Selasa, 19 Februari 2008

Seiko 5

Alhamdulillah. semalam aku berjaya gak angkut jam idaman aku. dulu aku penah gak pakai sampai 3 jam macam ni. dua rosak, dan satu lagi aku tertinggalkan kat umah keluarga angkat aku kat chini ;(



aku sukakan jarum saatnya. sebab ianya tak bergerak seperti jarum saat biasa.



disebabkan jam ini dikuasakan dengan kinetik, kat blakang dia boleh nampak 'pendulum' yang membekalkan small elektrik for this movement jam. orang kat kedai tu kate, kalo biarkan ianya selama 8 jam tanpa bergerak, nanti jam ni mati. hehehe (jam yang paten lame takde transparent blakangnye)..

21 ulasan:

  1. tahniah....
    lepas borak pasal jam.. aku tengok jam dulu.. rupe2nya.. memang da rosak.. hehehhehe..

    BalasPadam
  2. mekaseh. hehehe.. ingatkan jam tu kalo tak pakai, akan ok je. rupanya tidak. but no worry.. ko bukannye minat pakai eksesori. dok gitu? ;p

    BalasPadam
  3. itu barang yang sudah lama mengidam. pasni mula lah berpuasa :)

    BalasPadam
  4. kalu aq dah dapat semua benda yang aq nak, barang terakhir aq beli mesti tali rafia untuk ikat perut. he he he

    BalasPadam
  5. hahahha... slim r perut ko nanti...

    BalasPadam
  6. fuyoo..
    serba baru skrg ek
    dh nk raya ke ni
    handset baru
    jam baru
    jom la blnja kacang pool

    BalasPadam
  7. Yazid Husain..
    haha. ko buat betul betul ke ikat tali tu? tak nampak pon ;p

    tz..
    perut aku memang sentiasa slim ar ;p

    edriaty..
    at least aku leh dapat ukuran pinggang idaman wanita. hehe

    abeming..
    bukan. jam sylar adalah brand 'sylar' ;p

    joe..
    aku dah reach limit. pasni ko tengok la aku 'takde selera' nak makan ;p

    ps: jangan diungkit kesah kacang pool..

    BalasPadam
  8. sebab tu aq jarang togel dalam umah sebab malu nak tunjuk perut yang kempis diikat dengan tali rafia

    BalasPadam
  9. ooh.. ya ka? kalo benar seperti apa yang dikatakan, aku memang tabik spring lor ;p

    BalasPadam
  10. capai impian anda.. sebelum anda mempunyai komitmen lain seperti membeli susu, lampin pakai buang bayi serta pergaduhan kecil untuk balik kampung

    BalasPadam
  11. pukul berape datok harimau?? hahaha!!

    BalasPadam
  12. fa ya sod lam..
    haha. betul tu. tapi aku lambat lagi nak sampai ke tahap beli lampin bayi. mungkin ko akan sampai dahulu ke sana ;p

    peyus..
    lihatlah ;p

    BalasPadam
  13. ade ;p at the very same ol' place. kat 6 o'clock ;)

    BalasPadam
  14. Hehe.. aku pun tak perasan yang kita pakain jenis jam yang sama..

    Dah lama aku and ngko pakai, slalu jumpa tapi xpernah perasan ye..

    Anyway, nice watch you got there..

    BalasPadam
  15. memang le tak penah prasan. aku jarang nak amik tau jam jenis apa yang orang lain pakai. ari tu pon ternampak jam ko sebab ternampak simbol 5 tu. heheehe

    BalasPadam

terima kaseh :)