Rabu, 23 April 2008

A Tangible Kind of Thing

Korang penah nampak tak Unit Tenusu UTM? aku cari kat google, dulu ada orang buat cadangan kat kluang johor. dunno why sekarang dia letak kat utm. kat sini:



۞

selasa pagi..

sedang aku enak enak tdo (dalam pukul 7.45pagi), aku dikejutkan dengan panggilan dari yazid. Mase tu aku tengah mamai, aku dengar suara yazid

Yazid: Weh brader, aku eksiden.


wah. sempat gak aku terfikir, sejak bila lak aku jadi golongan brader brader ni. hehe..tapi ekceli yazid cakap..

Yazid: Weh, aku eksiden kat Brother. (Brother adalah nama kedai)


tapi disebabkan aku tengah mamai (keadaan di mana otak tidak dapat berkomunikasi dengan organ aku secara tepat disebabkan neuron neuron sume belum warmup lagi). terus aku bangun, basuh muka dan pergi kejut kucai. aku dan kucai bergegas keluar dari rumah. naik moto dan aku masukkan gear 1, then suddenly yazid telefon lagi.

Yazid: Tak pelah. dah selesai. thanks btw..


kami terlambat la pulak. tak apalah. semoga kerete kamu itu yazid cepat sembuh. dapat la pergi ke pasir gudang selalu. dok gitu yazid?



(gambar di atas menunjukkan brader kucai sedang mencari brader brader lain pulak).

۞

isnin lepas..

aku nak selesaikan cepat class aku tu (anta assignment yang dah siap, tapi tak siap). setelah selesai binding semua, aku bergegas ke bilik Dr. An..

Dr An: Ha, fairuz. puas saya call kamu dari tadi. saya siap mintak no telefon kamu lagi dari wati.
Aku: Ha? kenapa pula doktor? (terasa macam orang penting lak aku ni)
Dr An: Puas saya cari individual assignment kamu. saya takut tercicir je kat mana mana.
Aku: Eh tak la doktor. ni ha ada kat saya.
Dr An: Eh, camna kamu tak anta lagi?


Hah! nampak sangat hari tu memang dia tengah pening. setelah berborak untuk beberapa ketika, akhirnya aku berjaya selesaikan kekeliruan antara kami. aku tak kesah sangat aku dapat gred brapa, yang penting aku dah lepas. penat giler nak menghadapi satu kelas ni..

\:D/

۞

aku dan أني terjumpa bas kuda kepang di downtown jb..



♫♫♪♫♪♪♫♪♫♪♫♫

Juliet The Orange - A Tangible Kind of Thing. download di sini

Minta maaf sesangat kualiti lagu ni tak beberapa baik sangat. record dari kaset.. maaf ya..



Lirik:
You walked in as I blistered my skin
You walked in as I needed something credible
Crushable
Laughable is what you are
Misery, misery
Odyssey Goddess Sanctuary, sanctuary
Do you know that you lit up a spark ?
Scented candles and fireworks beyond this dream
Symphony
Heavenly is what you are
Bury me, bury me
Deep in your suitcase
Conciously, conciously

( 1 )
This is what we call
A tangible kind of thing
You know what I mean
This is what we call
A love that's merged with reality
I'll walk right into your dreams
Into your dreams
Drab, baby now we're so far apart
Letters and phone calls
Die beneath my sacred lips Aeroplanes
I only wish that I had wings
Feathered or gauzy I really don't care
Fly with me, fly with me

( repeat 1 )

Carry a picture of me
When you're high in the sky
Let me be the one who haunts your plea
Don't look back no more
Remember whose heart you're for
Let me be the one who haunts your plea

( repeat 1 )

11 ulasan:

  1. olo3 cian yazid...my becoming photographer for my wedding...hehehe...

    brader fa...apesal leh main kejap je lagu tu...haishhh...:D

    BalasPadam
  2. hehehe.. aku nak jadi ape lak time wedding ko nanti? ;p

    aku leh aje main full. tapi tak pe. aku dah letak dah download link kat atas tu k ;)

    BalasPadam
  3. siannya eksiden..fa, i add u kat frenster tau..do approve k:)

    BalasPadam
  4. Owh motor hijau..chanteknyee...

    Siannya Yazid, ari tu kecurian, ni kemalangan pule.

    BalasPadam
  5. baper nombor motor yazid yg eksiden itteww.. shhh!

    bas kuda kepang.. ammvoiii!

    BalasPadam
  6. Ciannya bro Yazid. Ecece,ckp mcm knal rapat je. Semoga cepat sembuh sekali dgn keretanya:)

    BalasPadam
  7. ape motifnye letak unit tenusu kat tempat sampah tuh? hurm.. btw, cian en yazid. bwk bersabar yeh?

    BalasPadam
  8. azie..
    takde pon org add ;p

    atiqah..
    itu moto encik kucai ;p

    yginsaf..
    yazd -> Myvi NBR 3595. cepat cepat beli via online. dan jangan lupa terbalik balikkan no ;p
    menarik kan bas itu? ;p

    missyizzati..
    untuk tarikkan pengunjung kot ;p

    azie, atiqah, princess liyana dan missyizzati..
    akan disampaikan ucapan kamu kepada yazid nanti. thanks btw ;)

    BalasPadam
  9. during my wedding ko xleh jadi photographer...ko kena jadik singer...tolong nyanyi lagu ketulusan hati eh nanti...hehehehe...anuar zain tu...kekekeke...

    BalasPadam
  10. hehe. malu lah i. nanti ramai pulak yang tersalah anggap aku ni = anuar zain. hehe

    ape kate ko bagi band LTB main utk wedding ko. lagi baguih.

    BalasPadam
  11. Hahaha!
    Edisi siasat akan dimulakan...
    wahahahaa!!!

    BalasPadam

terima kaseh :)