Sabtu, 2 Mei 2009

Here goes mutton

Hehe..ini adalah merupakan kali pertama cubaan aku menulis entri blog dengan menggunakan cell phone telephone aku..ya.ya..aku tau.living in this time of age,ini bukanlah lagi suatu perkara yg baru.tp ianya sangat baru bagi aku.selama ini aku hanya mampu melihat org update blog dlm ketapi.kali ini,aku berkesempatan menjadi seperti mereka.cuma aku skrg ni menaiki bas,bukan ketapi ;p

..nnt krg aku edit la balik..nk tdo jap ;p

۞


gambar ni takde kaitan dengan entri ini. cuma aku suka gambar ni (narcissism)


ok.. ni sambungannya. tapi ni tulis kat pc umah sedara aku.. tak tau napa masuk sahaja di kuala lumpur, terus tak boleh main internet lagi melalui cell phone telephone aku. a fluke?? maybe..

...

setelah berjumpa dengan Huda di Sogo, aku bergegas untuk pulang ke puduraya. beg aku ditinggalkan di sana. keluar sahaja dari Sogo, aku melihat kiri dan kanan. owh shit. mana satu jalan nak ke puduraya nih.

pejam mata. bayangkan diri ini seperti burung gagak. ya. ke kiri sudah tentu ke bulatan pahang. maksudnya aku kene ke kanan.

sekali lagi, jumpa unfamiliar road. another shit! guna rule orang yang sesat. jalan berpandukan matahari/bulan.

sayangnya, ketika itu sudah maghrib. tiada matahari juga tiada bulan yang kelihatan. haiyya. tiada cara lain. jalan berpandukan awan (rule sendirik).

lagi sekali sayangnya, otak aku seolah olah defy bahawa awan itu bergerak. hampeh. bertambah sesat aku..

tapi yang bagusnya sebab aku jalan berpandangkan atas, aku tetiba ternampak logo bangunan maybank.. betapa gembiranya aku. ingin sahaja aku melutut tanda bersyukur kerana berpeluang untuk keluar dari sini. brisk~


bangunan maybank. kredit imej jatuh kepada: kuala-lumpur-city-guide.com


۞

owh lagi satu pengunguman. 2 Mei ini adalah Majlis Persandingan antara Mohd Haniff Osman dan Maria. sesiapa yang geng aku, mari lah dijemput hadir di Semenyih (anep soh aku bawak geng geng aku). marilah sama kita memeriahkan lagi Majlis Persandingan ini, terutama mereka yang satu batch dengan aku (MRSM, Forecast dan UTM).. marii :D

ps:

5. title diambil dari cerita Sheep in The Big City S02E12. aku sangat suke kartun kambeng ini :p

16 ulasan:

  1. huhu..best2!hihi update dr hp senang kan...huhu

    BalasPadam
  2. Patut pun guna aplikasi ni. Nanti senang kalau nak pos entri bila jauh dari talian internet. Huhu.

    BalasPadam
  3. princess liyana..
    takde la senang. leceh. tapi mungkin sbb tak biasa lagi kot :p

    atiqah..
    tapi nak update blog pon sampai tertdo tdo :p

    intan.dayana..
    wah.. perli nampak :p

    BalasPadam
  4. haha..
    cemane la bule sesat kat kl..
    pelik2..

    tp im very very very sOri Ok..
    afta dis xbuat lg da..
    haha!

    BalasPadam
  5. ada di kl skrg???? x bgtau pun...
    blh jumpa fa...

    BalasPadam
  6. intan..
    tipu~~

    intan..
    saya bukan budak key ell ok. ye la tak buat lagi tu ;p

    president..
    banyak perancangan ekceli. takut tak sempat je. hehe

    BalasPadam
  7. bukan budak kl eh..?lupe plak.pendatang asing.haha.

    seyes.sy berjanji tidak akan buat seperti itu lg.sile percaya pd janji sy.bukan pd sy.he.

    BalasPadam
  8. aku xpenah buat lagila...hukhuk...ape ajela function yg ada kat henpon aku tuh...hukhuk

    BalasPadam
  9. intan..
    ye.. sy sedar sape diri sy.. tak payah nak berjanji.. berazam je sudah ok..

    izzati fuad..
    semestinya? kamu juga sama? welcome to the club :D

    circleinspoon..
    try la.. aku ade perasan mobile blogger. tapi tak tau wat camne. ini pon aku surf directly gune opera mini :p

    yazid..
    hek eleh.. cell phone telephone ko lagi mahal dari aku lorr :D

    BalasPadam
  10. buta KL tu perkara biasa la..
    aku juga sama seperti kamu..
    mmg hampeh pabila sesat dan perasaan malu utk bertanya menebal di dada..

    BalasPadam
  11. tahap narcissism saya sikit ja. kamu punya banyak sikit kot. :P

    BalasPadam
  12. johari..
    haa~ tu lah. ekceli takut tertanya pada salah orang. orang sekarang ni.. bukannya leh percaya. kalo tertanya pada si peragut celaka, mati katak aku kat kl..

    izzati fuad..
    boleh la sy jadi presiden kelab narcissism ye ;p

    BalasPadam

terima kaseh :)