Jumaat, 25 April 2008

He's A Mod

Minggu ni aku demam. arghhh.. banyak kerje aku tertangguh. apa apahal pon, aku harapkan agar aku cepat sembuh dari demam ni, iaitu sebelum malam ni dan sabtu (esok) pagi.

Kali ni, aku nak cerita pasal demam aku yang berlangsung pada Disember 2006. ya. kisah itu belum lagi di tulis di alam maya. so, aku nak reveal la ni.. hehe (chewah)..



۞

Disember 2006..

Mase tu, aku demam teruk giler. maklumlah.. musim hujan dan musim aku main hujan. dan masa tu jugak aku baru sahaja beberapa bulan memulakan kerja dibawah Dr T. dan disebabkan itu, maka aku terpaksalah menunjukkan progress yang baik (maklum lah, masuk guna kabel, tak mo la memalukan kabel aku tu.. hehe). so, tengah demam demam pon, aku gagahkan juga diri ini untuk ke fakulti pada hari Sabtu pagi (mase tu hujan gak).

Masuk sahaja di fakulti, kelihatan pegawai aku dah ada kat sana. berborak sebentar dengan dia..

Herman: Nah..
Aku: Apa ni?
Herman: Yang ko mintak hari tu la..
Aku: Ha??


aku bau sebungkus plastik yang dia bagi tu kat aku. bau vanilla (macam rokok yang aku hisap tu). kat plastik tu semua tulisan chinese.

Aku: Man, ni perencah untuk minuman ke? bagus lah. aku tengah haus ni..
Herman: Woi. bukan la. itu racun semut!!
Aku: Laa. seb baik aku tak minum..


so, aku pergi la cuci tangan aku balik. dah le demam. kang termakan racun semut, lagi parah lak aku... and so, aku lepak di situ dari pagi sampai ke pagi esoknya (ahad). herman balik awal, sebab dia dah siapkan kerjanya..

tengah hari (ahad) tu, aku keluar dari opis. ye lah. dah la demam, pastu tak tdo lak tu. aku dengan mamai mamai pon, aku g la keluar (mahu pulang), kunci pintu opis sambil bawak racun semut tu. on the way nak ke moto, aku simpan racun tu dalam poket seluar. dan aku nyalakan rokok..

sedang aku bawak moto tu, aku terasa bibir aku kebas.

Aku: Shit!!


Aku teringat lak semasa aku simpan racun semut tu kat dalam poket seluar aku tu, aku terus isap rokok tanpa basuh tangan. damn!! RACUN SEMUT KAT BIBIR AKU!!!

aku sampai sahaja di bilik, aku terus pergi cuci mulut aku. cuci ala kadar je. sebab time tu aku lapar. dan perlu makan ubat. aku ajak member aku pergi makan (namanya Fahni). dan ketika perjalanan dari Kolej Tun dr Ismail ke Meranti, aku terasa pula lidah aku kebas kebas. sekarang ni RACUN SEMUT KAT LIDAH AKU, DAN NAK MASUK KE PERUT AKU!!!

Aku: Shit!! Shit!!


sampai Meranti, aku kumur kumur sebentar, dan terus mencari makanan. aku pon tak tau apa yang aku fikirkan masa tu, padahal lidah dan bibir aku rasa semacam dah..

lepas sahaja makan, di meranti masih hujan lagi. perut aku pulak tetiba sahaja rasa panas. Dang!! RACUN SEMUT DAH ADA KAT DALAM PERUT AKU!!

aku terpaksa tunggu hujan reda dahulu. lama gak la tunggu kat situ, dari pukul 1 petang sampai pukul 4 petang. aku dah nak pengsan pengsan dah. semua orang aku tanya "camna nak buang racun semut kat dalam badan??" dan semuanya menggelengkan kepala (sambil tergelak gelak). dang!

pukul 4 petang.. hujan masih belum lagi berenti. aku ternampak, rakan satu persekolahan dengan aku datang ke meranti menaikki kereta stria. namanya Ikhwan, dan nama gelarannya adalah Awe.

