Selasa, 9 Jun 2009

taniah


yg underline tu je aku dapat pergi..

taniah diucapkan kepada mereka yang berkahwin dalam beberapa minggu ini dan minta maaf kepada mana mana yang aku miss.

۞ 30/5

untuk ke kenduri Alang, aku bermula dengan menaiki bas dan turun di hadapan rumah Syikin. kami bersama sama pergi ke Paya Rumput, Alor Gajah Melaka menaiki kereta Syikin. ha. Syikin ni ex-classmate aku dulu dulu. turut serta adalah emak Syikin dan Syima (juga ex-classmate aku... kot). plannya senang sahaja. aku tumpang Syikin, kemudian minta tolong dia drop aku di mana mana bus stop..

sedang aku menaiki kereta bersama Syikin, aku teringat pula pasal pendrive aku.. selongkat selongkar beg aku, dan... ya Allah. tertinggal pendrive kat umah kat kampung! tersenyum senyum aku. aku tanya Syikin, apa plan dia lepas pergi ke kenduri Alang, die kate die nak pergi ke rumah kawan emak die, juga ada kenduri kawin di Bachang, Melaka. nak tak nak, terpaksa la aku bertebal muka ikut mereka sekali dan meminta Syikin untuk anta aku ke kampung aku semula.. ha!

beberapa ketika di dalam kereta Syikin..

Syikin kelihatan tidak tahu sangat jalan mana yang perlu masuk dan yang mana yang tidak. mak Syikin cakap kat aku..

Makcik: Ni ha, soh je la si Fa ni bawak..
Aku: Hehe.. makcik. saye takde lesen kete.
Makcik: Laa. umur dah brape sekarang?
Aku: Sebaya dengan Syikin, 25 tahun..
Makcik: Dah 25 tahun takde lesen kete lagi?


abeh aku kene bebel. hehe.. kemudiannya..

Makcik: Tu masuk kat simpang depan tu ha nanti boleh keluar kat Sungai Putet.
Syikin: Bukan lah mak. tu bukan keluar kat Batu Berendam.
Makcik: Iye lah. mak tau la. tak caya tanya si Fa ni ha.
Aku: Err... makcik. sy lagi la tak tau jalan kat Melaka ni ha.
Makcik: Eh.. kata duduk kat Alor Gajah.
Aku: A'ah dok situ. tapi tang jalan Melaka ni, memang tak tau.. hehe


sekali lagi aku kene bebel. hehe. sorry lorr..

sayangnya aku tak mengambil gambar pon kat kenduri ni. and truthfully speaking, aku sangatnya jarang pergi ke kenduri kawin ex-schoolmate Sekolah Dol Said. korang tak bagitau pon aku..

taniah kepada Alang dan suaminya ;)

۞ 31/05

lepas kenduri alang tu, aku terus balik JB. asalnya nak kemas kemas barang, kerana seingat aku Kucai kata lori pindah nak datang hari Ahad ni. tapi tak jadi pula. aku teringat kenduri kahwin abeming (sarmi). kata kat kucai, "Cai, ada berani tak pergi Benut naik moto?". kucai mengiakan aje. aku semak dengan google maps, hanya 74km sahaja. emm.. boleh la ni.. sedangkan Desaru telah ku redah (tapi tu naik kete dan اني yang bawak.. hehe).

sedang dalam perjalanan, memang terasa sangat jauh. hampeh. ye la. dah la naik moto. lalu highway lak tu. penat sungguh. namun kami sampai juga tiba di destinasi :D



taniah kepada abeming dan isterinya :D

۞ 06/06

aku pergi ke kenduri kawin si dia ditemani Lina. hehe.. lame dah tak jumpe Lina ni. juga ex-schoolmate Sekolah Muar aku. banyak gak la pengalaman die jadi cekgu yang aku dengar. dia mengajar di Miri, Serawak. die ni sampaikan nak pergi ke sekolah tu naik perahu, cell phone telephone die jatuh sungai dan yang paling best, bilangan pelajar kat sekolah tu = 20 orang je. rumah sewa die pulak, adalah rumah panjang. hehee

emm. dan taniah kepada si dia dan suaminya ;p

۞ 07/06

kali ni, aku cuba plan betul betul. aku, kucai dan aweknya bergerak dari Teratak 76 (ya, kami sekarang sudah tidak tinggal lagi di Teratak 42) menaiki kereta Baizah. mengambil Suraya di Airport Senai (yazid.. ko patut rasa bangga ada gak member ko sanggup yang datang naik kapal terbang ni ha). berjumpa dengan Geweng di sekitar Rengit dan menunggu Joe di kenduri kawin itu..

