Selasa, 25 November 2008

about:robots

sekiranya engkorang menggunakan Mozilla Firefox 3, cuba taip about:robots kat address bar.



haaa. kat title bar tu: 'klaatu barada nikto' adalah based kepada cerita dulu dulu iaitu cerita The Day the Earth Stood Still. cerita sains fiksyen lama (kaler hitam putih je, tahun 1951). sangatnya oldschool. dan kalo korang kene serang dengan robot atau killbot, sebut je klaatu barada nikto, nanti robot tu berenti menyerang :p



dan ayat dia yang terakhir (kat about:robots tu) iaitu Robots have shiny metal posteriors which should not be bitten. ni pulak refer kepada Bender Bending Rodríguez, watak di dalam animation Futurama yang suke sangat sebut "Bite my shiny metal ass". hehe

ekceli aku suke sangat dengan watak Bender ni. nak nak pulak, Bender ni telah divote dan dapat title Robot kedua paling jahat sekali (refer kat sini).

Ada satu episod Futurama yang bertajuk "The Day the Earth Stood Stupid". dan juga ada satu part kat dalam The Simpson dalam episod treehouse of horror yang bertajuk "The Day the Earth Looked Stupid". hah!

tapi apa apahal pon, aku suke sangat tengok bender dalam "The Beast with a Billion Backs".

bender: If robots can't go to heaven, heaven can come to us!


2 ulasan:

  1. robot. asimo datang johor tapi tak tau bila. maybe dah lepas kot. check check

    BalasPadam

terima kaseh :)