Isnin, 26 September 2011

7 comments




Aku rasa dah lebih 5 tahun aku mengidam kamera Sony. Seriously. Gambar - gambar yang aku amik biasanya dari kamera cellphone telephone atau kamera pinjam...





And finally.. tada~!





Aku nak compact digital camera, cap Sony dan ada GPS (nak buat geotagging)..





GPS!!1





Gambar antena satelit tuh









Command: Get-Info > Locate









atau dalam Windows Live Photo Gallery




> MFW
(>mfw = my face when...)


Alhamdulillah :D

Khamis, 22 September 2011

Restoran Ayub

4 comments
14 September..

Pagi lepas subuh.. Perbualan antara aku dan aan..

Aan: Sarapan kat Ayub?
Aku: Dlm pkl 8.30 sy sampai Ayub eh.
Aan: Worait! Haha ^^

Pukul 8.00 paginya pula.. Perbualan antara aku dan Geweng..

Geweng: Aku on the way nak pergi office kau ni.
Aku: Alaa aku nak g sarapan dulu kat Ayub. Datang la Ayub dulu..
Geweng: Ha ye lah ye lah..

۞ ... 30 minutes later









. . . . .






۞

Oh kalau korang tertanya - tanya, apsal aku asyik sebok - sebok nak citer pasal restoran ayub, korang kene tau,,, Yang aku, budak - budak Teratak 42 dengan mereka yang rapat dengan kami selalu lepak kat Restoran Ayub.. Sampaikan, ade pembaca blog kami yang datang dari Kuala Lumpur pon menganggap Restoran Ayub ni sebagai salah satu destinasi yang menarik kat Johor.. haha


Lagi satu,, kadang2 diorang invade kitorang punye outside life.. Ni msg dari Geweng..



You see? You see?

Jumaat, 16 September 2011

tl;dr

4 comments
Kalau dah nama pak karut tu, memang ade je bende nak cerita. Pastu cerita tak nak kalah pulak, takde ending. Cerita panjang - panjang sampai tak tau camne nak stop.. Last - last, aku rase dah makin malas pulak nak menaip panjang - panjang ni. Kang ade gak orang tulis camni kat komen aku:

tl;dr!!1

too long, didn't read (internet slang kot).

Haish.. Tapi kalau aku nak taip pendek - pendek, baik aku update kat status YM aku. Tak pon update twitter. Tak pon letak kat facebook. Eh ada orang main lagi ke google buzz? (Dan oh,,, masih belum ramai lagi kawan kat Google+ aku. Atau maybe sebab aku tak invite orang lain.. Macam mane skali pon, macam bosan je kat situ). Tumblr? Takde keje aku nak re-tumblr/re-tweet orang lain punye. Cukup lah dengan blog aku ni yang banyak gambar dari mane - mane tah.. ahah


Original Content Is a Myth
(Gambar graph yang ni pon, aku amik dari website orang lain)

Dan sebab tu la, sejak dari dua bulan lepas, aku mule la nak cuba try buat cerita dan diselang - selikan dengan banyak gambar.. Ele macam buku cerita budak - budak. Tulisannya siket, gambarnya pula,, fuh banyak giler. Interaktif la katakan..

Tapi agak susah rupanya. Bayangkan je la nak kene carik gambar sesuai. Tiap kali berjalan, aku snap sana sini gune camera phone aku. Pastu nak susun, nak edit, size kasi `ngam - ngam suy` dengan blog aku ni, kasi fit je.


Lame tu wehhh..


Eh kejap kejap.. Ape korang kate??
tl;dr kau kata???
Aku baru tulis siket ni, tapi dah panjang sangatt bagi korangg?


...


۞ ok tak pe; sambung gune komik pulak...
















. . . . .











Aku dah ilustrasikan blog aku dengan gambar pon tak paham gakk??




۞ P/S:
[61] Hehehe. Jangan marah ae Circleinspoon. Gurau - gurau je. Maaf zahir batin. :P
[62] Ramai je yang cakap diorang tak paham apekebendeyangakutulis. Tapi diorang tu sume cakap secara verbal, ni je yang boleh buat screenshot. hehe

Selasa, 13 September 2011

Jerebu

0 comments
Ingatkan takde efek sangat kat JB..


Self promote. Twitter sendirik.. hehe


Semalam..


Hari ni..

Yeay..

Tapi dari DOE lak..


Peh tak accurate rupenye calendar aku tuh..