walaupon dah rancang betul betul, tapi agak kelam kabut juga. akibat tak tau Skem sudah ada kereta, aku sudah membayangkan aku perlu pergi naik moto je. akibat aku silentkan cell phone telephone aku, Geweng sesat di sekitar Rengit. akibat Sue tertinggal hadiah untuk Yazid dan Cat, aku nak je soh die naik flight balik, g amik hadiah. hehe.. dan akibat aku gagal memberikan poskod rumah Yazid, Joe lambat tiba. tapi takpe. yang penting semua sampai dan sempat bermesra mesra dengan Yazid. hehe


Ex Teratak 42: Bebelan Anak Tukang Jahit, Betik Busuk, Emphbone, Nur Nilam Kaseh dan Skeleton Coffee


dan bebudak kelas Sc 8. Kucai, Geweng, Yazid (Yazid ni kelas jiran), Suraya dan Baizah.

taniah Yazid dan Cat. semoga berbahagia selama lamanya ;D

۞

ps:

18. ;)

19 ulasan:

  1. loh, bile masanya abeming kawen? aku xtau pon...
    slamat dah yazidnyer majelis, aku tunggu kaunyer majelis lak lepas2 nih.

    BalasPadam
  2. tu kan ade tarikh abeming kawen ;p
    lameeeee laaaa kalo ko nak tunggu aku. aku nak tunggu sampai janggut aku beruban baru aku fikirkan kot pasal kawen. hehe~

    BalasPadam
  3. Pegi banyak2 kenduri ni....kejap lagi, boleh lah makan nasik minyak Fa pulok. Kan kan? He.

    BalasPadam
  4. takde 'kejap lagi' nye. kalo kejap tu, memang sah sah la Fa kene tangkap basah. he~

    BalasPadam
  5. memang penat la adventure si fa ni pegi makan nasi minyak. hehe.

    BalasPadam
  6. time muda muda ni la nak ke sana ke mari. kalo dah kawin nanti, tiap tiap hujung minggu jawabnya honey moon je kat bilik.. hehe ;p

    BalasPadam
  7. tak lama lagihla tuh.
    bukan kau memang dah stat beruban ke?

    BalasPadam
  8. tahniah!! bile turn kamu..?tidak sabar neh..

    BalasPadam
  9. circleinspoon..
    eh.. camne ko leh tau aku dah beruban. mesti ko dok belek belek janggut aku time aku tertdo kan? ha~ kantoi!!

    intan..
    emm.. nak kata janggut beruban, tak leh dah sbb dah ada uban (circleinspoon yang claim). boleh la kot pas sy dapat field medal ke.. baru la tinggi siket harge saye. hehe

    BalasPadam
  10. aihhh.. musim kawen. cis. bile nak kawen nehhhh.... HAHA

    BalasPadam
  11. Fina..
    yup. ha. kamu pompuan. kene kawin cepat2 ;p

    en_me..
    emm. entah. tak penah kawin lagi ;p

    BalasPadam
  12. cis. respon tak senonoh sungguh. nih memang dah tahap wajib kahwen nih. :P

    BalasPadam
  13. itu planning je. takde la i gersang sangat sampai tahap camtu skali :D:D

    BalasPadam
  14. hehe..haha mmg wajib kawin fa!ahaks;)

    tk dpt g wedding bro yazid .alaahai.smoga smua psgn bahagia ke akhir hyt;)

    hee..fa bila lg?huhu

    BalasPadam
  15. hehe.. tau tak pe ;p
    patut la tak nampak time yazid kawin. tunggu gak kancil klan ;p
    fa? emm.. tunggu le dah kaye, dah dapat field medal ke.

    lelaki makin tua makin laku.. kata pepatah :D

    BalasPadam

terima kaseh :)