Khamis, 25 Oktober 2007

...aah! sekadar luahan...

apabila aku membaca blog sha, teringat lak aku zaman dulu dulu. aku suke giler berfalsafah. pantang sahaja nampak pemandangan yang indah. mula lah aku berfikir jauh dan cuba kaitkan dengan apa yang aku lihat..



kadang kala, rumput/lalang juga boleh mengubah persepsi kehidupan kita :) walaupun ia berada dibawah, namun janganlah menghina ia.. kerana suatu hari nanti, (biasanya) jasad kita akan ditanam lagi bawah darinya.. tidaklah sehingga kita perlu menyanjung tinggi ia. tetapi cukuplah dengan menghormatinya, sebagai mana kita menghormati makhluk Allah yang lain :)

serta taniah kepada mereka yang telah melalui perit getir presentation untuk projek sarjana muda, terutama kepada cik x. beliaw berkata "pasni aku akan kembali mengganas. haha (gelak jahat)" \:D/

sempena posting aku yang ke 99 ni, aku ingin mengajak korang sume untuk check sama ada korang dah daftar dengan SPR ataw tak kat sini. sape sape yang rase dah cukup umur, jangan lupa daftar sekiranya korang tak daftar lagi. dan kepada sesiapa yang dah daftar, semaklah tempat korang mengundi nanti (lokaliti???).. aku punye:

MEDAN  KETERANGAN
Jantina : LELAKI
Lokaliti : 135 / 07 / 09 / 001 - AYER PANAS
Parlimen : 135 - ALOR GAJAH
Negeri : MELAKA
Status Rekod: DATA INI UNTUK SEMAKAN DAFTAR PEMILIH
Sebarang pertanyaan : info@spr.gov.my


(c) Hakcipta Terpelihara SPR 2007

*edited*
ps: saja testing camera adek aku..

ps ps: lepas presentation nih, kene berusaha lak untuk finalize penulisan tesis :)

ps ps ps: really waiting untuk penghapusan sistem two party

ps ps ps ps: memang kagum dengan ilmuan islam dahulu kala. ramai diantara mereka yang berjaya menguasai lebih dari satu bidang. bile la aku nak sampai ke tahap multi-displin..

3 ulasan:

  1. aku minat gak falsafah..
    aku suka baca buku tulisan Prof. Dr. HAMKA, dia guna Bahasa Melayu.

    Berbanding buku terjemahan dari bahasa lain ke Bahasa Melayu, hilang gelora bahasanya...

    aku baru buat satu blog yg sedikit berfalsafah kat
    theal-chemist.blogspot.com
    kalo free baca la...

    BalasPadam
  2. lupa lak...

    aku dah lama dah daftar..
    dah penah ngundipun last election.

    ramaikan lagi pengundi kita...

    dari rakyat untuk rakyat

    BalasPadam
  3. kalo buku terjemahan, memang sedikit sebanyak akan hilang 'feel' keunikkan bahasanya kecuali satu buku.

    aku ade gak baca blog ko tu.. ko pon buat sekali 3 blog kan? hehe.. nanti aku update skali link kat blog aku ni..

    best le ko dapat pengalaman mengundi. aku teringin gak nak rasa the 'vib' masa mengundi. nak g tengok2 ceramah ceramah. hehe

    BalasPadam

terima kaseh :)