Jumaat, 26 September 2008

Selamat Hari Raya!

satu cerita di pasar Ramadhan taman universiti..

pilot: kawan kawan yang satu batch dengan aku, kebanyakkannye memanggil aku dengan nama panggilan Raju.

ketika pertengahan bulan Ramadhan, aku dan Fazrol pergi ke pasar Ramadhan mencari makanan. kebetulan terjumpe dengan sorang brader ni jaga satu gerai tu. kitorang panggil dia abang xy (bukan nama panggilan yang kitorang pakai pon, samaran je).. kedainya ramai orang. maklumlah, makanan cedap. tapi aku dan fazrol datang ke sana pon bukannye nak beli makanan, saje nak jumpe abg xy..

Fazrol: Abang, ni ha sy bawak Raju sekali ke param.


orang - orang yang sedang menunggu semua memandang aku. mungkin diorang ingat aku ni indians.

Abg Xy: Ha tu la. hari tu abang ade nampak die slalu datang sini. Raju puasa?
Fazrol: Mestila die puasa. Abang puasa tak?


sekali lagi diorang tengok aku. mungkin diorang fikir indians pon puasa gak ke?

Abg Xy: Bagusnye raju puasa. dah brape lame puasa dah ni?
Fazrol: Die tak pernah miss lagi puasa la abg.


aku cume gelak je. saje aku tak nak bercakap biar orang orang lain yang ada kat situ berspekulasi. haha

۞

kadang - kadang yang menariknya pergi ke pasar Ramadhan ni, leh jumpa macam - macam orang. ni ha aku ade terjumpe budak rastafari. kecik kecik lagi dah dreadlock.



wa salute sama lu beb! that's what we called born with dreadlock! rasta bebeh..



۞

semalam aku berbuka puasa bersama sama dengan budak budak forecast utm dulu dulu. best lak. dulu rajin buat aktiviti dengan diorang. mungkin sbb dulu duduk dekat dengan tempat diorang.



yang bagusnye diorang ni, dari dulu lagi nampak union diorang (mostly diorang ni dok serumah). ada apa apa aktiviti, most of them mesti pergi.



ni buka puasa kat Taman Merdeka, JB. makan buffet. sekepala RM 20 - untung untuk orang yang kuat makan dan rugi untuk orang selainya..



۞

ini merupakan post kedua aku di bulan Ramadhan 1429. dan mungkin post aku yang terakhir juga di bulan Ramadhan ini. InsyaAllah, sekiranya tiada aral melintang, aku akan pulang esok pagi ke kampung halamanku..

oleh yang demikian, di atas kesempatan ini, aku ingin meminta maaf kepada sesiapa yang membaca atau terbaca ayat ini walaupun kita tiada salah. sebab aku rasa macam no point lak nak mintak maaf kat seluruh dunia tapi yang baca/tau hanya beberapa kerat je..

Selamat hari raya. ampun maaf ku pinta =p

wishing u (sekali lagi, yang membaca ayat ni sahaja) for having a great and a pleasant raya season. drive carefully, makan carefully, jalan - jalan carefully, dan apa apa jualah, buat dengan care ;)

ps: gambar ketupat itu diambil dari happyhomemaker88 kat sini

♫♪♫♪♫♪♫♪♫♫

aku pergi ke mana - mana, semua pasang lagu raya. ke mana - mana rumah dan mana - mana workspace pon pasang lagu raya. oleh kerana aku tak mo korang rasa keboringan asyik dengar lagu tu je padahal raya lame lagi, ade 4-5 hari lagi, dan inilah blog satu satunya yang takde semangat nak main lagu raya, maka mari kita dengar lagu dari KoЯn. hahaa

aku suke giler lak dengar lagu ni lately. siap menari nari lagi. ye la. lagu yang berasal R&B pastu dibuat rentak metal. mane tak nye.hehe...

Word Up - Korn

Yo pretty ladies around the world
Got a weird thing to show yourself
So tell all the boys and girls
Tell your brother, your sister and your mamma too
We're about to go down
And you know just what to do
Wave your hands in the air like you don't care
Glide by the people as they start to look and stare
Do your dance, do your dance, do your dance quick mom
Come on baby tell me what's the word

Word up (up up) everybody say
When you hear the call you've got to get it under way
Word up (up up) it's the code word
No matter where you say it you know that you'll be heard

Now all you sucker DJ's who think you're fly
There's got to be a reason and we know the reason why
You try to put on those airs and act real cool
But you got to realize that you're acting like fools
If there's music we can use it
Be free to dance
We don't have the time for psychological romance
No romance, no romance, no romance for me mama
Come on baby tell me what's the word

Word up (up up) everybody say
When you hear the call you've got to get it under way
Word up (up up) it's the code word
No matter where you say it you know that you'll be heard

Word up (up up) everybody say
When you hear the call you've got to get it under way
Word up (up up) it's the code word
No matter where you say it you know that you'll be heard

Word up (up up) everybody say
When you hear the call you've got to get it under way
Word up (up up) it's the code word
No matter where you say it you know that you'll be heard

9 ulasan:

  1. Fa, selamat hari raya..!
    next time...hope to see u again
    =D

    BalasPadam
  2. lama cuti nampak...lum balik2 lg ni...

    BalasPadam
  3. en_me minta maaf dari kejauhan pada semua yang mengenali me selama ini .. maaf la segala kekurangan2 en_me yg ini k

    BalasPadam
  4. lama cuti nampakkk...selamat hari raya fa:-)

    BalasPadam
  5. aku udah tkr link url blog aku..

    http://mohdkhairuz.blogspot.com/

    sori cz lme x updet komen kt blog ko..=)

    BalasPadam

terima kaseh :)