Jumaat, 4 April 2008

dinornakuzekan

aku rasa lain kali la aku cerita pasal presentation aku ek. sebab berat sangat ceritanya. hehe

۞

aku amat berterima kaseh kepada mereka yang membantu aku merungkai misteri salah taip pada post before this. hehe.. ni ada lagi satu challange. korang rasa apa yang aku nak tulis pada words 'dinornakuzekan'. aku dan penyelia aku (Dr T) puas fikirkan, masih lagi tak dapat figure out ;( padahal ni la tesis aku..



aku amik solution: padam sahaja line tersebut. tapi still wonder gak, apekejadahnye bende 'dinornakuzekan' tu. dari segi karangan ayat, aku rasa itu term biasa sahaja. bukan term math or what so ever ;p

♫♫♪♫♪♪♫♪♫♪♫♫

Again with the indie band. the term 'indie' tu, bukan membawa kepada jenis jenis genre yang tertentu. tetapi more kepada indipendent daripada sebarang kontrak dengan syarikat rakaman. this is taken from wikipedia:

In popular music, independent music, often abbreviated as indie, is a term used to describe genres, scenes, subcultures, styles and other cultural attributes in music, characterized by their independence from major commercial record labels and their autonomous, do-it-yourself approach to recording and publishing.


dan seperti yang aku terangkan tadi, band band indie ni membawa kepada genre genre yang berbeza. To name a few, list band indie malaysia is Hujan, Meet Uncle Hussain, Couple dan mana mana lagi band yang biasanya akan sertai gig mereka.

untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perbezaan mainstream, indie dan juga underground, boleh rujuk kat Malaysia Local Act, which is clearly translated version from ceGhap.

Ok. ni lagu mp3 dan lirik Hujan - Aku Skandal (versi Akustik). layannn



Kan Ku Berikan Semua
Agar Kau Gembira Sentiasa

Engkau Tetap Pergi
Pergi Meninggalkan Ku Sendiri

Jangan Di Simpan Tiada Rahsia
Katakan Saja Ku Terima

Engkau Tetap Pergi
Pergi Meninggalkan Ku Sendiri

Waktu Duka Dulu Kita Lalui Bersama
Bahgia Bagaikan Malam Di Temani Bintang Terang
Hancur Hati Bila Kau Undurkan Diri
Meninggalkan Daku
Meninggalkan Ku Sendiri

Senyuman Manis Dibawa Angin
Ku Tunggu Dikau Terasa Dingin

Engkau Tetap Pergi
Pergi Meninggalkan Ku Sendiri

Jangan Di Simpan Tiada Rahsia
Katakan Saja Ku Terima

Engkau Tetap Pergi
Pergi Meninggalkan Ku Sendiri


ps: ya. aku tau. penulisan aku banyak error. hehe

14 ulasan:

  1. macam bahasa jepun.pe kenelah u ni..banyak btul vocab2 pelik,hikhikhik

    BalasPadam
  2. a'ah kot. mungkin itu adalah bahasa ibunda jepun. patut la tak faham. heehe

    BalasPadam
  3. hujan best! he he
    ape lagik eh band indie yg best?

    em..term orang maths tuh.pakar maths mesti tau ape yang anda cube tulis..huhu

    BalasPadam
  4. normalize

    aku rase ko nak tulis dinormalizekan..
    maybe niat asal nak tulis normalize.. tapi maybe ko salah taip kot..

    entah.. tu aku rase la.. alaaa..salah taip..biase la tu...

    BalasPadam
  5. "Your search - nornakuze - did not match any documents.

    Suggestions:

    * Make sure all words are spelled correctly.
    * Try different keywords.
    * Try more general keywords."
    Google

    ha ha ha ha

    BalasPadam
  6. dinornakuzekan??
    di"onani" kan?? aiyoyo!!

    BalasPadam
  7. missyizzati..
    dah letak dah kat post baru. tapi satu post, satu lagu je. hehe

    president..
    ;)

    yazid, tz, atiqah dan peyus..
    ya. terima kaseh. segala pandangan anda akan aku usulkan kepada Dr T (sebab kat ayat tu penting untuk describe ATA dan QTQ)

    ;p

    BalasPadam
  8. ko musti tgh terpikir dinosair lawan ngan naruto.

    tuh jadik mende tuh

    haha xD

    BalasPadam
  9. mungkin juga XD

    pengaruh naruto leh terbawak bawak ke thesis aku ek ;p

    BalasPadam
  10. lama gila entri ni.. blog aku dah expired 2 kali.. aku renew untuk kali ke3 ni... entri aku pon dah xd..huhu

    BalasPadam

terima kaseh :)