Jumaat, 22 Jun 2007

Welcome to IIS


Today masuk hari yang ke 3 aku duduk kat IIS (Institut Ibnu Sina). Too much pros and cons kalo nak ubah space yang baru. Anyhow, aku still lagi rindu dengan office lame aku. Let see..

    Plus
  • Aku dapat blajar cara nak seswaikan diri dengan environment baru.

  • Chances untuk dapat jadi staff permenent kat sini tinggi giler if aku ade history dengan kawasan sini.

  • Ni kawasan research. so, environment research kat sini lagi terasa berbanding dengan bilik lama.

  • Dapat space yang lagi besar.

  • Sume ahli group kitorang akhirnya ditempatkan kat satu kawasan.

  • Semangat nak siapkan kerje aku tetiba rasa bertambah.

  • Dekat dengan bilik penyelia.

  • Dekat dengan tempat isap rokok. hehehe

  • Aku ekceli suke gile kalo jalan nak ke lab aku. sebab nanti kene lalu lab fizik. best giler tengok lab diorang banyak equipment.

  • Senyap (orang kata tempat research patutnye senyap. bukan seperti kat office lame tu, asyik bising dengan gosip gosip liar - orang luar bergosip, dengar sampai kat dalam opis kitorang leh dengar. waaa)



    Minus
  • Tempat ni jauh giler dari kawasan padat kat utm. so, terasa macam hounted plak tempat ni.. sunyi and seram seram sejuk je.

  • Ni tempat orang orang nobel (orang yang kaya kaya, pandai pandai, bijak bijak). terasa macam bukan tempat aku. tiap kali aku lalu kawasan ramai orang, diorang akan pandang aku semacam. damn. ade nasik tertinggal ke kat mulut aku?

  • Still rindu sesangat dengan office lame aku. sebab tempat tu la aku jatuh and bangun.

  • Aku tak pandai berkawan!

  • Jauh dari mesjid. dah la rumah pon jauh dari mesjid. rindu...

  • Takde tempat parking motor. parking untuk keje je ade. damn. ape, diorang assume sume yang masuk sini kaye kaye ke?

  • Tutup pukul 5 or 6 petang. tak dapat la aku nak stay sampai pepagi buta kat sini.

  • Pantry jauh. tak bestnye..

  • Aku kira kira dalam 10-20km gak pergi balik dari umah aku ke opis aku ni. banyak gila pakai minyak

  • Terasa aku makin memerlukan transport sendirik.

  • Kalo hujan, terperangkap la kat sini tanpa boleh wat ape ape. damn.

  • Segan gile aku nak melalak kat sini sebab tetiba je boleh ade pelawat masuk.

  • Ni aku tengok R.O. aku dah mundar mandir tak tau nak wat ape.



Let see, perkara perkara yang aku miss kat office lame aku.

  • Tempat pertama aku memulakan projek ni.

  • Tempat yang aku slalu leh datang dengan sesukahati aku je.

  • Tempat aku melalak melepaskan perasaan.

  • Tempat nak mendonlod donlod, a man with null pon start dari situ, berforum.

  • Tempat aku kenal ramai orang, dari aci yang slalu tolong bersihkan kawasan koridor tu (many thanks to her), sampai ke ketua jabatan. dari kawan aku ke kawan kepada kawan aku yang kini menjadi kawan aku, kawan baik aku and awex aku.

  • Tempat aku kene kick dari utm.

  • Tempat aku diaccept balik dari utm.

  • Tempat aku dan member member aku berkumpul main kad. wahaha. main daun terup kat opis pukul 12 tengah malam sampai pukul 4.30 pagi. what a night..

  • Dulu time aku takde komputer, tu je la tempat aku nak wat sume keje aku

  • Rindu, sebab waktu tengah tengah malam ade bunyik something menyanyi kat depan bilik office tu.



Macam mana skali pon, aku tak sepatutnye takut accept environment baru. tak patut takut menerima orang baru. tak patut menolak chances yang ade di depan aku. tak patut mencipta banyak alasan.. damn..

12 ulasan:

  1. HEhehehe... R.O memang camtu kejanye.. ada wat.. x da.. mendownload... skang sibuk skit... hehehe

    BalasPadam
  2. a'ah. ni aku tengok r.o aku ni (herman) tengah dok main donlod je ni.

    BalasPadam
  3. thanks. tapi impian untuk dicapai tak semudah cam tu je. hehe

    BalasPadam
  4. wah...lawa la ofis baru...
    anyway, semoga terus bersemangat utk bekerja.. Go go Fa! Go go Fa!
    hehe... :)

    BalasPadam
  5. Bosan2 lepak dgn aku kat CEPP..

    Makan kat n04/06 tu ajak2/blanje2 la aku haha..

    BalasPadam
  6. ibnu sina tempat org2 otak geliga mcm ko...so ko mmg layak kesitu...gaji besau xkan xleh nak beli moto sebijik...heheh...xkan la nak buat beli tiket pegi kl jek gaji tu...keh3...

    BalasPadam
  7. @president
    hehe.. thanks. tapi tak best sebab besar sangat. rasa macam kosong je tempat ni..

    @emphbone
    aku slalu makan kat meranti gak. tak kira la jauh or tak. at least kat sana ade orang ramai normal.

    @abeming
    banyak pulak duit yang aku dapat. layak pulak aku duduk sini. aku sedar aku siapa. kalo takde ape ape, takkan tempua bersarang rendah

    BalasPadam
  8. "kalo takde ape ape, takkan tempua bersarang rendah"

    berperibahasanya dia....huhuhu

    BalasPadam
  9. mesti la beb. budi bahasa kan budaya kita.

    BalasPadam
  10. salam. iis kat lab mana , tak nampak pun. [jst stopping by to say hy]::)

    BalasPadam
  11. kat lab matematik. yang tengah tengah tu. kat lab Dr Tahir. memang le tak nampak kot. sebab aku dah jarang datang sane ;p

    hye gak..

    BalasPadam

terima kaseh :)