Khamis, 27 November 2008

seketika di ym

(entri kali ini agak kejiwa jiwaan siket)

Log perbualan ym ini telah diubah (tetapi aku masih cuba mengekalkan gaya penulisan dan keaslian cerita), sekadar untuk disuaikan pada tatapan umum.

aku: ف
kawan aku: ح

ح: pastu 25-29..aku g penang plak da. merayap g umah awek. Hhuhuuh. g kenduri akak die kawen
ف: awek ko bukan ke orang kelantan?
ح: da clash
ف: HAH!!
ح: duit dlm poket jela yg kering kontang
ف: tak tau dah clash tetiba siap dah pasang baru. ni yang nak kene sebarkan nih. Hehehehehe. nak buat gosip liar. haha
ح: mane ade tetiba. da pasang baru dulu..baru clash. huhu
ف: hahahahahaahaaa.
ح: time tu aku senyap jela. adela dlm seminggu jgk x msg2..x chat pun ngan die
ف: pastu die panas hati tak sbb x contek?
ح: pastu die adela bg msg..aku x balas. last2 die ym aku. tanye nape. asyik diam je
ف: ko jawab tak?
ح: da ade pompuan lain ek? die tanye aku pun jwb la..ye. huhu. x percaya plak die
ف: hahahaha. siot jek
ح: pastu baru la nk ckp..die sayang kat akula..itula..inila
ف: abis tu?
ح: time aku tanye..asyik xmo jwb je
ف: lor. kejam giler ko. hehe
ح: siap ade sekali..time aku dtg raye skudia aritu la… si rahman call aku… time tu aku tgh kuar ngan die. aku ckp r pd rahman.. aku tgh kuar ngan awek aku nie. da letak call tu. die tanye. "bile mase plak kite ngaku jd awek nie?" itu la penyebabnye. aku cari lain jela.... org xnk kat aku
ف: oooo. bagus bagus
ح: pastu da ckp..yg aku da ade pompuan lain tu. siap nangis2. x makan… muntah2. siap pitam. pastu masuk wad.. injet air
ف: mak aih
ح: tu member die la cite..sampai camtu skali
ف: macam carekarama la pulak
ح: heheheh. nk bersama ngan aku balik
ف: aku nak letak kat blog aku eh
ح: huhuhu...
ف: lor. pastu ko tak nak ke
ح: itula.. x kot
ف: tak pe. tak pe
ح: da declare da ngan awek aku nie… dan da diterima
ف: dapat baru, tinggalkan yang lama
ح: huhu
ف: bagus2. pastu terus tunang dan kawin
ح: patah tumbuh hilang berganti ye?
ف: ok! Betul. tepat sekali
ح: xla..3thn lg
ح: huhu. siap merancang da tu
ف: ko merpati putih.
ح: xle nk lame2 sgt
ف: patah sayapnya . di udara
ح: aku semut merah la. huhu
ف: (ekceli aku tengah dengar lagu OAG, kene lak dengan liriknye)
ف: 3tahun. cukup la tu. budak tu sebaya kita eh
ح: yg pennag nie.. mude
ح: 2 tahun
ف: haaaaaaaaaaaa. gilaa aaahhh. petik pucuk muda
ح: huhuhu. mane ade
ف: camne ko leh kenal?
ح: chatting la..
ف: hahaaa
ح: jumpe ngan die..bulan 8 dulu
ف: ek eleh. baru kenal gak la ni ek
ح: aku kenal time aku start masuk mimos nie dulu la. minggu2 awal.. mane ade dpt kije. berchatting je la kat meebo… tu yg terberkenalan tu. huhu
ف: hehehee


cerita ini lebih kurang macam cerita kat sini dulu. haa. memang kedua dua cerita ni takde kaitan, tapi aku suke lak tengok jalan ceritanya. sebab cerita cerita camni biasa aku tengok kat dalam Carekarama TV3 je. jarang lak aku jumpe dalam real life (terutama part tak nak makan sampai masuk hospital tu)...

