Jumaat, 10 Ogos 2012

Seketika, chatting bersama "Ani Asmahani"

7 comments
Aku baru lepas install application VIBER. Alaa dia macam Whatsapp gak, ganti conventional SMS.. (message-ing/chatting dengan no contact talifon je, tapi over internet connection -- menjadikannya lebih murah dari main SMS). Lagi satu viber ni boleh buat call over internet (atau dengan nama sebenarnya, voice over ip, VOIP). Dan di-founded oleh mamat Israel!!..

Ok. Salah satu features dia, adalah kalau ada kawan aku* yang baru install VIBER ni, nanti aku dapat la notification dari Viber bagitau "your friend just join Viber etc etc". (definition "kawan aku" = orang yang ada dalam phonebook aku).

So tiba - tiba aku dapat notification kata Ani Asmahani baru join viber. Agak excited gak aku, dan pelik,, memandangkan ani ni bukannya kaki-teknologi sangat.. Rajin pulak dia beli handphone moden.


Driven by intrigue, aku terus chat dengan dia..




And then, here comes the awkward moment..





warghhh!!!!!!

malu aku malu!!


۞ Explaination

Disebabkan VIBER ni sync contact dengan phonebook aku, jadi semua nombor yang aku simpan kat dalam phone akan diupdate.. Jadi kalau aku simpan no bil akaun celcom Asmahani yang macam ni:

(contoh bil celcom, bukannya bil Asmahani betul2 pon)

.. maka ianya pon akan dianggap sebagai nombor talifon orang, eventho takde 01XXXXXX punya format..

Dulu aku rajin tolong Ani bayarkan bil celcom dia. So aku simpan la nombor akaun dia kat dalam phonebook aku..




Ok lepas ni kene padam kawan2 aku punye nombor2 bil, nombor2 akaun bank, no plet kereta dan letak kat field yang sepatutnya!!!!!


۞ Further Explaination

Aku ingatkan explaination aku tu dah cukup nak explain semua.. Lepas aku borak dengan aan tadi,,, nahh.. tambahan penerangan..



ps: yang aku borak kat viber tu bukan ani. in fact, aku tak tau pon sape name die. heh

Isnin, 6 Ogos 2012

Hari ini cuti (Tertakluk kepada terma dan syarat)

0 comments


Holiday for these states:
Kelantan, Pahang, Perak, Perlis, Penang, Selangor & Terengganu only..


Tapi rumah aku kat Selangor! Nyaris-nyaris! Betul-betul tak sampai sejengkal dengan sempadan Selangor - Kuala Lumpur..

(tak sampai sejengkal kan??)


Tapi opis aku lak betul-betul sebelah sempadan Kuala Lumpur - Selangor, iaitu dalam jajahan Kuala Lumpur!!..

(dalam jarak baling batu je, and heck, i'm not even olympic-class baling batu pon!)


> MFW (my face when)..


uh uh. tak pe la. tahun ni aku kerja extra sehari. sebab aku tak sempat dapat cuti wilayah (1 Februari) sebab masa tu aku masih bekerja di Johor. dan obviously aku tak dapat nak merasa cuti hari hol Johor (20 Disember 2012) dan birthday sultan Johor (22 November 2012)..


Tekunlah, wahai Fa Wildchild!!!


Tekunnnnn

T__________T


ps: gambar kucing itu diambil dari ThePetProductGuru hasil dari carian images.google.com => shocked cat.

Rabu, 1 Ogos 2012

WTF to WTG!!

8 comments

Tiap kali kalau aku sampai rumah dan masuk ke bilik aku, mesti aku terdetik cakap WTF?? (What the Fairuz?)..

Giler tension giler tengok bersepah. Masalahnya, ruang aku yang sangat limited, mane lagi la aku nak campak barang - barang tu. Huhu

..

Jadi malam semalam aku pergi shopping raya kat Giant Taman Seri Sentosa..


Dan hasilnya,,


Serta,,

At least kalau kau nak menyepahkan barang, kau ada compartment sendiri. Kalau bersepah dalam tu pon, takde la nampak dengan mata kasar. Hehe



Way To Go!


Also,,

Mahal giler!!