Ahad, 13 Januari 2008

Nama

atas beberapa irony beberapa bulan ni, ada gak member aku bagi tips. dan salah satunya adalah kene tukar nama aku. let see...

[Nama Blog]
perbualan aku dan sha melaui ym tadi...

Aishii Subject: url ko tu aku xhafal la
Aishii Subject: klu nk gi blog ko,kene check status ym ko, takpun tgk fs ko
fa: haha
Aishii Subject: sbbakus lalu xkonfiden part dah ngn no 2 tu
Aishii Subject: tp maybe lepas ni aku hafal kot sbb dah dianalisis
fa: nanti la aku tuka blog nama aku jd lebih komersel
Aishii Subject: part *dash
Aishii Subject: hahaaha.. ko mcm xkan buat je
fa: tu lah
fa: aku ingatkan nak letak sekadarluahan.blogspot.com je
fa: tapi mcm malas lak
fa: haha
fa: lagi pon mcm tak best je url tu
Aishii Subject: haha xcool
fa: bg idea siket
Aishii Subject: ala url skrg pun dah nmpkkan identiti ko pe
fa: maksud ko?
Aishii Subject: stick dgn yg tu pun ok pe
Aishii Subject: maksud?
Aishii Subject: maksudnye?
fa: apa maksud " url skrg pun dah nmpkkan identiti ko pe"
fa: ko macam tau je ape maksud nama blog aku nih
Aishii Subject: tak tau
Aishii Subject: tp ko suke sgt memperjuangkan name fafa ngn null dr dulu
Aishii Subject: aku rase mcm dah jadik identiti ko
Aishii Subject: maksud aku "dr dulu" tu sejak aku kenal ko la
fa: ko kenal aku before aku tulis blog la
fa: haha
Aishii Subject: mmg la
Aishii Subject: sblm ko tulis blog pun ko suke dgn fafa ngn null kan
fa: ye kot
fa: dulu aku suke fafa
fa: sbb die bestfwen aku
fa: aku suke null, sebab ia mendifinasikan diri aku
fa: haha


perbualan ini telah diizinkan oleh sha untuk dipaste kat dalam blog aku :)

[Nama Aku]
sebelum lahir..
nenek aku ada buat kira kira. dia kata nama seswai untuk aku adalah 'Nazri'. tapi mak aku nak letak gak nama aku sebagai 'Fairuz'. sebab mak aku suka nama 'Fairuz'

selepas lahir..
ramai gak yang slalu confuse dengan nama aku. banyak gak sijil aku ditulis 'Fairus' and ramai gak tersalah panggil nama aku. suke suke je ganti nama aku dengan 'Firdaus' (teringat aku, dulu ade org bagi sijil kat aku tulis nama aku 'Firdaus',tapi no ic aku betul lak. hah. aku buang terus sijil tu). kalo setakat sorang dua takpe. tapi ramai lak yang panggil camtu. haha. and dulu mase aku kenal 1st awek aku (ex gf laa), bf dia before tu bernama firdauz. and now, sekarang ex gf aku tu dah bertunang dengan seorang lelaki yang bernama firdauz gak. haha

[---]
ape ape hal pon. aku tetap suka dengan nama aku sekarang. kalo still ada yang confuse ke, ape ke, i don't really care. suke hati la labu.. no offense kepada sapa sapa yang bernama firdauz/firdaus. hehe


Yang Benar,

Fairuz

8 ulasan:

  1. Kepada Encik Fairuz,

    Kami telah menerima surat luahan saudara mengenai nama saudara.

    Mengenai nama yang tidak sesuai..pihak kami tidak dapat menganalisa dengan sebaiknya.. jika benar nama saudara tidak sesuai dengan saudara.. mesti masa kecik² dulu saudara sendiri menangis meminta ibu bapa saudara menukarkan nama saudara kepada nama yang lebey glemer.. (orang kate la..)

    Perkaitan nama dan hidup masih berada dalam peringkat R&D lagi.harap maklum..

    Yang Ingin Menolong,
    Jabatan Perhutanan dan Kebajikan Orang Asli

    BalasPadam
  2. hehe firdauz, gud news. aku dah hafal dah url blog ko nih ;)

    BalasPadam
  3. Fairuz = Permata Biru

    ...nama secantik tuannya...

    =)

    BalasPadam
  4. btw, tak kesah pun kalau name ko fairuz ke nazri atau firdauz. diorg stil pggl ko raje kan?

    BalasPadam
  5. Saudari tz..

    Tidaklah sampai macam tu skali. dulu dulu menangis sbb nakal sangat and ditibai oleh pihak berkuasa. hatta yang sedemikian rupa, persoalan nama ini hanya terbangkit apabila memasukki alam persekolahan rendah dan sehingga di peringkat pengajian tinggi.

    Namun, saya amat berbesar hati kerana masalah saya didengar oleh Datin YB sehingga mengconduct R&D bagi mengatasi masalah buntu saya ini.

    Segala usaha saya ucapkan dengan puluhan terima kaseh.

    Yang Dibantu JHEOA

    Fairuz

    BalasPadam
  6. sha..

    mekaceh. sesusah je ko menghafal. baru je aku nak tuka name blog aku. hehehe

    abeming..

    hehe. sebab tu aku suke giler dengan warna biru ;p

    eh, nak puji pon, beralas le. malu lah saye..

    sha..
    a'ah.. tapi yang panggil aku raje, biasanya akan spell name aku as 'fairuS' :(

    BalasPadam
  7. uhuu.....kau tetapraje pada aku... ahaha tak tau plak ko cube mencuri nama2 seperti nazri...firdauz atau firdaus...yg pastu kau mencuri nama aku...tp aku tak kesah kongsi ngn ko skang (sbb dlu dah penat bising)...

    ahahahah mak aku sujest...mandi bunge.. dia pon nk suh aku mandi bunge ni...kasi bukak hati dia kata...amende ntah...

    BalasPadam
  8. fafa..

    bukanlah niat aku untuk mencuri nama nama tersebut. tapi.. em. ni tak buat ulangkaji ni. sila baca balik post aku. ehhehe

    ko pon nk g mandi bunga ek. mari ramai ramai kita bermandi bunga pas ni. fafa.. ko carik la bunge banyak banyak.. cari 18 jenis ok.

    BalasPadam

terima kaseh :)