Khamis, 20 Mac 2008

Path

To achieve the impossible dream, try going to sleep.
Joan Klempner

This month..

Awal bulan: Joe telah meninggalkan teratak 42 setelah mendapat tawaran penukaran tempat kerja yang menjanjikan pulangan yang lebih lumayan di sekitar selangor. selama joe berada teratak 42, banyak aktiviti yang dilakukan bersama. and he's sempoi, satu kepala with us.. tapi dia terpaksa pergi juga, demi salary dan aweknya yang lagi dekat dari sana. hehe



Tengah bulan: Nazri (a.k.a Geweng) juga telah meninggalkan teratak 42 setelah mendapat tawaran kerja di offshore. geweng, antara teman yang rapat dengan aku sejak tahun 2000, pergi ke miri demi mencari rezeki yang halal. hmm..



Akhir bulan: Herman (pegawai penyelidik/RO aku, satu opis dengan aku and meje die blakang aku), juga merupakan teman perbualan aku di waktu kerja, dan agak rapat dengan aku semenjak aku join group Dr T, juga mendapat tawaran untuk berkerja di MIMOS, Putrajaya. really good for him..




best wishes for them..

this month, ramai gak diorang yang rapat dengan aku pergi ke tempat/negeri lain. maybe pasni agak susah nak berjumpa dengan diorang lagi..

saying about future just makes me headache.. i wonder what my future will be. setelah dikira... kira... kira... dan kira lagi, ada kemungkinan aku jadi seperti begini (picture is taken from azwan fotopages)..



...sekiranya aku mula malas nak mengendingkan apa yang telah aku telah start selama ini. aku telah buat keputusan untuk step in, and aku kene sedaya upaya mempertahankannya, sehingga aku dapat step out balik seperti yang aku expect semasa aku step in. dan aku tak nak la step out macam tu je, masa dah step out nanti, mesti la ada lagi pilihan path yang perlu aku terokai. dan apabila aku ambil path tersebut, maka terjadilah "step in" seperti yang telah aku terangkan tadi.. loop. till death come near me ;p



but, another thing to concern is memilih path (sekiranya ada banyak path la). which one? if u ask me to answer it right away, i'll give u the answer. but try gimme a lil time, and i'll give u another answer. and gimme a lot of time to think, and i cracked down, can't answer. i just want a fine life..

Now playing in ف wildchild ۞ winamp: Empty Decoration (Lagu Kopitiam) by Indecisive


I wake in the dawn to showers of light
Moments of emptiness surround
Floating away with auras of hope
But reality brings me down to the ground
What can i do
What can i say
I need a place to hide away
Just for a while, just for a smile
Just for the life i used to know

Where every song
Was filled with words of love and not of anger
Where did they go
Why did they leave me far behind

[co]
Cause i don’t wanna be alone (Oh Oh)
Living life all on my own (Oh Oh)
I don’t wanna live my life in isolation
Filled with empty decorations
Cause i wanna be with the people that i know
Who will do the things i do (Oh Oh)
Making all my dreams come true
I don’t recognise the shadows on my door
Although i’ve seen them all before
Because the only thing i really want is to be with you…

I look at the sky, it looks back at me
I can’t hear the silent melodies
I know that i’m here yet i am lost
Blown in confusion by the breeze
Hiding my face, crying alone
I need to find my way back home
Back to the place, the wonderful days
Living the life i used to know

Where every smile
Was born out of a love and of sincerity
And every tear of everflowing joy



sekadar luahan di subuh hari :)

18 ulasan:

  1. "walau kita dihadapkan dengan berbagai pilihan..mengapa sering terjadi..pilihan tak menepati"

    pilih...jangan tak pilih....bukan pilih sayur/buah di pasar tapi jalan hidup sendiri...hehe

    BalasPadam
  2. kalo pilih sayur kat pasar memang la senang. pilih mana yang elok di mata sahaja dan yang elok di beg duit ;p

    BalasPadam
  3. pilihan adalah sebahagian dalam kehidupan kita. hidup kita sering dipenuhi dengan penantian dan pilihan. dari sekolah rendah lagi kita dah didik untuk memilih, jawapan yang betul dengan menanda samaada A, B, C dan D.

    BalasPadam
  4. makin lama aku tgk, ko makin suka letak lagu bersama liriknya ke dalam blog ko...

    he he he

    BalasPadam
  5. jangan ler sampai tahap cam dalam gambo tu..sikit mereng sudalah..

    BalasPadam
  6. yazid..
    dan mase kecik kecik kat sekolah gak la kite blajar cara pintas untuk berjaya.. i.e cheating ;p welllll.. orang kata cheating ni pon salah satu cara pembelajaran. and memang betul..

    president..
    ya. memang hampir tepat. sebab ada imeem, tapi tak guna pon tak best gak. lagu itu adalah lagu yang aku kerap mainkan. dan lirik tu sebagai bantuan pemahaman 'cerita' lagu dan 'cerita' blog ini.. ;p

    azie..
    siket mereng sahaja yang dibenarkan? bagi la lebih siket. hehe ;p

    BalasPadam
  7. dilema memilih path??
    rmi org cm2 t'masuk aku..haha!

    mana path mahu pilih?? yg itu atau yg ini?? silap langkah, teruk padahnya..seperti kisah kancil & buaya..chewah! dialog ending time RTM tayang cter kancil & buaya dulu2..haha!

    BalasPadam
  8. haha.. aku macam penah tgk dulu la. kat RTM eh. best gak aku rasa. hehe

    kancil and buaya. cerita yg banyak pedoman XD

    BalasPadam
  9. love that song.lame tak dengar. hehe.

    em. kami di sekolah belajar poem 'the road not taken' by robert frost. di akhir puisi,orang itu 'sigh'. terpulang kepada pembaca mahu tafsir 'sigh' itu sebagai tanda kelegaan atau penyesalan.

    hehe. saya merepek..=D

    BalasPadam
  10. ya. dah lama gak tak dengar. sekarang ni dengar dengar balik lagu lagu Malaysians, sejak hosmet dengar band band macam hujan, bittersweet, muh etc etc ;p

    BalasPadam
  11. mmmmm... byk2 doa.. moga murah rezeki..

    BalasPadam
  12. ~ngeeeeeeee~
    mau mereng banyakkah?
    nah! amik! dusyum 38X...
    sat gi mereng lebih sket,hehehe

    BalasPadam
  13. "Orang kata setiap kejayaan,
    bermula daripada usaha,
    setiap usaha bermula daripada cita-cita,
    setiap cita-cita bermula daripada mimpi,
    setiap mimpi bermula daripada tidur,
    jadi tidurlah untuk bermimpi"

    ~entah~

    BalasPadam
  14. mana Fa nie....(@_@)

    azie...biar betul ko buat Fa mereng.......huhuhu....

    BalasPadam
  15. azie..
    tak pe. tak perlu susah susah. biarkan ianya datang secara semula jadi k. hehe

    yazid..
    nak berjaya kene tdo! hehe

    president..
    tak la. jangan salahkan cik azie tu. hehe

    BalasPadam

terima kaseh :)