Isnin, 21 Januari 2008

jinx

mesti korang bosan kan sbb post aku dah lame tak letak picture. ni ha aku letak picture yang berkaitan dengan cerita kali ini..



ahad minggu lepas..

aku ikut band lorong terbabas untuk sesi latihan di studio tap kat taman universiti, skudai sebelum diorang memasukki uji bakat untuk Rentak Juara 2008 peringkat negeri Johor. mase masuk ke dalam studio tu, aku ternampak satu gitar tengah tergantung. lawa gitar tu. so aku pon angkat la dari pemegang gitar tu. pastu aku bagi azri gitar tu. and then aku pegang tempat pemegang tu. skali boleh lak tercabut tempat pemegang tu. cuak gak. but aku always remember this phase (something like this laa.. tak ingat sape cakap)

Being a man is about dare to take the responsibility..


walaupon aku terfikir mungkin aku kene bayar untuk kerosakkan tu dikala time aku tengah tight on money, tapi cakap je la kat brader tap tu. seb baik gak die cool je. hehe~!

ahad hari ini (tadi laa)..

aku ikut lagi band lorong terbabas untuk jamming minggu ini. and masuk ke dalam studio yang sama. and aku lihat pemegang gitar tu still lagi ada di bawah. hehe.. nanti la aku datang balik ke sana untuk repair :)

ekceli aku terpatahkan pemegang gitar tu 6 jam lepas aku 'terbakarkan' motherboard and power supply aku (ref here) by using the same hand. aku rasa tangan aku ni ada kuasa perosak yang kuat la. sentuh apa apa, leh mendatangkan kerosakkan. jinx.. cool giler kuasa aku. so, sekarang ni aku nak kene tunggu mohinder suresh untuk datang ke malaysia dan carik aku. mungkin aku berpeluang untuk masuk ke kumpulan Heroes dalam Season 3 dengan kuasa jinx. sentuh sylar je, terus dia mati. haha~!

ni aku letak lagu cromok - whisper (dengan lirik skali). seswai dengan post kali ini..



A gift for those who deserve
A gift of a lifetime

Bring us up and you’ll see
We live the pride so high up

Don’t let the vision deceive you
Don’t let your cry be heard
Would you listen to me
Would you stay away from the dark

The rain starts to pour
The dream come and go you know
Hey it’s cosy inside,
It’s a jungle out there
You’ll stay away

Let me out
Feel the fresh breeze running down my face
Let me out to rule my world


well... life goes on :)

8 ulasan:

  1. peh.. kalo ko ada kuasa perosak.. aku plak ada kuasa ape? kena explore nih.. tapi yang aku lihat tanaman aku elok elok belaka.. nampaknya aku ada kuasa untuk menanam tumbuh-tumbuhan dengan belaian romantik.. weh.. 'ataw' ko tu macam mak nyah klj 16 la.. kehkeh

    BalasPadam
  2. ko ada kuasa 'manja serta romantik' la tu. hahaha.. tak pon ko ada kuasa 'pengiklanan' yang tinggi memandangkan ko yang nuffnang paling tinggi dalam rumah kita. bak kata geweng, 'puluhan senyap'. pasni jadi 'ratusan senyap' la. hehe

    wah.. aku dah lame pakai ataw tu la. mungkin gak tu nature aku kot :p nanti la aku ber'kawan2' dengan maknyah2 sane. kekekeke

    BalasPadam
  3. aku rase kan fa.. ko kena kije part time.. tebas lalang or cangkul rumput..
    ko letak tangan ko aje.. sure besok rumput da separa mati..

    BalasPadam
  4. tz..
    ada betul juga katamu itu. tapi tak best. sebab tumbuhan juga merupakan hidupan di muka bumi ini..

    yazid..
    sama lah kita.. hehe

    sue..
    aku rasa aku pegang lembut je. takde la ganas sangat. ataw mungkin aku terlampaw kuat sehingga aku rasa lembut tapi sebenarnya teramat kuat. wah~!

    BalasPadam
  5. maybe kau underestimate power kau sendiri?

    BalasPadam
  6. a'ah. tak sangka lak aku ada power sehebat tu =p

    BalasPadam

terima kaseh :)