Selasa, 29 Mei 2007

From May to June

8 comments
Chapter 0: Prologue

Ahad 27hb.
Aku pergi kl, jalan jalan dengan awek aku. budget saje je nak jalan jalan dengan dia, tapi at the same time, aku buat die kecewa dengan aku. maaf kepada sesiapa yang terlibat. i know i don't deserve to give any excuse.

Isnin 28hb.
sarmi borak borak dengan aku meluahkan perasaan. aku dah mintak izinnya untuk menampal log ym kitorang kat blog aku. tapi aku tak nak la jadi kejam sangat macam tu. aku tampal mane main point die je. ni antara ayat die yang sedih, "die nk lepak ngan membe2 die...xsudi dtg umah aku...huhu".

then aku balik bilik and try setup windows xp kat pc aku. problem: sound device kejap detect, kejap tak. kecewa aku. sehari suntuk aku try solve masalah tu tapi tak dapat dapat jugak. akhirnya aku tertido pukul 3 pagi.

Selasa 29hb.
aku bangun awal gila pukul 5 pagi. 2 jam aku tdo untuk malam ni.. tak cukup (sebab biasanya aku ni tdo macam baby, 10 jam sehari). still godek godek pc tu. dah lebih dari 12 kali aku rase aku format + setup windows dari semalam. then, it comes to one fatefull time when suddenly hard disk kat pc aku tu kuar asap. damn. terkejut giler aku. ini first time aku tengok sendiri depan mata hard disk terbakar (aku suspek IC die terbakar, sebab bau silikon hangus). damn.. damn

---

terasa pulak life aku back to before this (a man with null). ape yang aku buat, sentiasa tak kena. sometimes ape ape yang aku buat banyak menyebabkan orang sekeliling aku kecewa, depress, emo dengan aku. and kadang kadang aku fikir ape ape barang yang aku sentuh akan rosak. am i a jinx?? damn.

Selasa, 22 Mei 2007

Birthday party,

9 comments
aku jumpe satu vids yang menarik. mengenai birthday. really hope aku punye birthday macam ni. nak nak plak artis yang aku minat macam Children of Bodom, Cradle of Filth, Rotting Christ, As Sahar, Sil khannaz, Lamb Of God, Arch Enemy, Slipknot. dalam vids ni artis: Lamb of God. seriusly aku kagum gile dengan budak ni. kecik kecik lagi dah dapat party macam tu (err..wild party kot). kalo korang bukak page die ni kat youtube, korang leh nampak ramai lagi rupanya nak party macam ni kat seluruh dunia. kirenye aku ni bukan weirdo la nak party camni. aku sedar orang slalu kate aku freak + weirdo sebab dengar muzik muzik camni :(....).



aku ade jumpe lagi satu blog yang menarik. banyak pasal konsiparasi. yang menariknye tak payah nak baca panjang panjang sebab kebanyakkannya dalam bentuk video. tapi nak kene slalu rajin baca. banyak vids die yang lame lame dah kene padam sebab ade orang report kot. must-see/watch.

STOP THE NEW WORLD ORDER! (To be FORWARNED is to be FORARMED)

berpusing pusing lagi di www, aku terjumpe pasal intel core 2 quad processor. damn. teknologi dual processor pon aku tak sempat miliki, ni kan pulak quad processor.



    Intel’s most advanced processor just got an upgrade to the power of four—four processing cores for the ultimate in demanding entertainment
  • Up to 54% better performance for intense multimedia applications, streaming movies, music, and more with powerful Intel quad-core technology¹

  • Up to 53% better performance when enjoying immersive 3-D gaming²

  • Up to 79% faster performance for highly-threaded applications when creating multimedia and 3-D content³

  • Up to 8MB of L2 cache and 1066 MHz Front Side Bus for an unrivaled multitasking experience


aku amik dari http://www.intel.com/quad-core/

it's called from null to zero.. damn it.

