Rabu, 29 Ogos 2007

...aah!

3 comments
3 hari lepas...

bangun tengah malam, terus godek godek dapur. tengok sume barang ade tapi takde bawang merah / putih lak. takkan nak pergi beli kat 7-11 lak. call ijan/fazrol tanye ade bawang tak kat umah diorang. diorang kate ade. then pergi mintak bawang kat umah diorang. gile takde keje mintak bawang kat taman teratai tengah tengah malam. sampai sampai umah diorang je, jay em sound "ko ni pehal serabai nak mampus". aku reply dengan senyuman je. hehe. takpe. janji perut penuh..

2 hari lepas...

kucai belanje kfc. thanks kucai. lame dah kucai tak belanje. dulu (2 tahun lepas) kucai ade blanje kfc gak. sempene birthday die. hehehe



1 hari lepas...

makan dengan budak budak forecast (and couple/awek2 diorang). kire lebih kurang macam reunion la ni (kot). aku lak bawak couple aku - yazid. ahaha. lame dah tak makan ramai ramai macam ni. sekali 5 table. kali terakhir adelah mase budak budak pontian datang dengan zain.

pagi tadi...

lame dah aku tdo tanpa mimpi. kali ni dapat sekali 2 mimpi. just nk alert je.. aku tdo and bermimpi pasal sepupu aku tu. tapi tak ingat mimpi pasal ape..

terbangun then aku baca msg sepupu aku bagi, die cakap pasal pet die wat hal.

then sambung tdo, termimpi lagi. tapi kali ni pasal lain lak. pasal ade sorg budak tu. mase tu aku lepak kat kl. jalan jalan kat kawasan bukit. tetiba terdapat satu msg. lebih kurang camni la... "weh raje, ko tengah wat ape. ko kat ne? aku rindu sangat kat ko.."

terkejut gak since the story aku and die dah lame berlalu pergi. then aku pon tergesa gesa pergi umah die, pastu jalan jalan dengan die kat kawasan bukit. pastu sampai kat satu bukit tu, kitorang ternampak pakwe budak ni. then budak ni terus berlari lari anak pergi kat pakwe die (naik tangga). aku tengok pakwe die bawak kete wira/satria (aku ni failure siket bab bab mengecam jenis kete) and dalam kete tu ade dua pompuan. wow.. (haha) aku ekceli tak kenal pon pakwe die and ape yang budak tu describe (physically) pasal pakwe die memang kontra abis dengan yang aku jumpe nih.

bersalaman dengan pakwe die, then siap borak borak lagi macam aku borak dengan kawan kawan baik aku.

pakwe budak tu: weh, jom pergi bundle kat depan tu
aku: hek eleh. ko ni macam tak kenal aku je. aku mane minat pergi kedai kedai baju nih.
pakwe budak tu: alaa.. aku taw la. teman aku je. jom ar..
aku: mari..

baru je aku nak fahamkan macam mane aku leh rapat dengan die, tetiba aku terbangun/terjaga dari mimpi. sepupu aku kejut aku bangun. pastu dapat msg dari ex-student aku.. "raje, mintak biskut awak leh?" hahaha.. wth?

Isnin, 27 Ogos 2007

...aah! Mum - They Made Frogs Smoke Til They Exploded

2 comments
Video yang menarik. try la tengok. sape sape yang suke, leh donlod dari direct link nih:

donlod

kinda weird but kreatif..

Selasa, 21 Ogos 2007

...aah! what i like

8 comments
i like programming..makes me headache
i like to feel the pain..that's why i like programming
i like to take a walk..makes my feet stronger
i like to show off..makes me proud of what i am made of
i like people insult me..since i don't have time to insult myself
i like being anathema..so i have enough reason to condemn them
i like to condemn people..i like this a lot
i like to sleep..hoping the next day is better than today
i like to see full moon..makes me wonder about the doomsday
i like starring..coz i like to think about the future
i like to think of the future..makes me forget about the past
i like to be anonymously..then i'll be nobody
i like to be hate..then i'll hate everybody
i like to hear music..err..metal je le yang boleh diterima

but i'll always keep no time at all

Isnin, 20 Ogos 2007

...aah! Hail to the King

0 comments
A tribute to Cromok



Satu album yang best untuk peminat peminat Cromok. Lagu tribute untuk Cromok setelah 20 tahun bertakhta di hati peminat metal di Nusantara. Dimainkan semula oleh band band underground Malaysia (negaraku yang tercinta). Ni song list album nih.

