Selasa, 13 Mei 2008

Ternyata

There is nothing more dreadful than imagination without taste.
Johann Wolfgang von Goethe



di suatu petang yang tenang..

sedang aku asyik menonton carita Spongebob, tetiba aku terdengar lagu birthday ni daripada handphone aku. berbantukan teknologi CLIP, rupanya Dr T (penyelia aku) yang telefon. berderau gak aku..

Dr T: Fairuz.. kamu ada kat mana?
Aku: Saya ada kat Taman Universiti. Nape doktor?
Dr T: Saya nak mintak bantuan kamu ni.
Aku: Ok..


then kami terus berbual sampai la aku berjanji untuk datang ke iis pada keesokkan harinya. selesai sahaja, aku terus berasa lega. di dalam group kami memang camtu. tiap kali penyelia kami telefon, kami akan berderau darah dan panik kecuali seorang, iaitu bekas Pegawai aku - Herman.


aku sangkakan aku dapat tengok cerita spongebob abis. tapi rupanya tidak..

sekali lagi telefon aku berdering. dan skali lagi telefon aku menunjukkan bahawa Dr T yang menelefon. dan juga sekali lagi juga darah aku berderau..

Dr T: Saya nak jumpa kamu sekarang boleh?
Aku: Err.. Saya ada kat rumah la doktor.
Dr T: Tak apa. Saya datang ke rumah kamu sekarang.
Aku: Ok baiklah.


selesai perbualan kami yang kedua itu, terus sahaja aku matikan tv dan otak aku hanya fikir satu perkara sahaja, iaitu KEMAS. aku mulakan dengan bilik aku dahulu. tapi disebabkan bilik aku memang dah kemas, so aku tak touch banyak sangat. aku banyak kemas 'kawasan di dalam pandangan', iaitu dari garaj, ruang tamu dan juga tangga. berpeluh gak aku kemas..

detik yang dinantikan pun tiba..

sedang aku cuba mengurangkan kadar degupan jantung aku dengan menelefon اني, terlihat kereta perdana parking di depan rumah. terus sahaja aku menyambut ketibaannya dan membawanya ke bilik aku..

dia tidak komen banyak mengenai Teratak 42, kecuali berkata..

Dr T: Rumah kamu ni ok la. takde la sepah sangat. biasalah student camni..


aku berasa lega.

setelah Dr T pulang, aku terfikir balik apa yang dia kata..

Selepas Kemas = Teratak 42 adalah rumah Student
Waktu Normal = Tidak/Belum Kemas

hatta yang sedemikian rupa, maka rumah kami biasanya pada keadaan low dari rumah student! IPOH PARIT! guys. we need to tidy up our house regularly!

ps: terima kaseh kepada yazid kerana membantu aku menyapu tadi. thanks.
ps ps: also thanks to اني ;)

♫♪♫♪♫♪♫♪♫♫

Estrella. satu lagi band indie dari malaysia. berasaskan kepada genre jazz, band yang ditubuhkan pada tahun 2006 ni telah mengeluarkan albumnya sendiri pada penghujung 2007 sambil mengetengahkan dua singles yang bertajuk 'Stay' dan 'Ternyata'. really enjoy their music. rilexing.. dan liriknya amat best skali.

aku dedicate this song to that girl. aku tau dia pernah dengar lagu ni before this, but i just want to show it to the world (sementara masa masih ada ;)

Estrella - Ternyata.mp3 berserta lirik/with lyrics



Aku lihat dia pandangan pertama
Ternyata indah
Senyuman, Liriknya

Ku ingin dia, saat pertama
Berjumpa, dengannya
Membuat ku gelisah

c/o
Waktu berlalu hari demi hari
Hati ku dambakannya
Untuk bercinta lagi


MySpace/Estrella

16 ulasan:

  1. hihihi...lawak la cite ko nih...eh Dr T ni pompuan ke lelaki?

    BalasPadam
  2. huhu:)Rupa2nya bro sorang ni layan spongebob?tak sangka:P. Patrick tak minat?huhu.comel jer

    BalasPadam
  3. oklah tu...ada juga perasaan nk kemas rumah....klu ada perasaan "lantak lah....bukan rumah Dr.T pun....", mcm mana tu??
    anyway, tahniah...hehehe

    BalasPadam
  4. hak hak. i nak cakap ngn dr T la. suh die dtg umah anda selalu. baru la anda mahu kemas rumah. kan? ;p

    BalasPadam
  5. estrella rock!!
    eh silap..
    estrella jazz!!
    hahaha!
    kemas umah bang, jgn x kemas..

    BalasPadam
  6. abeming..
    hehe.. Dr T ni lelaki la. takkan la pompuan ;p

    princess liyana..
    mesti la minat gak. spongebob, patrik dan squidward (yang slalu jadi mangsa) haha.. diorang tu memang ler comel.

    president..
    kalo umah Dr T, lagi lah saya rasa saya nak tolong kemas. mane la tau kot kot dia boleh bagi markah lebih siket ke. hehehe

    missyizzati..
    boleh. bagus gak. dan tiap kali dia datang, jantung i macam nak gugur. ade gak last last jantung i ni malfunction lak.. haha

    peyus..
    haha
    estrella still rox!
    liyana still rox! (dan lawa giler)
    dah kemas dah. tunggu hujung minggu lak. hehe

    BalasPadam
  7. kalu liyana datang teratak 42 sanggup aq suruh raksasa nippon kecing kat teratak 42 kasi uteratak 42 berwarna warni. he he he

    BalasPadam
  8. haha

    apa apahal pon, kene tanya Mr Foo dulu sama ada dia boleh tak sponsor raksasa nippon tu. tak pon pakai taktik macam dalam iklan tu la. hantar tupai atau si putih lalu depan lori nippon. hehe

    BalasPadam
  9. fa,

    selama ni aku membayangkan dr. T ada seorang perempuan yg sgt chomel...rupa2nya lelaki...hampa aku...xde mood aku nak wat kije hr ni...huhu

    BalasPadam
  10. kalo Dr T adalah lelaki..sampaikan salah kepada dia..

    kalo ade kelapangan..silalah bertanya kepada dia..

    "sudikan dr T menjadi suge dedi kepada tz?"

    BalasPadam
  11. Mereka memang sgt comey!uhuhu. Princess ada seorang kawan yg minat bangat dengan spongebob:)Bolehla geng dgn dia

    BalasPadam
  12. abeming..
    haha. camne la ko leh fikir camtu. dia seorang lelaki la. kalo kat frenster aku, ada pic aku and dia. hehe.. tak pe. tak pe. ko fikir aku yang comey ni je. pasti ko dapat mood balik. haha

    tz..
    emm. tak nak. ada gak aku yang kene tampo dengan dia nanti. hah. apa kata ko amik email dia dan ko tanya sendiri. ok x? hehe

    princess liyana..
    ye ke. malulah i. i ni kan lelaki. takkan la nak geng dengan geng spongebob, patrik and associate. hehe

    BalasPadam
  13. hanatr si putih maskot baru teratak 42 ganti betik

    BalasPadam
  14. boleh juga. tapi perangai si putih dan si betik sama sahaja. mereka mementingkan makanan :(

    BalasPadam
  15. jantung malfunction? haha. hebatnye dr T ye? :D

    btw, adakah kamu sepit si putih macam kamu sepit si betik? tak baik tau.. huhu

    BalasPadam

terima kaseh :)