Khamis, 17 Mei 2007

makanan

17 comments
16.05.2007
aku call mak aku. saje tanye perkembangan umah aku. but sadly to say, mak aku sakit. tengah kene gaut. bahaya gak. darah tinggi and kencing manis pon naik. hmmm.. tak tau aku nak cakap ape.

kalo time kitorang adik beradik balik umah, memang antara moment yang yang hepi. senda gurau dengan adik and kakak aku, mak and ayah aku. tapi ade satu problem utama. time memasak. camni:

emak aku:
tak boleh makan: daging, seafood, sup and ape ape yang buat darah tinggi + kencing manis naik

ayah aku:
tak boleh makan: ayam

akak aku:
tak boleh makan: seafood (allergic)

aku:
tak boleh makan: seafood (allergic)

adik aku:
tak boleh makan: ayam (allergic)

nenek aku:
tak boleh makan: ikan

tapi aku paling respek dengan mak aku kalo bab bab masakkan ni. buat siket je lauk. tapi at least sume orang kat umah aku leh makan nasik. kalo ikutkan aku, akak aku and adik aku, kitorang memang tak bagi mak aku masak lauk daging. tapi kadang kadang mak aku masak lauk seafood gak sebab mak aku tau adik aku suke seafood (udang, ketam, lala). kadang kadang masak ayam sebab akak aku memang suke makan ayam. and yang part paling best skali, masak sambal ikan bilis, memang permintaan aku acap kali aku balik umah.

ape apehal pon, aku kat sini mengharap sangat mak aku jaga kesehatannya. or patutkah aku keje kat area area umah aku? mmm...

Jumaat, 4 Mei 2007

From april to may

19 comments


Kelihatan yazid sedang leka memerhatikan sushi sushi berkeliaran disisinya sambil memikirkan nasib nasib hidupan hidupan laut yang hayatnya berakhir di plet pinggan sushi. "apakah haiwan haiwan ini perlu dibeza bezakan kelasnya dengan harga dan warna plet?? tidak cukupkah manusia mengelaskan haiwan ini dengan famili/spesisnya yang tertentu". persoalan yang agak berat untuk aku jawab sambil makan. disebabkan mulut aku tengah penuh, so aku tinggalkan soalan tu begitu sahaja. turut disertakan air tin pepsi yang benilai RM3.00 per tin. giler ah 'high class'..



air sparkling (ESPriT). ni antara jenama air sparkling yang terawal aku pernah kenal melalui sedara aku kat serdang. maseh teringat lagi aku ditika itu aku tanye kat sedara aku "adakah air ni boleh diminumi?" sambil radio terpasang kaset butterfingers 1.2mg dan ade 2 ekor burung merpati tengah berkeliaran di lantai kat luar umah. aku just tanye je, tapi tak minum pon mase tu. ESPriT ni berharga RM6.00 kat KLCC tapi berharga RM4.X9 kat Tampin Shopping Center (kat Tampin, Negeri Sembilan). mungkin harga die naik kat klcc sebab transportation nak angkut dari negeri sembilan ke kl dicampur dengan tol dan minyak dan ditolak dengan sedikit dengan claim kat bos dan EPF. aku agak camtu je la.. (kalo korang perasan asap rokok kat sebelah tangan aku tu bentuk kapal terbang, senget senget gak mulut aku nak wat bentuk kapal terbang)



malam ahad tu aku tido kat umah sedara aku kat gombak setia. teringin lak nak amik gambar tempat aku membesar dulu dulu time memuda ketika baru baru nak up. Label A = pokok yang aku selalu panjat dengan teman teman seperjuangan. selalu gak aku lepak kat pokok ni. Label B = tempat target yang jadi rebutan. masing masing nak duduk tempat yang tertinggi sekali. secara simboliknya, sapa yang dapat duduk lagi tinggi, die la yang lagi berkuasa. biasa lah, sikap manusia. masing masing ingin menguasai dan bukan untuk dikuasai. tapi berbeza lak dengan label C tu (tempat parking moto). tempat lepak lepak dimana tiada yang lagi tinggi or rendah sesama kita dan ianya mewakilkan bahawa tiada beza antara satu sama lain. bak kata pepatah, duduk sama rendah, tapi tinggi tetap berbeza gak.



