Ahad, 20 April 2008

CCCP!

A common tactic by politicians in the West is to repeat lies often enough until people start believing them. Seems that some people try the same tactic while posting online...
AbuBasim from Esato

* dapat dari forum esato ketika diorang sedang berdebat ;p

ini adalah lagi kesinambungan cerita the class

minggu ni aku banyak menghabiskan masa dengan berdepan bersama assignment aku je. banyak gilor nak kene taip. haih. seb baik la ni adalah kerja terakhir aku untuk kelas ni.. cuma bagai mana nak menghadapi kerja terakhir ni je la yang banyak menguji kesabaran aku..

Ketika aku mencari information mengenai USSR (Союз Советских Социалистических Республик) di wikipedia, boleh la pulak time ni ada mangkuk mana yang gatal sangat gi edit. siol laa..



tarikh akhir yang dinyatakan oleh Dr An adalah hari jumaat (18 April 2008). hari jumaat itu juga aku pergi ke kedai fotostate di meranti untuk binding selepas solat jumaat. tetapi, ni lagi satu sengalnye..



ade ke patut dia pergi buat lubang kat sebelah kanan. ingat aku tulis jawi ataw arab ke? haih..

Dia: ala. sori la bang. abang ada bawak pendrive tak? saya printkan balik..
Aku: takde. pendrive ada kat umah..
Dia: alaa. camne ni ek..
Aku: (dengan nada tensen). camne kamu boleh careless ni?
Dia: tadi abang bagi terbalik. tu yang saya bind terbalik gak..
Aku: wah? ko nak salahkan aku lak?
Dia: (terdiam)


terus aku blah dari situ. kang kalo aku mengamuk kang, hancur lak bisnes ko. dah la ramai orang tu. takkan la aku nak marah marah orang pompuan depan orang ramai. kesian lak kat dia nanti.. dah la aku datang UTM tadi tumpang orang, pastu nak balik naik teksi lak. hah

and so, aku terus pergi carik Dr An. aku cakap kat dia budak tu bind tak betul. aku tunjuk lagi aku punya file tu. mase tu Dr An tengah kelam kabut..

Aku: Doktor.. emm saya antar minggu depan boleh?
Dr An: boleh. tapi kamu jangan anta lewat sangat.
Aku: tak doktor. saya antar ari isnin depan.
Dr An: isnin? tu dah lewat sangat dah tu..


aku terdiam. tadi (3 saaat sebelum itu) dia gak kata anta minggu depan boleh. dan aku nak anta hari pertama minggu depan, leh lak dia kata lewat sangat tu. haih.. pening aku.. nampak sangat dia tengah pening. so, aku assume boleh je la tu. hehehe

tapi kiranya aku bernasib baik jugak la. sebab baru aku perasan kat bahagian dedication aku tu. aku tulis ni:



rmfa: To my lovely family, ani and friends..


maksud aku 'bernasib baik' adalah kerana nama sebenar Dr. An adalah Doktor Norhani. takut la nanti aku berskandal dengan dia lak. dah la kat opis tadi sebelum aku blah, dia ber bye bye and lambai tata dengan aku. aku pon lambai je la balik (di hadapan kerani kerani and orang kat opis tu). hah! yang aku maksudkan ani ni, bukan Dr. An. tapi asmahani (أني), yang banyak membantu aku (dari segi fizikal dan mental) ;p

۞

hujung minggu ni aku fill masa aku dengan melepak bersama أني (asmahani tau, bukan Dr An). she's really a good girl. really admire her. melepak dari city square, kotaraya dan sehinggalah ke jusco taman universiti, sebelum menghantarnya pulang semula.

sudah lama aku mengidam untuk makan makan di dalam Secret Resipi. sebelum ni, hanya bungkus dan bawa makan ke rumah (atau tepi tangga) sahaja.



satu pengajaran yang didapati adalah, sekiranya makan berdua sambil makan kek cheese-based, jangan la gatal sangat amik dua slice atau dua lebih. tak larat punye. hehe

thanks to أني, for creating this such wonderfull weekends ;)

♫♫♪♫♪♪♫♪♫♪♫♫

again, kali ni aku tak nak letak lagi pasal malaysia music scene. post after this la ye. aku nak share dengan korang mengenai video choir. iaitu Grand Children Choir's CCCP. kalo korang ada semangat patriotik, mesti korang dapat rasanya tempiasnya sekali. damn. it's really great!



Lirik (translated) according to Mibaasd
Let them run
Stepping over the puddles,
And the water will flow like a river.
And it's not clear to the passers-by
On this unweatherable day,
Why I'm so happy.

I play my accordion,
In the view of the passers-by...
Unfortunately, a birthday
Is only once a year.

refrain

Suddenly a wizard flies in
In a light blue helicopter
And shows a movie for free.
He's stopping by for the birthday
And he'll probably leave
Me a present of 500 Eskimo bars.

