Jumaat, 15 Februari 2008

i u f

If you're not part of the solution, you're part of the precipitate.
- Henry J. Tillman


Todays hot topic: Pengundian bagi pilihan raya umum ke-12 ditetapkan pada 8 Mac ini manakala penamaan calon ialah pada 24 Feb, Suruhanjaya Pilihan Raya(SPR) mengumumkan hari ini - BERNAMA

Bagus lah tu. 8 Mac hari mengundi. 14 Mac kene antar report keseluruhan apa yang aku dah buat selama 1.5 tahun kat utm nih dengan Group Fuzzy. 26 Mac pulak ada presentation. dan 7 or 14 Mac, ada presentation untuk kelas Isu Global aku. argh!! janganlah dateline kerja kat Group ISDAG pon diletakkan around that time..

it's really quite a day, even dari pagi ke petang aku sentiasa jadi runner, terkejar kejar sekitar utm. dan hari ini jugaklah aku banyak pergi ke tempat yang mengingatkan aku kepada seorang sahabat lama aku. well.. it's not really a long period pon tak jumpa dia. but, we fought before this, and it's kind of nostalgic to see all things that i used to go with si Σ. sorry for spoiling ur last few month.. aha..

sekitar taman tropika utm, kat sebelah tasik..



it's really nice to see and touch this kind of flowers. bunga yang aku tak tau namanya tetapi ada juga di kampungku..



don't worry babeh, soon u'll be as pretty as ur mother, or father, or whatever it is..



natural beauty. ditambah pula dengan girls yang cantik cantik di taman ini.. ahaa



dan malam ini jugak aku berjumpa dengan sekor kucing, yang slalu gak kaco kami time kami tengah makan dulu. si Σ panggil dia sebagai si blackie.. kucing itam yang dulu slalu je menakutkan aku. haih..



dulu aku amat takut dengan sebarang kucing itam. mungkin pengaruh dari komik ataw pengaruh dari western yang ada dalam hati aku ni (cewah). but...

emm.. well.. people DOES change.. ;(

12 ulasan:

  1. mat bungo pulok dio nih....hehehhe

    BalasPadam
  2. blackie.. :C dia nak plak kat awak..dengan saye die dah xmo dekat2... :C

    BalasPadam
  3. tz..
    aku memang mat bungo pon.. ahaa

    Tanpa Nama..
    sape ni? dulu si blackie tu penah main main dengan ko gak ke? kalo camtu, not only PEOPLE does change, but also CAT!!

    BalasPadam
  4. lagu tema untuk entri ini

    Kucing hitam kau berjalan di depanku
    Ku tak hirau hanya mainan duniaku
    Hati luka kau berada di depanku
    Ku tak risau tak ke mana tujuanmu

    Kucing hitam kau berlari ke arahku
    Ku tak risau ke manakah tujuanmu
    Hati hitam sehitam ibu hempedu
    Jiwa kacau bagai sialan yang terganggu

    Ada segalanya yang kau mahu
    Adalah raja di mata temanmu
    Tapi kau bersuara yang engkaulah perwira
    Sambil mengibar bendera-bendera megahmu

    Kucing hitam hanya satu yang ku tahu
    Rambut hitam hati di dalam tak tentu
    Cara hitam itulah ideologimu
    Ku tak risau ku tetap dengan caraku

    BalasPadam
  5. thanks yazid.. patut la aku ada dengar ko bukak lagu kucing itam ni tadi. rupanya untuk aku. hehehe.. ;)

    BalasPadam
  6. masa mengundi boleh balik kampung. dapatkan tenangkan fikiran sikit.huhu

    BalasPadam
  7. ahaa.. hopefully like dats la. jangan balik kg tapi otak masih berfikir pasal keje. tak best nnt..

    BalasPadam
  8. huh..nampaknya semua org tgh busy skrg..heh ktorg pulak ada first stage evaluation nxt week..ei x suka..x suka!! global isu?? kira ok la drpd kelas falsafah..satu apa pun x paham :)

    BalasPadam
  9. president..
    kamu nak ke? ambil lah ;p

    kakok..
    first stage evaluation tu ape? hehe.. sebelum ni memang nak amik kelas falsafah. tapi memandangkan kelasnya jauh sangat di S45, dan ketiadaan transport sendiri, maka terbatal niatnya begitu sahaja..

    BalasPadam
  10. blackie tu anak aku laa..tapi skang die dah lupa daratan.. :C sadis sugguh...

    BalasPadam
  11. apa?? so, bapak blackie tu adalah kucing???

    BalasPadam

terima kaseh :)