peti surat berhantu. kat peti surat ni la yang memakan seruas jari tengah aku. situasinya macam ni: tangan kiri aku masukkan kat salah satu peti kat Label D, tangan kanan aku lak aku nak capai surat surat dalam E and kaki aku lak kat mamar F tu. disebabkan mamar tu licin, so aku terjatuh terduduk kat G tu tetapi malangnya seruas jari tengan tangan kanan aku tak sempat mengikut aku jatuh menyebabkannya tertinggal kat D tu.. uuuuuu (efek menangis)



padang antara blok 30 dan 28. H + I = tempat main rounders, baling selipar, bola cop, main bola dan pelbagai lagi aktiviti lasak. yang Label J tu pulak tempat selalu bola landing. biasanya dalam sebulan tu ade la at least sekeping kaca pecah tanpa diminta akibat pukulan padu dari team kitorang. tension lak aku. lenkali kalo taknak kaca tingkap ko pecah, g la duduk kat tempat lain...



yang line warne biru tu ekceli simbol untuk buaian. tapi sebab sekarang ni dah takde akibat mogok lapar yang dibuat oleh penduduk dari blok lain yang takde buaian macam blok kitorg, so aku lukis pakai mspaint.exe je.hehe.. Label K tu adalah tempat peak, antara tempat yang paling tinggi sekali boleh dicapai dengan kelajuan buaian tu melebihi kelajuan yang dibenarkan oleh kerajaan dengan angel 90 darjah dari initial state. tujuannya adalah untuk melompat paling jauh (yang paling jauh seingat aku, penah sampai lagi jauh dari Label M tu disebabkan bantuan hujan yang mengurangkan daya geseran yang diambil antara punggung aku and besi buaian itu bagi mengatasi daya inersia pegun dan sekaligus membantu aku mengoyakkan seluar aku mase landing.. damn). tapi untuk mencapai objektif tersebut, seseorang itu perlu mengambil risiko sama ada dapat pergi sejauh ke Label M atau jatuh terpeleot kat Label L. kalo jatuh secara fizikal je takpe la. ni nanti tak pasal pasal jadi bahan utama gosip liar seblok. wahaha



kl tower. bagi aku pejalanan dari stesen monorel bukit nenas ke kl tower adalah satu misteri. sebab masa yang diambil untuk naik/mendaki bukit ke sana (dari pintu masuk kl tower yang ade pak gad tu ke ground floor kl tower tu) ade gak la amik mase dekat 20 - 30 minit tapi kalo nak turun lak dalam masa 5 - 9 minit je. pelik. masa untuk menaikki lagi lama dari masa manuruni. mungkin masa naik tu, kitorg terperangkap dalam dimensi ke-4, dimana pemalar masa jadi tak malar. (gambar and label O tu setakat hiasan je)..



pandangan atas beberapa bangunan. kagum lak aku tengok ade swimming pool atas beberapa bangunan. terasa gak nak terjun dari kl tower tu ke swimming pool tu. mesti best giler.



klcc dari kl tower. teringin gak aku nak wat kapal terbang kertas and baling dari kl tower tu and tengok sampai tak kat klcc tu... len kali la aku nak test. dalam pic tu ade gunting besar yang cube memotong klcc and ade tangan alien.



kat ground floor kl tower. kami terlihat sorang mamat tu buat aksi obscene. die berpelukkan dengan sorang pompuan omputeh yang lagi tinggi dari die. siap nak cium skali breast pompuan tu dikhalayak ramai. aku rase die ni pakai petua aku_cakk/atropine kot. pakai buah durian. tu yang die dapat pompuan omputeh tu.. :)



kat kl central. kitorg terlihat lagi sekali sorang mamat yang buat aksi obscene tadi. tapi kali ni die tengah menghisap rokok sambil cuba sedaya upaya memahami apakah maksud sebenar sign "DILARANG MEROKOK" bersimbolkan rokok yang disilangkan. "apakah sekiranya aku menyilangkan rokok aku ni, maksudnya aku dah tak boleh merokok? jadi maksudnya selagi aku tidak menyilangkan rokok ni, boleh la kot aku merokok. hmmm " (sambil mengangguk angguk kepala). nampaknya mamat tu dah paham ape yang cuba disampaikan oleh sign itu..

in a nutshell, ni la antara cuti aku yang paling best skali. thanks kat sesiapa yang menggembirakan aku, meneman aku, membantu aku dan sebagainya. mintak maaf sekiranya kalo korang penat penat baca tapi still tak tau ape yang aku cube sampaikan. thanks for everythings.