Sabtu, 1 Mac 2008

Mari Go Round~

1. playing futsal. sabtu 1 pagi ke 2 pagi kat city plaza, johor bahru.
2. playing cards. 3 pagi ke 4 pagi kat teratak 42, skudai.
3. teman nazri g sarapan kat ayub. 11 pagi ke 1 petang. taman universiti, skudai.
4. naik bas dari larkin. 1.30 pagi.
5. turun bas di hentian serdang. 6 petang. pergi ke umah sedara kat pandan mewah, ampang.
6. sampai kat pandan mewah. 6.30 petang. lepak jap. pastu terus ke utm city campus, jalan semarak.
7. sampai di utm city campus. 7.20 malam. amik kakak, terus ke bukit mahkota, bangi.
8. sampai di bukit mahkota. 8 malam. amik barang jap. terus ke klia, sepang.
9. errr.. singgah g makan jap kat nilai 3. lapaa. pastu teruskan perjalanan.
10. tiba di klia. 9.30 malam. dok lepak kat klia sampai sekarang..

11. amik kakak aku kat klia dan terus pulang ke umah dia. 2.30 pagi.
12. hantar kakak aku ke utm kl. 7.30 pagi. sarapan skali kat sana.
13. tiba di serdang untuk Majlis Persandingan Zaidi dan Aimi. 10.00 pagi.
14. keras kat sana. tak taw nak buat apa. tak dapat nak tolong tolong kat sana, sebab diorang dah ada komuniniti diorang sendiri untuk buat benda benda tu. takkan aku nak kaco line sri andalas lak ;p
15. amik kakak aku kat utm kl. 2.00 petang. singgah puduraya beli tiket balik. 8 malam ni.
16. tiba di serdang balik. 3.00 petang.
17. lepak kat umah farol. 4.00 petang
18. balik ke pandan mewah. 4.45 petang.
19. departure. aku g ke stesen lrt bandar tasik selatan. 6.00 petang.
20. lepaaakkk kat situ sampai pukul 7.00 petang.
21. pergi ke puduraya. 7.10 petang
22. sampai di puduraya. 7.30 petang. tanya kaunter aku beli tiket bas, dia kata bas KKKL takde pukul 8 malam. bangang punye KKKL. die soh aku naik bas pkl 9 malam. memang CELAKE KKKL. dah tau takde, boleh lak ko g jual tiket pukul 8 tu ek.
22. lepak kat kedai mamak depan puduraya. 7.40 malam dengan sorang brader tu. orang kuat DAP. borak dengan dia pasal future DAP
23. naik bas pukul 9.00 malam. tapi bas gerak pukul 9.30 malam.
24. sampai di sri putri, skudai. 2 pagi. tepon geweng, dia tak angkat. seb baik yazid ada. dia tolong amik aku. thanks also to kucai :)

nanti aku letak lak picture2 yang aku dan bukan aku snap waktu Abang Zaidi bersanding :)

۞

Part 2

Tak sampai 24 jam aku lepak di teratak 42 setelah berpusing pusing di sekitar selangor/kuala lumpur tempoh hari, aku dihasut oleh geweng untuk menemani dia dan arep azaddin untuk ke kuala lumpur sekali lagi. mereka ke sana adalah untuk menandatangani kontrak untuk kerja mereka. taniah untuk mereka. dan aku, turut serta pergi ke sana untuk melihat peluang pekerjaan untuk aku pula..

1. 12.30 malam bergerak dari teratak 42, taman universiti bersama arep azaddin dan mohd nazri (geweng).



2. 3.45 pagi tiba di rumah danial kat kampung baru, kuala lumpur. tdo pada pukul 5 pagi setelah melayan mereka berbual.

3. 7.20 pagi keluar dari rumah danial. g sarapan dahulu.

4. 8.10 pagi. tiba di tempat dituju. ape tah name tempatnye tu.

5. 9.30 pagi. selesai semua, balik ke johor.



6. 12.30 tengah hari. tiba di pontian. terus hantar arep ke sekolah. ehem.. arep adalah seorang cekgu di pontian ;p



ingatkan nak g usha sekali kat pontian pasal moto adik kepada awek geweng, tapi macam kelam kabut lak. terus balik.

7. 2.30 petang. tiba di teratak 42. huh. penat giler.

۞

Blink 182 - Carousel
I talk to you every now and then
I never felt so alone again
I stop to think at a wishing well
My thoughts send me on a carousel

Here I am standing on my own
Not a motion from the telephone
Now I know not a reason why
Solitude is a reason to die

Just you wait and see
As school life is a
It is a woken dream
Aren't you feeling alone?

