Jumaat, 1 Februari 2008

when hot meets cool.. welcome to global dimming (part ii)

rentetan peristiwa: 2008

alhamdulillah. akhirnya aku dapat beli sehelai baju (brand idaman aku) pada hari rabu lepas. susah giler nak carik baju nih..



aku dari kecik memang suke baju playboy. satu satunye jenis baju yang buat aku rasa selesa dan gembira untuk memakainya :) dan aku amat suke sekali dengan logonya, rabit smart yang pakai bowtie.


(picture is taken from wikipedia)

setelah dicari cari, akhirnya aku cuma dapat tahu ada 3 tempat je yang ada dijual dikawasan sekitar johor bahru ni. satu kat Angsana (dekat dengan Kampung Pasir, Tampoi), The Store Taman Sentosa dan satu lagi yazid khabarkan kat hadapan bangunan City Square Johor Bahru.. yang tak bestnye, baju die ni mahal sangat ar...

and semalam jugak, aku telah berjaya menunaikan satu lagi idaman aku yang telah lama aku pendamkan :) ada gak la dalam setahun aku mengidam..



alhamdulillah :) gembira.. walopon aku ni bukan orang kaya and kene tunggu dalam setahun baru dapat beli. hehe

۞

rentetan peristiwa: The Class

ekceli minggu lepas, lepas abis kelas, aku maseh lagi gagal untuk mendapatkan group untuk assignment. setiap group mestilah at least consist of 3 ppl and not more than 5 ppl. ade satu group nih 4 ppl. aku tanya la if aku boleh masuk group diorang and aku ni kind of terdesak sangat sebab aku perlu abiskan kelas dalam semester ni gak.. tapi..

Aku: Leh tak saya join group kamu?
Dia: Tak boleh la. group kitorang dah ada 4 orang.
Aku: Tapi tadi Dr An cakap leh maks sampai 5 orang.
Dia: ... emm tapi kitorang buat pasal tajuk perempuan.


bagi aku, kalo orang dah start bagi pelbagai alasan tu, maksudnye die tak sudi la. so aku tangguh je hidup tanpa berkumpulan sehinggalah minggu ni.

asalnya aku fikir if takde group yang SANGGUP TERIMA AKU, then aku nak buat group aku sorang and aku nak present ape yang aku suke. aku terfikir untuk present pasal Silent War (pasal hacking/virus), takpon Global Dimming. sebab aku suke sangat dua dua ni. akan aku adjust Dr An. hehe

The hot (warm) and the cool (dim)

but akhirnya, ada gak group yang menerima aku. and aku tanyalah diorang, tajuk yang diorang memang dah define untuk projek assignment nanti. diorang cakap nak buat pasal Global Warming. and sangat kenelah dengan apa yang ada kat otak aku, Global Dimming.


(picture is taken from http://www.motherjones.com)

alhamdulillah. selesai sudah suatu pencarian. hehe

♫♪



Carburator Dung - Happy

Are you happy?
Are you lonely?
Would you like to go out with me
And turn the heat up on those scums

Singing love songs
When the world gone wrong
They’re dancing on till dawn
Lets screw their world!

Cause they told me,
"Well, everything’s alright"
And they want me,
"Stay deaf, dumb and blind"

But there, Lives a man upon the streets,
With boxes and no meals
And there, Sits a mom with can in hand,
She’s singing at my feet

Should I, Shut my eyes,
Blind out their cries, And leave them 'pon their knees
As this world goes round
With dollars and pounds
The rich, the strong, the mighty

23 ulasan:

  1. tz..
    siap. mahu dipos or COD?

    abeming..
    K550i. ini bukan hp yang ade camera, pastu hp orang lain yang ade kamera gak, kalo call leh tengok antara satu sama lain gune kamera tu. ini bukan itu ye. hp biase je :)

    BalasPadam
  2. angah tlg surveykan handset yg aku mau tu~ aku mcm desperate nk ade toy baru.

    BalasPadam
  3. dah. yang 5M pix tu dalam rm1.4k. yang 3.2M tu dalam rm0.9k. mahu?

    BalasPadam
  4. ooo aq rasa harga agak berpatutan sebab kedai mcm gedung pakaian untuk playboy

    BalasPadam
  5. haha. ye ke berpatutan.. tapi yang buat aku lagi tensen, diorang punye less, tak penah nak lebih dari 10%. sume 10% or 5% or takde less langsung.. baju lain kat situ sampai 70% pon ade.. :(

    BalasPadam
  6. because that barand "PLAYBOY". That why!!!

    BalasPadam
  7. tak die hard sangat la. ade mix suave kat almari aku (tah pengaruh dari sapa tah) :p

    this year, aku nak start menumpu pada satu je. starting from pakaian. hehe

    BalasPadam
  8. jangan risaw. ada banyak lagi kat kedai. hehe

    BalasPadam
  9. slmt bekerjasama dengan kumpulan baru...hehehe...

    BalasPadam
  10. oh. sodap sangat ke bajuk tuh?

    oh.henpon ko sepesen ngan ousemate aku la!

    BalasPadam
  11. baju dah cap arnab
    hs plak dh bkn cap ayam lg
    mmg ade package playboy sejati la bro
    kali ni jgn ckp tunang org, mak2 datin, janda2 tua n anak2 dara lanjut usia kompem terpikat kt ko raju

    BalasPadam
  12. President..
    hehe. mekaseh. memang untung la sesiapa yang jadi group saya :p

    circleinspoon..
    sedap sangat. kerana kualitinya yang berbeza dengan baju baju lain :p kem salam la dengan hosmet ko yang sama hp dengan aku tu

    johari..
    syhh!!!

    BalasPadam
  13. ceh...

    ousemate aku balik kelate daaa...harap maap. xdapat den nak nolong

    BalasPadam
  14. apelah gunanya teknologi kalo tak digunakan. sms la :p

    BalasPadam
  15. setakat kau nak kem salam kat dia...buang kedit aku ajer. baik aku tunggu dia balik ker...tampal note kat pintu ker...

    BalasPadam
  16. meh sini no hp dia. biar aku sahaja yang sms dia ;p

    BalasPadam
  17. dah abis cuti dah ni. still tak tersampai lagi ke?

    BalasPadam

terima kaseh :)