Jumaat, 10 Ogos 2012

Seketika, chatting bersama "Ani Asmahani"

Aku baru lepas install application VIBER. Alaa dia macam Whatsapp gak, ganti conventional SMS.. (message-ing/chatting dengan no contact talifon je, tapi over internet connection -- menjadikannya lebih murah dari main SMS). Lagi satu viber ni boleh buat call over internet (atau dengan nama sebenarnya, voice over ip, VOIP). Dan di-founded oleh mamat Israel!!..

Ok. Salah satu features dia, adalah kalau ada kawan aku* yang baru install VIBER ni, nanti aku dapat la notification dari Viber bagitau "your friend just join Viber etc etc". (definition "kawan aku" = orang yang ada dalam phonebook aku).

So tiba - tiba aku dapat notification kata Ani Asmahani baru join viber. Agak excited gak aku, dan pelik,, memandangkan ani ni bukannya kaki-teknologi sangat.. Rajin pulak dia beli handphone moden.


Driven by intrigue, aku terus chat dengan dia..




And then, here comes the awkward moment..





warghhh!!!!!!

malu aku malu!!


۞ Explaination

Disebabkan VIBER ni sync contact dengan phonebook aku, jadi semua nombor yang aku simpan kat dalam phone akan diupdate.. Jadi kalau aku simpan no bil akaun celcom Asmahani yang macam ni:

(contoh bil celcom, bukannya bil Asmahani betul2 pon)

.. maka ianya pon akan dianggap sebagai nombor talifon orang, eventho takde 01XXXXXX punya format..

Dulu aku rajin tolong Ani bayarkan bil celcom dia. So aku simpan la nombor akaun dia kat dalam phonebook aku..




Ok lepas ni kene padam kawan2 aku punye nombor2 bil, nombor2 akaun bank, no plet kereta dan letak kat field yang sepatutnya!!!!!


۞ Further Explaination

Aku ingatkan explaination aku tu dah cukup nak explain semua.. Lepas aku borak dengan aan tadi,,, nahh.. tambahan penerangan..



ps: yang aku borak kat viber tu bukan ani. in fact, aku tak tau pon sape name die. heh

7 ulasan:

terima kaseh :)