01 - Wan Salmah Wan Sulaiman - Intro.mp3
02 - Amuk - Seakan Menguji.mp3
03 - Sil Khannaz - Metallurgical.mp3
04 - Langsuyr - Misery.mp3
05 - Dragon Red - Unicorn.mp3
06 - Amethyst - Farewell.mp3
07 - Samurai - Journey.mp3
08 - Mantak - The Other.mp3
09 - Necrotic Chaos - Prophecy.mp3
10 - Narsanum - Seedling.mp3
11 - Vociferation Enternity - Misty.mp3
12 - Insecure - Shadow Play.mp3
13 - Malex - Error.mp3

Ni lagu yang aku paling suke skali dalam album ni:
Langsuyr - Misery
leh aje kalo nak wat perbandingan dengan lagu asal:
Cromok - Misery

Sedap pulak layan lagu metal yang 'digelapkan'. dulu slalu dengar lagu biase biase di punk rockkan, dimetalkan.. tapi kali ni nak try dengar lagu metal (Cromok is a trash metal band) ke metal errr... (hehehehe).

Tah la. dengar cite cromok dah makin slow (bukan lagunye makin slow, tapi production and performance). and lagi tak best, ni quote dari wikipedia:

Just recently in 2005, Sam announced that they were going on a hiatus and that all band activities are suspended. After almost 20 years pumping metal firepower, Cromok has now come to a state of suspended animation. Sam, however, stated that they will do shows provided that the pay is good and he also stressed that Cromok is very much alive. It is just that they won't be recording anymore (maybe not for a long, long time).

Just recently lead guitarist Hillary Ang has rejoined his old band Search, thus speculating a break-up and the end of Cromok.


apa apa hal pon, all the best untuk Cromok dan supporternye.

Disclaimer: kalo suke lagu ni, sile beli.. bla bla bla...

Reference:


Lirik:
To live in this cruel world
Is to see what you don't want to see
To know what life meant
Sacrifice your need

Years of torturing ourselves
Chasing our own destiny
Taken away without sympathy
Leave us to rot in poverty

In every corner and dark street
You'll see their eyes are laughing at you
Fear won't lose its grips
There's nothing you can do

Nobody cares to stop them
Nodody cares what happens to me
No one hears my endless scream
Save me from my misery

There are so many paths to choose
So many ways to live
So many ways to end a dream
We still remain, your cruelty won't change
Our laughter and cries are still the same

You have your own story
You have a few mouths to feed
Feeding them with your own sin
Satisfy their need

If it happens to you my friend
Tell me how you'd feel
You meet someone without honesty
Someone else is laughing endlessly

Jumaat, 17 Ogos 2007

...aah! pics!~...

2 comments
pemandangan di hadapan bangunan ibnu sina


sekeluarga anjing liar melawat bangunan ibnu sina


orang berbasikal di jalan besar pada pukul 2 pagi (pic tak cantik sebab aku snap pic sambil isap rokok and sambil bawak moto)


pemandangan di tempat baru untuk aku menghisap rokok


.. menghisap rokok sambil membelakangi bangunan iis


orang selalu bertanya, ape yang aku bawak dalam beg plastik itam nih? dulu orang tertanya tanya ape yang aku bawak dalam kotak itam.. (len kali aku letak pasal kotak itam tu lak)


ni ha:



  1. 3 bijik harddisk: 20G, 60G and 80G

  2. USB to IDE and Power cable/converter

  3. DVD kosong. in case kalo harddisk aku tak cukup nak store keje aku.

  4. Nescafe 3 in 1. in case kalo aku tetiba haus.

  5. MP3 player. sekadar pendrive je..

  6. Blutut dan 'John the Ripper'...

  7. Wifi Adapter. kadang kadang lan tempat aku sengal.

  8. err.. aksesori rokok :)



hehe

Rabu, 15 Ogos 2007

...

3 comments
aku memain dengan definition and aku dapat sumthing yang menarik..

False Hope:
The term false hope refers to a hope based entirely around a fantasy or an extremely unlikely outcome.

source: Wikipedia

Fait Accompli (handle aku - fa, actually datang dari term ni. aku pilih dengan kucai kat umah aku:)
French, meaning "accomplished fact". Something which has already occurred, making any debate or decision about it useless.

source: Google/define parameter

Selasa, 7 Ogos 2007

...aah! and the stories goes on (9)

16 comments
Isnin malam..

Setelah berhempas pulas aku try repair pc kat bilik aku, and hasilnya alhamdulillah. leh masuk bios. aku pasang harddisk aku and terus masuk windows. bertapa gembiranya dapat masuk os after several days bertarung dengan problem pc tu. disebabkan aku taw pc aku tu ade problem stability, aku try restart pc aku tu.. just to make sure yang die dah betul betul pulih. but after that, kuar lak error nih..



damn. error yang paling aku takut sekali mase nak boot. sebab bagi aku, error camni always give a sign about bad harddisk. (berdasarkan pengalaman aku la) sama ada, boot sektor error, bad sektor or yang paling worst skali partition table die rosak..

