Isnin, 28 Januari 2008

banjir

panjang la blog ko nak kene bace...


minggu lepas je, ade gak la dalam beberapa orang sound aku sebab diorang kata blog aku ni banyak tulisan je. letih nak kene membaca..

sori ye.tapi jangan le ingat tulis blog ni macam lukis kartun.. aku kalo ada kepandaian untuk melukis seperti kartun, sudah tentu aku akan membuat sebegitu. tapi sadly to say, aku tak pandai. spm pon cukup cukup makan je.. aku cuma a man with null. from null to zero. and from zero, to zeros (haha).. aku pon minat gak kartun. tapi... emm.. tak apalah. kali ini aku try letak banyak siket picture (thanks to kucai, kerana meminjamkan kameranya)..

full stop~~ (aku tak ingat blog sapa yang suke tulis camni. blog cik rose - kawan sha tu kan yang suke tulis tanda noktah camni? hehe)



rentetan peristiwa: jinx

sudah agak seminggu gak aku tak menyambung cerita pasal kuasa aku jinx tu kan? kali ini, kuasa itu muncul kembali, tanpa perlu diseru. dan ianya datang pada waktu yang amat tidak tepat. ketika aku sedang berguraw guraw senda dengan geweng kat pc aku (geweng datang kaco aku, ketika aku tengah main ym). tangan aku terlanggar secawan air teh yang berada di atas meja aku.

akibatnya...



hard disk aku ditenggelami air. dan lagi best, pendrive aku (yang sedia kala memang rosak), juga sama berenang didalam kolam air teh. ini juga menyebabkan aku terkene renjatan elektrik acap kali aku ingin memngelap air kat blakang meje nih. akhirnya aku campak je kain kat blakang tu, dengan harapan kain itu dapat menyejat air di lantai dengan menyongsang graviti..



kos kerugian akibat banjir kali ini agak menelan belanja sebanyak sekeping roti canai, yang dibayar tunai di Restoran Ayub (kedai mamak kat taman universiti, skudai nih) oleh tangan geweng sendiri.

aku ekceli takde la marah pon. ni sume biase biase je. i'm cool, man. cume kalo aku dah betul betul marah, jangan harap bende tu akan setel dalam masa 2 3 bulan je. badan aku je kecik, tapi hati aku keras. haha

so, moral yang aku dapat dalam weekends ni adalah:
  1. Jangan berguraw guraw senda (bermanja manja) lelaki sesama lelaki. tiada manfaatnya, malah boleh mengakibatkan kemusnahan yang instant!

  2. Aku maseh gagal mengawal kuasa aku nih :(

  3. Aku maseh lagi menulis blog dengan panjang lebar. sorii ye..




...

through the veins of darkness
we've lost and never found
they have dissapear
never will be the same again

coming home, i lost my way,
the only path i roam,
u wont see me again

...
Cromok - Shadowplay


well.. life goes on bebeh :p

4 ulasan:

  1. "panjang la blog ko nak kene bace..."

    ish...apesal aku rasa pedas ni...aku makan cili ke...hehehe...blog nko...suka hati jela ko nak wat apa...org ckp main2 je tu kot...=)

    BalasPadam
  2. "panjang la blog ko nak kene bace..."

    betul.setuju.hahahah...

    BalasPadam
  3. abeming, edriaty..
    hehe.. ye la. ye la. pasni aku pos pendek pendek je..


    emphbone..
    cawan ko ke? =p ahli teratak 42 nak pinjam lagi eh..

    BalasPadam

terima kaseh :)