Aku: Awe, mintak tolong hantar aku ke klinik boleh?
Awe: Klinik tutup la ari ni.
Aku: Klinik luar pon tak pe la.
Awe: Bukan ke kene bayar.
Aku: Takpe. aku nak pergi cepat ni..
Awe: Laa.. kenapanya? ko demam kan? tengok mata pon dah tau.
Aku: bukan demam sahaja, tapi termakan racun semut sekali.
Awe: hahahaha!!
Aku: (sedih je)


Then, aku, Awe dan kawan aku tu terus pergi ke Poliklinik Penawar di Taman Sri Pulai. masuk sahaja, aku terus pergi register kat tempat register tu.

Nurse: Awak sakit apa?
Aku: Demam.
Nurse: Ok. ada apa apa lagi tak?


Awe dan Fahni dari jauh cakap "racun.. racun".. aku pon gelak je. hehe

jumpa doktor kat dalam. selepas doktor tu check aku..

Doktor: Ok. nanti kamu makan ubat ni, dan pastikan kamu habiskan anti-biotik walaupun kamu dah baik demam.
Aku: baiklah.
Doktor: Ada apa apa lagi?
Aku: Ada.
Doktor: Apa dia?
Aku: Saya termakan racun semut.


Ayat aku tadi tu menyebabkan doktor dan nurse yang lalu lalu kat blakang dia menahan mulut mereka selama bebearapa saat sebelum masing masing tak tahan gelakkan aku. cis..

doktor tersebut check dengan lebih lanjut, tanya kat aku racun jenis apa yang aku makan dan 'kesan' daripada racun semut tu. kemudian dia bagi ubat lain..

dua hari lepas tu, aku kene marah dengan Dr T, sebab dia ingatkan aku tak buat kerja. nak aje aku cakap kat Dr T tu, "Doktor, saya makan racun semut sebab tak tahan kerja". hehehe.. sengal. nak gak melawak time orang tengah mengamuk ;p

۞

walaupun ketika kena tu, aku rasa sangat takut, tapi lama kelamaan aku rasa pengalaman aku ni klakar pulak. mana tak nya. racun semut yang sama ni, aku bagi ke semut, habis semua organisasi/kolonial semut tu mati. dan tiap kali orang gelakkan aku, aku tanya balik kat diorang "korang penah makan racun semut tak? korang berani tak makan racun semut? haha..". ini adalah kerana kesan racun semut itu terlampau kuat. tapi alhamdulillah, aku selamat juga ;)

۞

aku nkak carik indipendent test. tapi leh lak terkuar pasal ni. hah. jawab aje. dan resultnye:

Cool and Collected
Congratulations! You scored 44!


You are not clingy and you are not cold. You are just cool and comfortable in many social situation. You can be aloof if you want, but are not so married to the idea that you can't be a friend. Good Job. this is the best possible score for this test.

Link: The Independence Test


♫♪♫♪♫♪♫♪♫♫

Rasanya tak perlu lagi aku perkenalkan nita. ini lagu beliau dahulu, bertajuk Nita - He's A Mod di ambil dari album Boys and Girls, 1 + 1 = 3.



he's a mod
he's a mod
he's a mod
yeah yeah yeah yeah
he's a mod
he's a mod
yeah yeah
he's a mod
he's a mod
he won't change anymore

boy now listen to me
i've got something to say
if you chop and change anymore
i won't have the feeling to stay

girls you wanted to drag
in your black leather corduroy
after being a rocker for a week
he's a mod and i wanna know why

he's a mod
cause i wanted his love
i told him i'd do anything
he took advantage of my trust
lost and completely alone

to girls that he wants to know
he said that i'm just a friend
after being a rocker for a week
he's a mod and i wanna know why.

