Selasa, 29 Ogos 2006

Bapak and Bilik

4 comments

Gambar Hiasan

Semalam bapak (a.k.a khairul anuar) ex classmate sekolah dulu2 datang UTm. Yup. orang memang panggil die bapak (disebabkan komposisi badannye yang menyerupai bapak orang). Best giler die dapat further study kat Indonesia (Universitas Andalas). And aku baru tau rupenye banyak lagi budak mrsm kuchai yang dapat kat sane. Bapak, Azue and Aisah makin menghampiri cite2 diorang untuk menjadi doktor. hmm.. aku kat sini masih terkontang kanting and terlalu obses untuk pikirkan masa depan aku.. good luck for them :)


Ni la die Bapak (bukan nama sebenar)


Ari tu, akibat kelam kabut nak balik umah, akhirnya bilik aku macam dilanda tornado. balik dari rumah, masuk bilik je rasa tertekan. aaa.. tension je bilik bersepah. so, mengikut hukum alam, terpaksa la tambah lagi sepah sebulum betul² kemas..hehehe
Bukan bilik aku!
Setelah berhempas pulas, hasilnye best sesangat. rasa bersih and teratur.
hehe
bilik aku.. hehe

Life goes on :)

Khamis, 24 Ogos 2006

MHI, Memoryless, Drop and Gigi

4 comments
Lepas bangun pukul 11 malam tadi, terus tak leh tdo. So, layan je la kepala ni sampai pagi. Pagi tadi tengok MHI (Malaysia Hari Ini). Lame dah tak tengok MHI. Banyak gak la dapat pagi tadi. motivasi etc. and baru tau, yang sebenarnye OIC sebenarnye banyak tolong Lebnon, it just tak dapat pendedahan media je. emm. ingatkan OIC ni just berdiam diri. Mase tengok MHI tu, ade ruang ucapan kat bawah. ingatkan nak wat ucapan, tapi kene jadi ahli MyTV3. 3 kali hantar sms untuk daftar, tapi sumenye kene reject. hehe.. rugi je RM1.75 kredit aku. Tapi yang bestnye mase MHI tu, ade dengar pengacara tu (Fitri kot namenye) masa tengah buat ulasan pasal surat khabar. ".... apa apa hal pon, Life Goes On.. " hehe. best plak dengar orang cakap macam tu :)

nak g kelas, tapi badan rasa letih lak. nak taknak pakse badan ni pegi fakulti and bantai terbungkang kat C22. tak peduli, janji dapat tdo. luckyly dapat bangun 10 minit sebelum kelas. masuk kelas, kepala weng je. tak paham. nak nak plak mase die terangkan pasal random dan MEMORYLESS. Penat aku tengok Doktor tu terangkan pasal MEMORYLESS.. "bla bla bla... Forget about the past and we continue our life..." tetiba plak masuk bab falsafah. hehehe..

tengah kelas tu, dengar lak budak2 ni cakap tarikh akhir drop di pendekkan. dari 22 September jadi 2 September. Wah. Pastu diorang cakap lagi mesti => dari 6 jam kredit. so, aku tak leh nak drop la (sebab sekarang ni 8 jam kredit). cuak gak. dalam pkl 3, pergi running ke SPS. tanya kat kaunter. die cakap die pon tak tau. die call sape tah pastu cakap tarikh akhir drop 22 Sept. Pergh.. bengang je aku. pastu tanye die pasal minimum jam kredit. die kate 9. aku betah balik cakap aku ari tu daftar 8 je boleh. pastu (dengan ragu ragu) die kate "eh... maximum 9 jam kredit".. haha.. tawakkal je la aku (tak yakin plak).

balik dari SPS pegi Taman U. pastu pegi jumpe doktor gigi. nak cabut gigi. dapat turn ke 180 (hehe). masuk je bilik 'pembedahan' tu, tengok ade 1 doktor and 2 pembantu. tengah bizi. borak2 dengan doktor, then die check gigi aku. pastu die puji aku (kot) kate aku banyak lagi gigi susu. hehehehe. so, time die nak cabut gigi aku tu (gigi yang nak cabut tu pon gigi susu, lame giler sebab die kate gigi susu aku tu kuat lagi and akarnye panjang.. hehe :), tetiba tangan die tertolak meja kecik tu sampai terjatuh jarum and terus tercucuk dada aku. adoiii, sakit gile. dah la die bagi injection pakai bius dengan jarum panjang giler. ahaha. dah 2 jam tak abis2 lagi kesan bius tu.. adoiii laa..

kat papan tanda tu tulis: Cabutan = RM 3.00 sebatang. ingatkan nak je mintak kurang (sebab gigi aku yang kene cabut tu bukan sebatang, tapi 1/2 batang). hehe.. Doktor kate, takleh makan makanan pedas, panas dan keras. (macam tau tau je aku tiap2 hari makan bende2 tu). ape aku nak makan pas ni ek..

aiya. panjang lak aku tulis kali ni. ape ape hal pon, life goes on (cuma lepas ni tanpa gigi aku yang tersayang tu :)

Selasa, 22 Ogos 2006

A Little Greetz from C

6 comments
Di kala tension ni, nak letak sikit a little greetz for computer programming. compile this in Visual Studio 6.0 or Visual Studio 2003 (Win 32 Console App).

