Ahad, 24 Februari 2008

Finally II

I improve on misquotation.
Cary Grant


continuation from story: Finally

Ok. The story that I wrote before this was written in (about) 8am. i.e before I start my class for that day. Kan aku ada cakap tak nak ponteng kelas tu kan? tapi akhirnya aku pulang awal untuk kelas pertama (pukul 9.00 ke 12.30, tapi aku balik pukul 10.30.. hehe) di sebabkan aku tak larat sangat (semalamnya tak dapat tdo). Tapi aku sempat jugak bagi taw kat budak yang aku kutuk kutuk tu untuk lihat blog aku (nak soh dia baca yang aku kutuk dia). Ya. Perempuan itu memang mengancam wa cakap lu..

the final class will be held in the same place at 2.30pm till 5.30pm. tapi sadly to say, aku tdo sampai terlajak pukul 3pm. I go to the class at 3.30pm. aku tengok orang yang ambil kehadiran tu takde lak. So, maksudnya aku seperti tidak menghadiri kelas tersebut. Damn. Takkan la sebab satu kelas ni je aku kantoi. Dammit..

dan pukul 3.45pm aku terus keluar, takde mood untuk aku lepak lagi kat kelas tu. Kalo aku setakat duduk je tapi dengan absent minded pon tak gune gak. Dan akhirnya aku kene kutuk balik dengan budak pompuan tu dan rakan rakannya. Haha..

paku dulang , paku serpih,
mengata orang, raju yang lebih
that girl


haha.. aku minta maaf kat that girl. Kesian aku kene bahan dengan diorang selama lamanya (kot). tak patut dia kutuk aku, kan? ;p

۞

welcome to a new lunch box to my life. beli milo satu tin 1.5kg dapat percuma kotak milo ni..



that girl slalu gak kutuk kutuk aku sebab aku suke bawak bekal untuk g opis (aku suke gak bawak satu botol milo ke opis). ya. aku memang perlukan makanan dan minuman tersebut. haha.. like hell i care.



ini adalah 'makanan' yang aku perlukan untuk dibawa kemana mana. penggulung rokok, tembakau sebungkus, kertas rokok sekotak, filter rokok sebungkus dan lighter satu. kotak ni menjadi tarikkan acapkali aku bawak g makan kat kedai makan. hehe



dan akhirnya aku dapat driver untuk kamera hp aku yang support sampai ISO 1000. tapi yang tak bestnye, exposure kene +2.0EV baru dapat iso camtu. habis pic aku sume overexposure. dang! nak kene berlatih ni..

Nota sisipan:
Tak sampai 12 jam lepas aku post pasal bekas milo aku tu. akhirnya tertinggal juga di Mek D. tapi sempat gak la g amik balik. thanks to joe sebab pinjamkan motonya untuk aku running ke sana dan thanks to brader yang kemaskan meja kami tadi tu sebab tak simpan bekas milo aku tu kat dalam tong sampah ;p

15 ulasan:

  1. wah...tajuk finally II dah ada...isi cerita belum ada ye...as at 6:50AM...=)

    BalasPadam
  2. i semalam sempat tulis tajuk dia je. pastu nak letak isinya, tak dapat. internet bengong. haha

    BalasPadam
  3. tupperware milo tu la akak aku bungkus bagi hadiah kt adik aku tuh...

    huhuhuhu..tengok tupperware tu..teringat adik aku dengan bahagianya cakap cikgu bagi hadiah..
    siap nak bagi aku pinjam lagi...

    BalasPadam
  4. la ye ke. bagus lah. tapi ko nanti check balik nanti. ko tengok apa yang dia isik kat dalam tu. jangan dia isik macam apa yang aku isik tu dah le. hehe

    ok. nanti kalo aku tiap kali aku tengok tupperware ni, aku akan cuba mengingati adik ko ;p

    BalasPadam
  5. moden la kau bro..kalau pak cik aku letak dalam pouch je.

    BalasPadam
  6. hehe.. aku dulu nak pakai pouch. member aku ade buat. tapi tgk diorang macam orang tua plak. tak jadi aku. aku mainly pakai kotak je dari dulu. tak pon beg plastik. hehe

    BalasPadam
  7. hahahhaha..susah² aje teringatkan adik aku... adik aku sangat poyo..

    BalasPadam
  8. lucu la..bekas dh besar mcm kapal pon bleh tertinggal..mujur la brader mek d tu x lyn rokok gulung ko tu skli. kalo x kompem x jmpa la ko bekas tu lg..

    BalasPadam
  9. adakah ko seorang manusia memerlukan reminder

    BalasPadam
  10. "..minum milo anda jadi sihat dan kuat!.."

    tu slogan MILo... klu slogan kamu plak cmner?? hehehe...

    BalasPadam
  11. tz..
    haha. kakak dia yang bernama munirah tu pon sama, kan? ;p

    johari..
    haha.. takde la besar sangat kotak aku tu bro. biasa je. medium size ;p

    yazid..
    perlu. tapi takde la sampai kalo nak pergi ke mana mana, aku kene listkan apa yang aku bawak. melampau la tu ;p

    president..
    ya. sama la slogan kita. mesti president ni pon terpengaruh daripada iklan tv kan? kan? kan? kan? ;p

    BalasPadam
  12. hahahahahhah..lawak la ko nih.
    weh.bkn mak ko xkasi isap rokok
    ke.dlu aku dtg umah ko,kalu mak ko
    lalu beriya sorok2 rokok.heh!
    repot kang...br tau!

    BalasPadam
  13. haha. aku rasa tak la. bukan camtu. mak aku bukan tak bagi aku isap rokok. cuma dia soh aku kurangkan isap rokok. nanti senang siket nak berenti.

    bagitaw la mak aku. kadang kadang mak aku pon kutuk kutuk gak aku sbb pakai bekas tah apa apa tah. hehe

    BalasPadam
  14. apeke maksalahnya bawak bekal?
    aku kalaula buat time pepagi tok sediakan o-bento set, bley bawak g opis kan besh.

    tapi...bekalan kau tuh(rokok? o_O)...tak sihat..aku xsokong...

    BalasPadam
  15. ya. memang takde masalah. aku pon tak taw apa yang jadi masalahnye..

    aku rasa ianya macam nampak kebudak budakkan kot. kot je la..

    ehem.. aku tak reti buat bento tu. tu yang aku buat tempat bekalan rokok aku. at least aku tak membazir space :)

    BalasPadam

terima kaseh :)