I guess its just another
I guess its just another
I guess its just another night alone

Now as I walk down the street
I need a job just to sleep in sheets
Buying food every once in a while
But not enough to purchase a smile

A tank of gas is a treasure to me
I know now that nothing is free
I talk to you every now and then
I never felt so alone again

Just you wait and see
As school life is a
It is a woken dream
Aren't you feeling alone?

I guess its just another
I guess its just another
I guess its just another night alone


... and i wonder what tomorrow would be ;)

ps: mary or merry? hmm.. mari kot ;p

24 ulasan:

  1. merry go round la..hehe

    sebut pasal merry go round, aku teringat kat ferris wheel..aku nak naik benda tu, tapi x sempat... dah la benda tu available sampai 31ogos ja..alang2 diorang x tgu smp 1 september..

    aku mmg x berpeluang la kot

    BalasPadam
  2. adakah update dari cyber-shot walkman ko

    BalasPadam
  3. aku mahu gambar cewek-cewek dari sana dipaparkan dengan penuh kelembutan.. ahaha.. tidak sabar rasanya melihat aktiviti ko..

    BalasPadam
  4. wowowo...penatnya kalo haku...ni belum ada sambungan ni...masih kat klia ke?meh aku gi jemput ngan erl...hehehe

    BalasPadam
  5. mana ko pegi nih raju,,
    merayap jek...mak ko tau x nih.
    heheheh..

    BalasPadam
  6. president..
    ye ke. tak pe. nak tuka jadi Mari Go Round ;p
    rugi la kamu tak naik ferris wheel. best woo. putar putar pada satu paksi. mase eyes on mesia tu tak g ke?
    jgn risaw. ada je peluangnya. cuma nampak or tak prasan je peluang tu :)

    yazid..
    bukan. 1 - 10 tu dari laptop akak aku. yang lainnya dari PC aku :p

    fa ya sod lam..
    maaf la ye. aku takde nafsu nak mengambil picture cewek cewek di sana. kalo dapat no tepon diorang skali, mungkin aku amat berminat ;p

    circleinspoon..
    ketika itu.. ya!

    abeming..
    biase :D stamina aku kuat lol. ko nak jemput aku ke? tak khabaq. as long ko yang support, aku ok je. hehhee

    edriaty..
    biasalah ati. orang bujang. ada antara aktiviti tu aku jalankan bersama famili aku. the rest, aku jalan ikut kata hati aku je sensorang. best! ;p

    BalasPadam
  7. mary or merry??
    biskut marie laa..hahaha!

    BalasPadam
  8. ko dan president jangan le cube mengelirukan aku. takpe. aku tetap pilih MARI ;p

    BalasPadam
  9. beb.. sori.. aku demam ari tu.. kalo tak,bleh aje g serdang..dekat aje..

    BalasPadam
  10. peyus..
    ape tu? hahaha

    tz..
    takde hal. len kali boleh..

    BalasPadam
  11. weh.bia betik arep da jd cikgu.
    dlu kat skolah dia la plg pailang.
    skang..suda laen ka...people change.

    BalasPadam
  12. betul. people does change. tapi dia jadi cekgu sementara sahaja. sekarang dia dah dapat offer jadi engineer. kerje kat offshore lagi.. taniah kepada arep ;)

    BalasPadam
  13. cikgu ngarip. patutlah pagi-pagi bangunkorang dah tak wujud

    BalasPadam
  14. yazid..
    tengok sahaja gambar cekgu kita itu. bersemangat untuk mengajar walaupon baru balik dari kl. hehe
    biasalah kitorang. sekejap ada, sekejap takda, tapi tdo lama juga ;p

    BalasPadam
  15. heheh..caiyok arep.
    sama la aku...sblm HR consultant,
    i was a cikgu tadika.hahahah

    BalasPadam
  16. ya. aku teringat dulu ko ada post pasal budak budak tadika ko. so apa cita anak anak murid ko? adakah mereka menjadi orang berguna? XD

    BalasPadam
  17. ofkos la okeh.
    like cekgu like anak murid.

    BalasPadam
  18. haha. mesti seronok kan kalo ko dah tua nanti, ada orang datang kat ko and tanya adakah ko cekgu tadika dia. hehe

    BalasPadam
  19. "like cekgu like anak murid"..hahaha!
    mst ank murid die kuat lukis kambeng cm die..hbs 1 blog ade gmbr kambeng..hahaha!

    BalasPadam
  20. hahaha. aku amat sokong tu. mesti diorang cam ati. suke kambeng ;p

    BalasPadam

terima kaseh :)