Presenting hello world obfuscated

??=include <stdio.h>

??=define _ else
??=define _0 int
??=define _1 for
??=define _01 if
_0 I=1;_0 _I= 0;
main(_0 a, _0 b)
??< _01 (a == 0)
??< printf("%c",
_I);??>_??<_1(;I
<= 0x11;I+=1)??<
(I==1)?_I=0x41:(
(I==0x02)??!??!(
I==3))?_I=115:((
I==4)??!??!(I==6
)??!??!(I==0x09)
??!??!(I==0xB))?
_I=97:((I==0x05)
??!??!(I== 10))?
_I=0x6C:((I==(1+
6))??!??!(I==15)
)?_I=109:((I==8)
??!??!(I==0x0E))
?_I=117:(I==0x0C
)?_I=105:(I==13)
?_I=107:I;01;_01
(I==0x10)??<_0 i
=01;_1(;i<4;i++)
??<_I=46;main(0,
_I);??>0;_I=(_0)
'\n';??>1;main(0
,_I);??>??>8;??>
Download full workspace: http://www.geocities.com/salahasohan/hello.zip
Copyright by Fa in 2006

Even through it looks complicated (as my/our life is), but life goes on..

Ahad, 20 Ogos 2006

Mp4 Player, Kucai and Nickey...

4 comments
Here is the story about my mp4 player yang baru je berusia 4 bulan. Tak sampai satu bulan, lcd (viewer) dah pecah 2. Bulan ke 2 plak dah mula menunjukkan tanda² tak disenangi (semua file dalam tu tetiba hilang). And semalam, setelah mp4 tu jatuh dari ketinggian 1 meter, 3 button tak leh pakai (button on/off, button A and B). Ingatkan nak repair. lepas bersusah payah bukak, akhirnya terputus lak wire battery and tercabut terus button on/off. Worst++ hehe. And this just prove yang aku ni tak pandai jaga barang (seperti kate² member aku :)

Si kucai lak, malam tadi start kene selsema. katanya habuk² kat bilik tu berterbangan yang buat die selsema. kesian kipas tu - kalo hidup salah, kalo mati pon salah. hehe. seperti ayat kegemaran nazri (jeweng), kipas tu sekarang dah hidup segan mati tak mau. ape² hal pon, good luck kepada kucai untuk terus survive dengan keadaan berselsema. maybe die akan cite lebih lanjut kat blog die (kot).

Semalam, dapat permission (kot) untuk letak link ke blog nickey (http://shesarebel13.blogspot.com/) and also nampaknye nickey menunjukkan interestnye nak join aku, kucai dan lain lain nak wat e-zine sendiri. just sekarang ni tak leh nak banyak sangat rancang (idea dah ada, just nak luahkan aje). also still tak dapat decide lagi nak letak forbidden knowledge or not (viruss, hacking and cracking).. its all need to take a depth look.

ape² hal pon, our life must go on..

Sabtu, 19 Ogos 2006

Cicak, Lebah and TV part 1

4 comments
at last, dapat gak power cable (err sebenanye teringat balik si kucai ade bagi dulu - thanks kucai :) hehe, so sekarang tinggal antena kene buat sendirik. setelah diselongkar satu bilik, at last dapat gak monitor cable yang dah tak pakai, seswai la kot nak wat antena. hehe..



it just monitor ni style monochrome - due kaler je (hijau - hitam). semua cerita (termasuk berita) macam nightvision. memang berdarah la mate ni nanti.. nak tak nak, kene le endure.

tengah sedap sedap potong wire malam tadi, terdengar lak bunyik "kecepek²" kat dalam cawan. and as expected, ade cicak kat dalam tu tengah berenang di dalam air milo (kes kucai berulang). tapi takleh nak buang terus sebab kat kaki ade lebah tengah jalan2. oleh kerena taknak lebah ni jeles dengan cicak tu (nanti aku kene sengat), so kene la layan je dulu lebah tu sambil biarkan cicak tu bersuka ria berenang dalam 'kolam' milo.


betul cakap asmahani, aku ni maybe lebih rapat/disukai dengan cicak, lebah, ular, lembu and bulan daripada manusia :p

well.. life goes on for a man with null..

Jumaat, 18 Ogos 2006

...

3 comments
hehe... this is my first post for http://fafa-null.host.sk/. dulu ade gak blog lain, tapi malasnye nak sambung. ni pon setelah di'force' oleh kucai. tq. also tq for nickey.

a man with null (or nothing in visual basic). pretty interesting title. and also meaningfull :)

route: ktdi -> rmc -> fak sains -> rmc -> tmn u -> ktdi -> fppsm -> fak sains -> ktdi -> kolej 11 -> ktdi -> fak sains -> meranti -> ktdi
(best jalan sensorg)

IKLAN:
beli tv box tadi tapi takde areal dengan monitor power cable lak. so, sesiapa yang baca post ni and ade areal and/or monitor power cable lebih, dipersilakan buzz me. tq in advance..

well.. life goes on.