Rabu, 26 Mac 2008

Random Experiment

Hari isnin lepas..



setelah menunggu dan berusaha selama lebih seminggu untuk mengdownload cite dvd ni yang ada 15 part dari rapidshare with internet yang putus putus (if korang tau camne nak donload rapidshare, mesti korang tau misery aku), akhirnya aku berjaya mengdownload cerita Futurama: Bender's Big Score. emm.. cite ni dah kuar dari tahun lepas, cuma 2 minggu lepas aku berhempas pulas untuk mencarinya. hehe

before that, ari ahad tu, dapat mesej dari celcom. dapat free RM20. hehe

۞

Juga hari isnin..

Kawan aku (si ڜ) meminta kunci rumah dari aku ketika aku berada di SUB untuk mengambil barangnya di teratak 42 kerana dia hendak pulang ke Kuala Lumpur terus. aku bagi and aku cakap la kat dia, "aku sat karang nak pulang tau. ko tinggalkan la kunci ni di XXXX". dan dia hanya mengiakannya.

Beberapa jam kemudian (pukul 2 petang), aku pulang ke rumah dengan menaiki teksi (satu kenderaaan yang patutnya ada meter bergerak, dimana ianya sepatutnya indicates duit yang aku bakal kehilangan). tiba sahaja di rumah, aku lihat tiada kenderaan. memang le. sume g kerje. aku terus g ke XXXX untuk mengambil kunci aku. tiada. mungkin dia letak di tempat lain.. cari, cari dan terus mencari. tiada juga. aku try call dia, asyik peti suaranya sahaja yang angkat.. damn!

hari sudah hujan. terpaksalah aku call encik kucai. "cai, hari nak hujan and aku takde kunci rumah. sekiranya ko tidak keberatan, minta tolong ye". dan kucai membalas dengan ia sahaja. sementara tu, aku bentang surat khabar didepan rumah dan lepak sahaja. pada pemikiran aku, sekiranya kucai tidak muncul juga dalam jangka masa yang lama atau dia akan pulang pada pukul 5, mungkin aku akan tidur sahaja di depan rumah sendiri..



terasa lak macam nak buat seperti dalam picture ni.. hehe

seb baik gak kucai datang sejam lepas itu. yeay. boleh tidur di atas katil ku XD

malamnya aku tertdo lagi untuk 2 jam. tapi banyak pulak sms yang dapat time aku tengah tdo tu. bangun sahaja, terus calling, calling, dan terus calling, akhirnya kredit percuma aku (RM 20) itu dihabiskan begitu sahaja ;(

♫♪♫♪♫♪♫♪♫♫

Band Ashes of Scarlet. first time aku meet them ketika gig di taman universiti itu hari. best gak lagu lagu dia. experimental band dari Melaka. hehe.. aku nak carik album dia la. mungkin aku kene g ke MMU Melaka punya finale nite (beserta dengan band hujan, komplot dan lain lain) ;p

Now playing: Ashes of Scarlet - Random Experiment.mp3

15 ulasan:

  1. ape pasal i tak pnah dapat kredit percuma celcom???

    BalasPadam
  2. Teringat kisah kunci dibawa pulang ke kampung oleh teman. :P.. kenelah jumpe pembantu felo n bayar denda. haha

    Kunci kau tu dia bawak balik KL ke bro?

    BalasPadam
  3. celcom sayang kamu ye..
    takpe, nanti i cari kaseh sayang dari abg kuning yg bulat2 ittew,haha

    BalasPadam
  4. nape laa celcom x bg kredit free kt no maxis aku?? musykil2.. haha!

    15 part gne rapidshare?? mak aihh! penyabar btl ko ni..haha!

    BalasPadam
  5. nak beli boleh ke?..siri futurama tu?..

    BalasPadam
  6. nak beli boleh ke?..siri futurama tu?..

    BalasPadam
  7. atiqah..
    tak lah. dia tinggalkan kunci tu di dalam rumah. di atas meja aku. ok x? hehe

    peyus..
    hehe.. meksis die rajin bagi kredit free cket cket je. ikut tarikh die ade la ;p

    tanpa nama..
    boleh. contact me for more details..

    BalasPadam
  8. azie..
    hehe. tak pe. dulu saya dah tinggalkan oleh abang kuning tu. sebab sy hutang dia banyak sangat. hehe

    BalasPadam
  9. me pernah dok rumah sewa member, tersalah kunci maindoor.. ari dh malam, kena tidor mint hotel itteww.. pagi2 terkejar2 carik keymaster bukak pintuu.. uhuhu

    sekian, timekaceh..

    BalasPadam
  10. aiyo XD aku if kalo takde or salah kunci, takdenye aku nak g tdo kat hotel. tak mampu den. baik merempat kat depan umah sahaja atau merempat kat umah kawan. hehe

    BalasPadam
  11. saya pernah juga tertinggal kunci rumah sewa...
    nasib baik housemate ada kat rumah..tapi...sebelum naik rumah sewa, saya kena marah dengan ayah...huhuhu....

    =(

    p/s: x best klu kita tertinggal benda2 yg penting..

    BalasPadam
  12. ya memang best kalo tertinggal benda2 penting. nak nak pulak time tu la benda tu nak pakai, macam time nak buat presentation ke, tapi pendrive tertinggal ;(

    BalasPadam

terima kaseh :)