Ahad, 4 Mac 2007

Damn the weekend.

Weekend - antara hari yang paling membosankan (at least dalam mase sebulan ni).



Bangun pagi, tengok bilik bersepah, terus sambung tdo balik. bangun balik tengah hari, bukak video clip dengan laloq laloq sambil isap rokok. petang merayap merate rate tempat. waaa.. boringnye~~

terjumpe lak si aisah post mendalah ni (untuk yang lahir 1973-1984). best, buat aku rindu balik time kecik kecik dulu. bace la....

Kita membesar dgn menonton G-Force, Transformers, Thundercats, Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks n Mickey Mouse. Not to forget Ninja Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron. lg satu Gaban.

Berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?...hmm, mesti pegang cawan warna-warni kan .. mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat seblah...

ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment. Pastu
bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi yang berlubang, kene laa tampal.

ni sure korang igt...program minum susu di skolah. nak galakkan budak2
time tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb...

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. Pukul
tapak tangan... kan ?

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 50 sen jek kat kantin.

time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM2000, BM Turbo
atau Pallas Jazz. ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu...ada
yang suka stoking tebal laaa...

internet? email? Menda alah ape tu?

CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr.. Tiket wayang pun 3 inggit je.

kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-
Ya, Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die, 'telur' keras warna
warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum. tak dilupakan, 'Ti Kam'.
bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family laa dlm class.

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan apek
kat luar skola tuh...

lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita
pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar
awal.

lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa,
rounders laa...

permainan kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang
aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three' , 'Police & Sentry', main kejar2
duduk...

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. Yang tube aiskrim, ada byk2
color tu.kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 die!

lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu ni.
baling2 kapur laa.

hmm...budak2 skarang, bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu 'We Are the
World, We Are the Children...' dan lagu 'Uptown Girl' yang diorg tau, yg
Westlife nyanyi....bkn Billy Joel nyanyi...

bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan ade satu je Vietnam .

AIDS wujud sejak diorg lahir.

CD pun wujud time diorg lahir.

Michael Jackson dah putih dah time tu.

Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu filem2 baru.

Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer.

Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn 'Game & Watch'.

Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih... dan diorg skarang tak reti
nak switch on TV kalau xde remote control.

dan diorg tak paham macam mane kite boleh survive dkt universiti tanpa
handphone...

hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke:

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum

2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin

3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je

4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone

5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap
hari

6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa, seronok bile bersembang
pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time kecik2,
nakal2 dulu...

jadi, adakah anda rasa anda dah tua????

7 ulasan:

  1. ko rase ko dah tue blum?aku xtau rase ape....hari2 aku rase sume bende xsempat ngan umo..hahah..so xtau la tue ke mude...sedang2 aje dong!

    BalasPadam
  2. aku rase aku belum tua lagi. sebab banyak member member aku kate aku cute. hehe

    ko kene tanye member member ko, tanye ko dah tue or x. kadang kadang ko tak prasan ko dah tua. hehe

    BalasPadam
  3. ko kena tau mi... tua fizikal atau tua mental.. bagus skit tua mental... dari tua fizikal... petik mabuk terlanggar peti surat..

    BalasPadam
  4. aku penah dgr sume cite tu..mak aku yg cite..huhu..korang ni sume pakcik2 aku laa ni..

    BalasPadam
  5. aku rase aku dah tue...dalam SCAN aku paling muda...td mase meeting kat putrajaya ade org bertanyakan pada slh seorg membe aku dlm meeting tu..."Budak Praktikal Ke?"...ahaha mamat tu punyer la tua umonyer...dapat disimpulkan dr sini diaorg xprasan ade org muda dlm tu tapi ingat org yg lebih tue sebagai mude..sekian

    BalasPadam
  6. aku_cakk blog now removed to

    http://atropine-toxic.blogspot.com/

    BalasPadam
  7. wahahah..tersenyum aku sat... byk relate rrr ngn zaman aku kcik... plg tak leh lupa lagu uptown girl tu...

    g skolah suka nyanyi.. main kejar2 lepas beli aiskrim 10 sen tu.. pg2 g awal ..tunggu makanan RMT..mane tau ade lebih...

    BalasPadam

terima kaseh :)