Selasa, 5 Mei 2009

Here goes mutton (2)

Tiba sahaja di Serdang, aku disambut dengan pakcik aku. Seketika berborak dengan pakcik aku:

Pakcik: Anak along dah ade kat umah dah.
Aku: Seriously? bila lahir?
Pakcik: Dah 10 hari dah..
Aku: Waaa.. taniah taniah :D

Tiba sahaja di rumah, aku terlihat anak pertama pakcik Zaidi..

waaa.. comeynyee... Zaim namanya. tapi aku ni takut siket nak pegang baby..



maaf pic tak cantik. untuk gambar yang lebih jelas, lawati blog En. Zaidi di sini: + Tukang Kaba

۞


esoknya pula.. pukul 10 pagi..

Farol: woi, jom ikut aku g sarapan
Aku: ha? bukan ke ko tengah kerje?
Farol: tak pe.. aku lapa nih.

bestnye keje kerajaan. dah la si Farol tu jadi imam kat mesjid UPM.. ngee :p

malam tu, Pakcik aku (Mizi), Farol, Naem dan G-Jai bawak aku g Uptown Shah Alam. dari dulu lagi teringin nak pergi ke pasar lewat malam uptown/downtown. dan ni kali ke dua aku g pasar sebegini.. kali pertama aku g downtown JB 2 minggu lepas :p



waaa.. ini rupanya uptown Shah Alam yang digembar gemburkan itu. menarik. tapi tak cukup menarik untuk mengkopakkan duit aku :p hampeh.. lastly, diorang gak yang berbelanja sakan kat situ.. bukannye aku.

۞


dan hari ahadnya, aku pulang ke kampung. minta tolong pakcik aku turunkan aku di Stesen Komuter Serdang. tiba sahaja di sana, aku nampak ramai sangat orang berkumpul sambil melihat bawah tren. malah, aku juga perasan tren tersebut berhenti (anggaran) 20 meter dari tempat yang sepatutnya. OMG! what the hell?

aku tanya brader depan aku..

Aku: bro, ape cite tu?
Bro: tak tau la.
Aku: ade orang jatuh ke?
Bro: ye kot. apa kata kamu amik gambar kat situ..

emm.. maleh aku. baik aku teruskan beratur kat sini. dah la Stesen Komuter Serdang ni slalu ramai giler. tapi ape yang aku rasakan, mungkin brader tu jatuh kot..

setelah beli tiket dan masuk, aku perasan that unlucky guy terbaring. tangannya bergerak perlahan.. sempat gak aku snap sekeping..



aku tanya pakcik KTM situ..

Aku: pakcik, apa sudah jadi?
Dia: Ooohh.. itu saya tak boleh cerita. itu semua kita serahkan kepada pihak polis.

Ceh.. cara dia jawab tu macam aku ni pemberita lak.. so.. the mystery goes on..

۞


Sampai di Seremban, aku naik pula bas Southern untuk ke Tampin. yang bestnye naik bas di area Negeri Sembilan dan Melaka ni, adalah kelebihannya untuk merokok di dalam bas :D tapi aku ni takde la kejam sangat isap rokok-yang-tak-sedap-untuk-dibau. aku isap rokok SKL, perasa strawberi..



kebetulan pula blakang aku ni budak budak perempuan keluar outing. 5 orang rasanya. terdengar diorang berbual di belakang.. disebabkan aku berada didepan diorang, aku tak dapat agak sapa yang bercakap (just let P1 = 1st girl, P2 = 2nd girl)

P1: Wanginya bau..
P2: A'ah la wangi.
P1: Rokok brader tu kot (confirm mase ni tunjuk kat aku)
P2: brader tu mesti isap rokok SKL.

wah.. budak budak perempuan sekolah pon tau pasal rokok.

P1: SKL? Sekolah Kebangsaan Lumut?
P2: SKL! SKL tu rokoklah (sambil meninggikan suara)

hampeh. cakap pelan pelan sudah.. semua penumpang dok pandang aku sekarang nih..

P1: memang ada bau wangi eh
P2: a'ah.. die ade macam macam perisa. ada strawberi, anggur..

bile mase lak SKL ade perisa anggur?? pakai petik je..

P1: rokok lain takde bau macam ni ke
P2: ade gak la. abang aku isap macam macam rokok. camel, dunhill..

dan bile mase lak camel dan dunhill ade perisa camni..

hmm.. budak budak ni... pakai petik je cerita die..

lepas tukar satu lagi bas, aku tiba di rumah. yeay!



ps:
6. kredit gambar uptown kepada shafieza.fotopages.com
7. hari Selasa ni adek aku konvo. taniah buat beliau..
8. aku cuti sampai hari rabu. yeay!! lame giler cuti :D:D

14 ulasan:

  1. dtg kl eh..??
    apsal xbtau pOn eh..??
    *kecik ati*

    BalasPadam
  2. puas ko berjalan ek
    dtg kl x bgtau pon ehh..
    kecik hati juga..
    hahaha

    BalasPadam
  3. he~~

    ada ya rokok perisa strawberry? rasa die sedap sikit x? yang anggur punya memang tade ke? (curious gila)haha

    btw,baby itu sangat comey. :D nape takut nak pegang baby? takut jatuh eh? hehe

    BalasPadam
  4. president..
    haha. tu la pasai.. sori..

    yazid..
    jalan jalan makan angin :p

    intan..
    dah bagi tau laaaaaaaa

    johari..
    tak puas.. alalaaa.. jangan la kecik ati ye.. :p

    izzati fuad..
    ada. perisa anggur ada, tapi bukan SKL laa. rokok gulung. hehee

    tak la. takut kene pancut. haha

    BalasPadam
  5. tapi naper kotak rokok ko takdok gambor2 sexy ghitewww.. uhuhu.. btw, me bukan perokok jugerr

    BalasPadam
  6. owh.. rokok tu spesel.. import dari switzerland ;p

    BalasPadam
  7. eh.
    ade btau ye.
    tp mengapa tatau jugak..
    wuwuwuwu

    BalasPadam
  8. ade.. kamu silentkan cell phone telephone kamu..

    BalasPadam
  9. hahaha...apa cite la kes budak skolah tuh..

    BalasPadam
  10. takut kena pancut? cistaro sungguh la.. haha

    BalasPadam
  11. seolah olah kamu banyak pengalaman sahaja ;p

    BalasPadam

terima kaseh :)