Selasa

sebelum aku pergi ke opis.. kelihatan:



giler ganas kucing kucai. nak lawan dengan anjing. ceh.. anjing katik ni leh la ko lawan. try la lawan dengan johnny umah ujung tu..

aku try la pasang haddisk aku tu kat pc opis. result:
memang partition table problem. damn..

and aku dikhabarkan khamis ni aku kene present depan NC utm and nobel laureates.. waaa.. neves lak aku rase..

Isnin, 6 Ogos 2007

Sekadar Luahan 8

6 comments
petang sabtu, di tepi tasik utm



petang ahad, di tepi 'tasik' mutiara rini



malam ahad

...
pc kat bilik aku dah tak leh nak on langsung. suspect: hardware failure. damn..

Jumaat, 3 Ogos 2007

Sekadar Luahan 7

8 comments
Chapter: Moved 2

1 Ogos (2 hari lepas)...

aku dapat PC baru. jenama dell. penyelia aku cakap "hopefully this computer will assist u to make ur research faster". yup. pc baru. almost high end. sebelum ni aku pakai pc lab sebelah. since computer lab and computer research (bilik aku ni) can't go along, die belikan pc baru. thanks

disebabkan research aku ni banyak confidential, so aku kene remove semua research aku dari pc lab tu sebelum aku kene pulangkan pc tu ke tempat asalnya. aku move segala research tu ke pendrive aku (2 hari lepas). and semalam aku sibuk menginstall segala jenis program yang (hopefully) dapat membantu aku menyiapkan research aku ASAP (takde mase aku nak memain lagi dah).

2 Ogos (Semalam)...

After segala dokumen and projek berkaitan research aku ditempatkan didalam pendrive aku, and aku tengah tunggu installer2 ni siapkan kejenye, aku teringat geweng (hosmet aku) mintak game "Soduku". agak pelik lak sebab aku tau geweng ni bukannye minat game. tapi tak pe la. orang dah mintak tolong kan.. aku bagi pendrive aku kat RO aku. "Man, ko tolong letak installer files untuk game soduku". die amik pendrive aku then die send all files required for the games. die pulangkan pendrive aku then time aku cucuk je pendrive aku ni, tetiba aku check kat 'My Computer' label pendrive aku bukan lagi "FA", but jadi "Removable Drive". What the fuck?? (kata aku laa). aku try double click pendrive tu, then kuar dialog box "Format this drive?". Segala curse words yang aku telah belajar selama 23 tahun aku hidup ni aku telah tujukan kepada pendrive and pc aku ni. damn.. all my works has gone. all my fucking works. all my damn files..segala research yang aku telah jalan selama 7 month, lost in a blink of eyes.

Chapter: Irony

3 Ogos (ari ni)..

Aku datang ke opis aku ni sambil bawak my damn pendrive (aku namekan pendrive aku ni sebagai John The Ripper since die dah due kali rip segala keje aku.. damn). tengah hari, RO aku dapat call dari penyelia aku. aku and RO aku kene jadi representative untuk our research group kat international seminar kat UTM KL 8 and 9 Ogos ni and aku diberikan arahan untuk bawak all my damn works aku sekali (since aku kene jadi presenter).. padahal works aku hilang di awang awangan.. can i do all 7 month works for several days? yes, i believe i can.

...aah! and that's IRONY...

Khamis, 2 Ogos 2007

Freak..

9 comments
Semalam aku berborak dengan sorang pompuan ni. boleh la nak dikatakan die ni freak, a same type as me. so, kitorang pon borak borak as a freak person in a normal world. di atas keizinannya, aku paste je la ape yang aku borak dengan die and aku try cut ape ape yang terlalu personal.. (sorry, banyak guna compressed word. maleh haku nak extract. nanti mengubah karya asal lak).

(a = aku. d = die)

d: jalan yg lurus tp suke nk bg koner sket..freak but not weak..pe org pk x pntg...its only a mind perception..we r not the mighty one who can judge others..we owe this life to Him..xda pe2 hak nk wat hal kt org len..

a: Haha.sbb awk pandang dr persepsi lain dr diorg.kan?tu ygwat menarik tu.mmg kalo wat diluar kebiasaan manusia normal,mmg org ckp camtu.

d: Sy x pduli pndgan diorang,its not about being normal,its about how u behave towards life...oke lah,senang cite ayat rngkas nya..sy nk jd org yg ikhlas ngan Allah,org lain,dan dri sy...insya Allah,xda istilah freak bg org yg ikhlas..

---0<----

a: Tu yg ok.ckp ikut idea yg ada di kepala tanpa perlu wat limit based on ape yg org ckpkn.x ramai yg leh wat camni.sy pn susah nk wat camni.byk pk hati org len..

d: jg hati org sbb thutang budi..malay's old routine... :-(

...aah! terlampau obses untuk menjadi manusia normal hanya sekadar menambahkan lagi tekanan dikepala. damn..