18 ulasan:

  1. marah je dia fa...boley plak dia nak salahkan ko...heheh

    BalasPadam
  2. fa, siap sedia, panjang i nak ulas nih.

    1. i rasa bloggers they all kata penipu mcm politicians tu, actually the politician themselves.maklumlah, sekarang politicians pon blogging. so that tactic applied to themlah..not us.

    2. wikipedia tu can be used as trusted resource ke?(just asking for preparation of my PSM next sem)

    3. potostat meranti tu mahal..servis plak macam hampeh..u patut buat kecoh kat ctu, biar lingkup bisnes they all.(i dah sounds very cruel nih)

    4..wah!ani namanya..btw, kek resepi rahsia tu makan elok secara duet. sebab dia mahal dan juga memuakkan jika dimakan secara solo.

    p/s : bila nak blanje i resepi rahsia tu??

    BalasPadam
  3. keh8..sengal lk dia.. mintak aje gnti rugi.. kt tmn u kn byk kdai photostate.....

    BalasPadam
  4. abeming dan tz..
    itu lah pasal. aku tengah di dalam anger management. kawal marah aku. karang aku nk g balik ke sane, nak claim. hehe

    azie..
    1. ekceli, i'm not saying about bloggers+politician only. sapa sapa yang online ;p

    2. emm. better not. baca, then lihat reference dia. biasanya dia letak buku and ISBN skali. so, cari la buku tu untuk pemahaman lebih lanjut. wikipedia (imho), leh aje nak buat reference. except untuk keagamaan la. haha

    3. emm. api jangan di lawan dengan api. marah tu datangnya dari nafsu.. nafsu marah. hehehe..

    4. ;p

    ps: eh.. ada jandi eh :o

    BalasPadam
  5. Tidak boleh melihat kek secret recipe lama2. Nanti mengidam datang secara tiba2:P. uhuhu.

    BalasPadam
  6. ah. bukannya jauh pon tempat kamu dengan jusco skudai ;p

    BalasPadam
  7. uhuhu. Sebab dekatla lagi cepat mengidamnya:p. Kena menahan diri. haha. Suka makan secret recipe?

    BalasPadam
  8. membazirnya kek tu nampak sedap lah. nak shekit

    BalasPadam
  9. princess liyana..
    haha. itu lah. nasib baik dekat. emm. suka gak la. napa? mahu belanja? terima kasih. sesusah je ;p

    yazid..
    tak membazir la. kek tu sume di makan abis. hehe

    BalasPadam
  10. Eh, uhuhu. Mana boleh g2. Gentleman la yang belanja. So, bila mahu belanja Secret Recipe?

    BalasPadam
  11. Dua slice pun tak larat ka? Patutlah badan mantain. Hik hik!
    Lain kali anta sini kalau tak habis ye? Ni mesti kempunan tgk brownies Py. ;-p

    BalasPadam
  12. princess liyana dan phu ying..

    tak boleh dan tak nak bagi! tak kira. muak camne skali pon, tetap nak abiskan gak. haha!!!

    BalasPadam
  13. dh lme aku x myemak kt ruang blogosfera.. ade dkt smgu..haha!

    byk dugaan ko..mmg m'cabar tahap kesabarn..tp 1 jek yg wat aku t'gelak gile2..smpi sakit perot aku ni ha! bab "lol" kt wikipedia 2..wakakaka!
    die wat april fool pe..siot jek wat dajal kt org cm2..hahaha! sori2..1st time aku tgk tros aku gelak..aku xdpt thn..adesh!

    BalasPadam
  14. lari topic bro:p. Orang cakap pasal belanja. Escapism ek~auww..huhu..tak baik kedekut tau:p

    BalasPadam
  15. fa, semalam i makan cheese cake dari sikret resepi..sedap, tapi mesti lagi sedap if u blanje,hikhik

    BalasPadam
  16. Oooohhhh....
    Semenjak menlalui proses recovering ni x brani nak makan secret recipe. Takut teringat hehehe....Anyway next time dont each 2 slice but eat 20 slice gerenti x muak hahahaha....

    BalasPadam
  17. peyus..
    haha. baru je seminggu. try la sampai sebulan pulak. berkabung daripada internet ke. hehe
    haha. april fool ape tengah tengah bulan ni. yang lagi buat tak leh handle, org yang edit tu siap tukar protection level artikel tu, pastu tukar title, pastu tulis lol. hah. seb baik ada page history ;p

    missyizzati..
    sedap ;p

    Princess Liyana..
    orang kedekut selalu kaya ;p

    azie..
    kalo saya belanja, rasanya lain. lagi tak sedap taw. ada masam masam kelat masin ;p

    sTefEnO..
    tak pe. banyak lagi choices selain sekret resipi ni. kek buat sendiri ke (walaupun tak pernah jadi). hehehe
    kalo 20 slice tu, memang tak akan muak... sekiranya kamu sorang je yang makan. hahaha!

    BalasPadam

terima kaseh :)