo cito? 24 hours? macam sehari tak cukup 24 jam je :D



nak je aku g tanya kat orang kedai tu "apo kono eh jang?".. hehehe


ari ni..

aku bangun bangun je (pukul 11 pg lebih), aku dapat msg dari herman (RO aku). die kate ade makan makan free (jamuan raya peringkat universiti) kat tepi tasik utm. so, dengan laloq laloq aku terus singgah kat sana (otw nak g opis). so, dengan laloq laloq ni lah, aku parking moto aku. tapi disebabkan otak aku still belum dapat synchronize antara mimpi dengan realiti, aku double standkan moto aku di kawasan yang tidak rata. aku lepaskan tangan je, terus moto aku jatuh. kelam kabut aku nak angkat balik moto. pastu boleh pulak aku dengan moto jatuh lagi sekali. sengal gila.. akibatnya..



kemek.. :( banyak lagi tanda calar yang aku segan nak letak kat sini...

peristiwa memalukan ini disaksikan oleh 2 orang mat moto yang ada kat tepi aku, sorang minah yang tengah tunggu bas (sambil pandang pandang aku, nak up*to*date dengan kesah ni kot), serta segerombolan wanita yang nak pergi ke tepi tasik. aku dengan tersenyum senyum sensorang, terus letak moto leklok sambil berjalan cepat ke tempat lagi ramai orang. kalo ikutkan nafsu, nak aje aku berlari terjun tasik.. tapi takkan la nak biarkan badan dikuasai nafsu. buat cool sudah.. jalan sambil tersenyum sambil cuba menyelit ke kawasan berkepadatan tinggi. berjalan ke hadapan, bukan ke belakang (macam iklan petronas tu)..

seb baik takde orang kat situ tanya aku "apo kono eh jang?". hehehehehehe


dari semalam aku dok layan lagu nogori nih. secara tak langsung, thanks to sarmi (sebab bagi lagu dikir barat seperti di dalam post kat bawah) and to fahni (budak nogori yang memperkenalkan lagu ni kat aku). ade 2 video yang berkaitan. satu yang nih:



menceritakan macam mana mamat tu giler giler nak mengayat si milah. siap poning poning palo eh dibueknyo. siap kene bahan dengan orang kampung. and it's kinda fun disobabkan watak watak sampingan tu..

and ni vids sambungan yang agak sedih. terasa macam ada kaitan dengan life aku lately lak. kekeke ;(



Ally Noor & Mastura - Apo Kono Eh Jang

( P: )
Jang oh Jang
Mano pulak poi eh budak bertuah ni
Sonyap yo...
Siaplah jang oi...
Kobau tu tak boghi makan lai

( L: )
Batu kikir jambatan bosi
Gulai udang sebelango
Cubo omak fikir dalam hati
Ayo ni bujang sudah lamo aih


( P: )
Apo kono eh jang kau monong ajo
Orang ke bulan ekau di mano
Muko bepoluh apo teghaso
Carian ubek penawa duko


( P: )
Poilah mandi hari dah tinggi
Jangan temonung menoman tanggo
Ke sawah kito menuai padi
Apo dikonang pekaro yang sudah

( P: )
Si milah kau gilokan
Orang dah masuk meminang
Mano den lotak muko
Kondak kau jang diambik orang
Biar omak cari an lain
Ompuk orang jangan diidam

( P: )
Ha... tu lah, dulu lai den koba kan
Kojo jang... kojo.
Ni.. ke kobun maleh
Ke sawah liat pulak tu

( L: )
Ah.. Omak ni..
Sekolah tinggi tinggi takkan ke sawah do
Buek malu yo...

( P: )
Nak kan anak orang tak payah beduit
Apolah nak jadi kau ni jang oi hai...

( L: )
Abih macano mak
Badan seh ni nak domam yo ghaso eh

( P: )
Dah den koba an dulu kumpo kan duit
Pinanglah copek ini kau tangguh an
Ke sawah kito mengumpo belanjo
Bekonan den si milah buek menantu

( P: )
Apo lai kau sosakan
Menghaung tak ado guno
Milah kawin minggu dopan
Melopong kau jang putih mato
Jangan lai dikonang konang
Asik dikonang merano badan


( L: )
Bekocak air di boting
Limau manih betaruk mudo
Bio becacak koghih dan lombing
Putih kuning den tarik juo

( P: )
Kau nak apo an milah tu pulak
Jangan jang, malu omak
Kito yang susah nanti

( L: )
Seh tak kiro
Seh nak an jugo milah tu mak
Apo nak jadi, jadilah

( P: )
Dah di haruk setan ko budak ni
Dunio pun tak nampak layi...

( L: )
Ke jelobak ke jelobu
Tuai padi tigo tangkai
Kato ombung den...
Kato ongah den...
Kato ocu den
Podih nyo hati menanggung malu
Tak mati badan menghasai... Aih


( P: )
Apo kono eh jang...


and so, aku dah tekad.. u know y.. gotta do what you gotta do.

5 ulasan:

  1. hehehhe.. tergeliat lidah aku kerana mencuba menyanyi lagu itu

    BalasPadam
  2. videoyang dirauk memang menarik,saya amat tertarik lagu oh milah and dikit barat madulebah.

    LTB patutnya keno main lagu rakyak.
    baru budu skt.-ninja

    BalasPadam

terima kaseh :)