Jumaat, 13 April 2012

Pengalaman Gempa Bumi Saya

7 comments
*I mean; Pengalaman Gempa Bumi Aku!

Dulu aku selalu terdengar cerita pasal pengalaman gempa bumi diorang (kebanyakkan first time diorang adalah masa tsunami tu). Aku hanya boleh mengangguk ye dan menggeleng tidak je; sebab mase tsunami tu berlaku, aku tengah tidur. Mase tsunami tu, macam pelik je bangun - bangun, dengar huru - hara sana - sini. I mean, come on la.. Macam lame giler pulak aku tidur.. Bangun - bangun pon, terasa macam tetiba dah the end of the world. Apa - apahal pon, takziah kepada sesiapa yang menimpa musibah ketika itu..

۞ Ini yang berlaku beberapa hari lepas

Mase berlakunya gempa bumi tu, aku tengah buat kerje kat rumah. Pastu tetiba rasa macam goyang - goyang dunia ni. Aku ingatkan sebab pening. Jadi aku pejamkan mata, pastu cuba rasa betul - betul.

Memang series terasa bangunan ni bergoyang (aku duduk umah flat, duduk tingkat 5 dari 7). Ke kiri, ke kanan. Ke kiri, ke kanan.. Cuak giler. Terus aku bangun.

Tapi...



Aku fikir laptop mane satu aku nak bawak nih???

Dammit takde mase, terus aku keluar.


Sampai je pintu rumah, aku terfikir aku lupe bawak kunci rumah (I know,, right?). Patah balik ke bilik amik kunci rumah.

Keluar lagi..

Pastu aku terlupe nak bawak handphone (nak facebook dan twitter la kononnya). Patah balik ke bilik amik handphone.

Pastu keluar lagi skali, nampak tangga,,



Giler tinggi giler nak kene turun!!

Peh nampak je tangga yang tinggi giler, terus masuk bilik balik (lagi), amik rokok dengan lighter.
Tukar plan, tak jadi turun bawah nak selamatkan diri,, cuma hisap rokok je la..


Pastu mase aku on the way nak keluar tu, terdengar roomate aku tengah sebok membasuh baju lagi dalam bilik air.. Ciss..

"Weh Man, gempa bumi Man, gempa bumi nih.."

Pastu terus keluar isap rokok sambil tengok orang lain semua keluar rumah terpinga - pinga gak macam aku..


Pakcik sebelah umah aku borak dengan aku, "Mase tsunami dulu, siap cawan, kipas, tv, meje semua bergegar"..
Whoaa scaryyy giler....


۞ Aftermath


So, lepas sebatang rokok, macam biasa la update2 kat facebook. Habiskan masa dalam masa setengah jam!! Pastu sambung kerja dan kehidupan balik, like there's nothing happen dan setakat jadi perbualan di kedai kopi sahaja..


I know,, right?


...

Ade tak antara korang yang lupa nak ucap Alhamdulillah (dari mulut dan hati) sebab takde ape2 dahsyat berlaku??

Jumaat, 6 April 2012

hadiah :D

14 comments
Jadi, pada 4 April yang lepas, aku balik ke rumah kakak aku kat Bangi.

My my my.. What a surprise. Aku tetiba dapat hadiah (di alamatkan ke kampung, dan di bawa oleh parents aku ke umah kakak aku)..






But wait.. I know this! Dia menggunakan "Gift" wrapper untuk bungkusan. Peh.. Memang betui la rajin sape yang order nih..

The very same!

I wonder what books in there..


Wowowowiee rupanya memang something dalam wishlist aku..

  1. The Art of Deception - Buku pasal social engineering, ditulis oleh hacker terkenal (wiki: Kevin Mitnick). Giler ah. Dari tahun 2005 aku mengidam buku nih.. huhuhu.. thanksss!!!
  2. An Imaginary Tale: The story of √-1 - Aku suke sangat tajuk buku ni. Buku pasal imaginary story. Bukan pasal fairies, pasal genie etc etc.. Tapi pasal THE real imaginary (punca kuasa dua untuk negetif satu).. Plus, it's said to be a light reading (wiki: Popular Mathematics)!!


Apa pon, aku ingin berterima kasih kepada Fa Wildchild kerana menghadiahkan buku ini... Sangatt takk sabarr untuk membacanya.. Weee :D



Thank you,, me :D