tapi yang aku paling tak percaya sekali yang kawan aku tu, si ح. biasanya ku tengok die ni sebagai seorang yang rilex je. jenis tak de makan perasaan punye.

apa pon, tak kesah la lelaki atau perempuan. kalau tengah bercinta tu, tentulah ia berkaitan dengan perhubungan yang mendalam antara kedua dua pihak. dan apabila wujud perhubungan yang mendalam tu, tentulah perlukan 'assurance', tidak kesah la lelaki atau wanita. kedua dua penting. kalau tidak, tentu akan terasa makin tawar, tawar dan terus menawar.

lihat perbualan di atas. sape la yang tak kecewa kalo awek sendiri depan depan tak nak mengaku. mungkin ada faktor ego dan mungkin ada juga faktor faktor lain yang kita terlepas pandang (mungkin dia berseloroh atau berjenaka sahaja). apa apahal pon, hargailah perhubungan yang ada. it's really hard to create a relationship, and it's even harder to keep it. sekali sudah tawar, amatnya susah untuk kembali kepada sebelumnya.

video

the more you know someone, the more you should love 'em.

12 ulasan:

  1. waduh, dah lamer me tak main ym tewwww.. hi abang itteww..

    BalasPadam
  2. kerja orang yang takda kerja = main ym. hehehe

    hai cik adik :p

    BalasPadam
  3. Cite biasa jer. Putus nangis dapat baru putus nangis dapat baru ulang2jer balik. Nasib baik kekal sampai kawin x nasib baik stay membujang tapi jgn nasib baik sengaja di jadikn x baik dah kawin bercerai

    BalasPadam
  4. cinta boleh di kawal

    pada mulanya memang rasa bahagia kalu jumpa sesorang yang baru. tapi semua itu hanya sementara. jika kita tidak yakin apa yang kita ada better kita tarik diri dari awal. supaya kita tidak terjerumus dengan perangkap api cinta yang membara.

    kencingkan sahaja untuk padamkan nya. (dialog dari saharil.com)

    BalasPadam
  5. "sekali sudah tawar, amatnya susah untuk kembali kepada sebelumnya."

    sekarang saya tahu apa rasanya tawar. huhu. ada lagi ek yang berkenalan thru chat? hehe

    BalasPadam
  6. @fa
    oleh sebab itu, rajin2lah bgtau kat ur lovely dat u <3 her ;p

    @missyizzati
    ada woo yg kenal lalu chat/tenet. my fwend kawen lagih ngan internet fren dia. nih aku pengapit terjunnya jadik saksi.heh

    BalasPadam
  7. haha~
    kesian...tp x tau kesian pada siapa
    (-_-!)
    anyway, rerajin la contact org tersayang..haha!

    BalasPadam
  8. stefeno..
    putus nangis dapat baru tu memang slalu dengar. yang menjadikan cerita ni agak ganjil/menarik sebab memang tak expect mamat ni buat camtu. err.. boleh la nak kata mamat ni dilihat sebagai seorang yang penyabar dan hati kering. hehe

    yazid..
    waaa.. hehe. tengok dulu video kat atas tu ha. tapi betul tu. kalo tidak, umpama memainkan perasaan orang je.. hehe

    missyizzati..
    tak best sungguh rasa tawar kan?
    ade je. tunang kakak aku pon kenal melalui internet. insyaAllah diorang akan dinikahkan bulan 2 ni :)

    circleinspoon..
    absolutely true :)

    president..
    tepat sekali. kalo malas, melepas. tul tak? hehe

    BalasPadam
  9. hmm..
    xsuke btOl kalO ade Org xngaku yg dea bukan gf/bf pasangan masing2..
    bile pasangan cri laen baru sebuk2 nak ngaku..
    nyampah..
    erk...

    BalasPadam
  10. ego kot. tak pon memang ada yang perasan sendirik.. hehe

    BalasPadam

terima kaseh :)