Khamis, 12 Jun 2008

The Age that i wish to go back to....

sekiranya aku ada kuasa untuk rip the space, i really would like to go to everyday before today, learn my mistake and create a better tomorrow. itu pon sekiranya aku ada kuasa seperti Hiro Nakamura la.

dahulu, thesis aku berkisarkan kepada Siri Masa, iaitu satu subjek matematik, yang mengandungi kaedah kaedah yang digunakan untuk meramal masa depan berdasarkan kepada cerapan data yang dikumpul untuk selang tempoh masa sebelumnya. dan berdasarkan data tersebut, para pengkaji akan menelaah data tersebut untuk meramal 'keadaan' (data yang diguanakan adalah kualitatif) masa hadapan.



maka, berdasarkan kepada kaedah kaedah yang telah aku gunakan (aku buat perbandingan kaedah), antara kesan yang aku dapati adalah cerapan data yang paling hampir dengan masa semasa memberikan impak yang sangat besar kepada masa hadapan yang ingin di ramalkan. katakan aku ingin meramalkan tahun 2009, maka tahun 2008 lebih memberikan impak daripada tahun sebelumnya (apatah lagi tahun 1984).

oleh yang demikian, sekiranya aku diberikan peluang sekali sahaja untuk aku kembali, aku ingin kembali kepada masa ketika aku berumur 23 tahun.

23..
err.. sila rujuk kat archive je la eh. panjang la nak tulis semula disini. hehe

12 ulasan:

  1. ala cite la yg 23 tu...penat nak cari...xyah buh full story...wat plot je...hehe

    BalasPadam
  2. citela yg 23 tu jgak bro!(sambil hentak2 kaki):p

    BalasPadam
  3. x perlu umur muda..muka awak tetap nampak muda..dan selagi anuar zain laku..selagi itu la awak pon laku gak...hahaha

    BalasPadam
  4. cerita 23thn tu, mksdnya..bermula dari 4jun2007 smp 3jun 2008 la yer? so, baca ja la post dari tarikh tu kan?

    BalasPadam
  5. alahai, samerlar dengan tag me tewww.. umur 23 juger.. ehehe

    btw, nak bacer citer ko maser umur 23 kat archive yg maner satewww bro? bagilar link ker..

    BalasPadam
  6. best kah apa yang berlaku masa umur 23 itu?

    BalasPadam
  7. cepat la.. ramai nk tau ape yg best sgt mase umo 23 thn tu.. ;p

    BalasPadam
  8. fa, take care..cepat2 sehat okeh:)

    BalasPadam

terima kaseh :)