18 ulasan:

  1. waaaa best la story ko kali ni...kenapa dorang gelakkan ye...sedangkan racun semut amat berbahaya...seingat aku time ikut ayah aku tanam tembakau dulu...racun semut (semut api) tu boleh membunuh seekor lembu...(ekceli mmg kami sengaja letak rajun tu dalam tempat lembu minum air...hahaha...geram asik pijak tembakau)

    BalasPadam
  2. u gila lah fa.ade ke dah tau pegang racun semut, bley bantai isap rokok, makan plak tu..nasib baik umur u panjang.lepas ni jgn mkn racun tikus plak,hihi

    p/s : fa, i ckp u jgn marah tau..err..err..u merokok tu, mcm u letak racun dlm bdn jugaklah..:p

    BalasPadam
  3. abeming..
    haha. aku pon tak tau. tapi kalo aku ingat ingat balik, boleh tergelak gak aku. tapi racun tu memang kuat giler. aku letak sebesar sebutir nasik, boleh menyebabkan sederet dan satu empayar semut pupus. haih!!

    azie..
    mase tu i tengah demam. mamai mamai. hehe. so, i 'makan' je racun tu. hehe..
    ps 2 azie: ye ke? camne i tak tau lak? hehe

    BalasPadam
  4. heh..siyes kelaka. tapi, kalo saye jadi rakan anda@doktor itu@nurse itu, saya akan tergelak juge dulu..ngee~~

    BalasPadam
  5. Kecian dia. Princess bersimpati. Jangan lupa makan ubat tu tau? Biar cepat sembuh. Lain kali berhati2. Basuh tangan tu dulu.:p. Tengok, apa da jadi. Eh. membebel kat cni plak:p

    BalasPadam
  6. fa,u tak tau ek?takpe, nanti sambil kita makan secret recipe yg u kata nak blanje i tu, i explain la kat u ok??

    BalasPadam
  7. Demam dua ribu enam kamu cerita sekarang. Demam yang hari ni, mau tahun dua ribu sepuluh baru kamu cerita ya? he he

    Selain kebas, apa lagi rasa racun tu?

    BalasPadam
  8. missyizzati..
    hehe.. tau takpe ;p

    Princess Liyana..
    hehe.. thanks. tapi terasa best gak. sebab ada pengalaman makan racun semut ;p and thanks for ur concern ;)

    azie..
    tak tau pon. wah. ini adalah salah satu scam untuk orang blanja dia sekret resipi ke.. haha

    atiqah..
    a'ah. cadangnya begitulah. utk mengetahui cerita demam tahun ini, sila tunggu lagi dua tahun ya.. kekeke

    racun tu rasa macam kelat kelat siket. tapi baunya sedap. ;p

    BalasPadam
  9. kaler purple bulat2 kecil ke racun tu?

    BalasPadam
  10. bukan. tak silap aku, dia dalam bentuk serbuk warna krim ;)

    BalasPadam
  11. uish, mana ada scam2 ni..niat i murni, nak share sesuatu yg bermanfaat dgn u..so u pun kenalah share sesuatu yg "bermanfaat" untuk i jugak.

    BalasPadam
  12. oh racun yang tu xtahu la ganas ke x...aku ingatkan bulat2 kecik kaler purple...yang kaler purple ni kuat...

    BalasPadam
  13. Bro, walaupun racun tu best, tp pasni jangan cuba2 makan racun lain plak. Membahayakan kesihatan:p
    Ok?

    BalasPadam
  14. Tetiba dapat idea. Tingg!!!

    Kalau ko bengang dengan si betik, nanti bagi je racun semut tu kat dia.

    Huahuahuah.. (Gelak setan)

    BalasPadam
  15. azie..
    baiklah. nanti bila u free, u bagitaw la k. i and bebudak teratak 42 leh aje nk g jusco. ;p

    abeming..
    ye ke. seb baik gak la kan? hehe.. aku rase racun yang aku makan tu tak kuat la. sebab tu mcm ok je ;p

    princess liyana..
    iye baiklah. cuba sekali sahaja seumur hidup. dah tau rasannya camne. hehe

    president..
    ya. thanks irma :)

    phu ying..
    iskh.. tak baik la macam tu phu ying. kecian si betik tu nanti. dah la dia maskot yang dibuli sahaja di rumah ini. hehe

    BalasPadam

terima kaseh :)