Jumaat, 28 Mac 2008

Ugly

ini adalah kesinambungan cerita post yang sebelum ini..

selepas aku pulang dari solat jumaat, aku bersama dengan housemate aku (call him as Di) pergi membeli makanan di Seri Ledang (kat depan kedai Pak Ali), Taman Universiti. disebabkan Di ada kerja dan aku telah berjanji dengan Kucai untuk pergi ke UTM pada pukul 2.30 petang, maka kami beli bungkus sahaja dan Di menurunkan aku di hadapan Teratak 42 dan beliau terus bergerak ke tempat yang dia ingin tujui..

Sedang elok sahaja aku memasukki halaman Teratak 42, aku teringat aku tak bawak kunci rumah. nak panggil Di, dia dah jauh lak pergi. aku ketuk ketuk rumah, tiada sahutan yang dijawab. dan handphone aku juga tertinggal di dalam rumah. Damn. diorang sume dah pergi kerja ke, pada otak aku..

aku lihat jam sudah menunjukkan 2.15 petang. no time to waste. kejap karang mungkin kucai pulang dan terus pergi ke UTM. berdasarkan kepada pemikiran singkat aku, aku bentang surat khabar (sekali lagi) dan makan sahaja di situ. i'm running out of time dammit..



nasib baik gak la kucai datang 7 minit kemudian. sangat berterima kasih sekali lagi kepada kucai kerana aku boleh masuk rumah pastu.. hehe..

♫♫♪♫♪♪♫♪♫♪♫♫

Butterfingers - 1.2 miligrams. album lama. aku suka sangat dengar album ini. nak nak pulak time aku terasa teramat sangat untuk beremosional. menyanyi sambil menjerit. sume lagu dalam ni best. Ugly - salah satu lagu yang aku suka sekali. sudah bertahun tahun belajar main gitar dengan lagu lagu yang gelap, tapi still lagi tak boleh bermain lagi ni. Fazrol dan rakan rakan kitorang yang lain pon same. emm.. bile lah nak jam lagu ni ;(



She grumbles screaming down to me
come back don't skirt around my dream
I think I'm gonna lose my head
I'm sleepy and I wanna faint

I'm so ugly I cut my hair I'm so stoopid
I got grade 2, if you want me
then stick with me

I'm a loser and

you don't care about me 4x

17 ulasan:

  1. kalau ye pon, alih kan le selipar2 tu jauh2..selera la plak ek mkn kat situ..kene kolera nanti baru tau,haha

    BalasPadam
  2. aku baru nak cakap.. seb baek azie sudah mengomen dulu.. ko selera makan kat situ raja?

    persoalan kat sini...kasut sape yang kedudukan dia songsang tu?

    BalasPadam
  3. azie dan tz..
    hehe.. nak wat camne. dah lapar and kejar mase. aku makan je la. aku makan pandang nasik tu. bukan pandang selipar ;p

    kasut sapa? hehe. kasut abang kucai ko la ;p

    BalasPadam
  4. nampak macam sangat kesian..huhu
    saya rasa,anda perlu sorokkan satu kunci spare di mana2 sudut di luar rumah..
    bawah pasu ke.
    bawah selipar ke.
    etc etc
    huhu..sekian

    BalasPadam
  5. yaa.. kesian saya kan? hehe

    dahulu ada buat. tapi bukan sorokkan pon. letak di tepi tiang. tu dulu la. lepas beberapa insiden, rasa takut lak nak letak kunci kat luar rumah..

    maybe nak buat spare kat dalam beg duit. maybe je la.. hehe

    BalasPadam
  6. buatlah je kunci tu..bukan mahal pon..awat cheq kedekut amat?hehe

    BalasPadam
  7. bukan kedekut. malas nak pergi keluar. kalo dah keluar, memang akan terlupa. hehe

    BalasPadam
  8. gantung kat leher je la kunci rumah kau tu bro. huhu...

    BalasPadam
  9. kalo aku pergi mesjid, takkan le aku nak pakai rantai ;p

    BalasPadam
  10. Dude, Sorry
    Mata aq rabak sangat.

    Aq dah kemabali menulis setelah lama mengalami halusinasi

    BalasPadam
  11. gmbr ko tgh mkn 2 mmg kena dgn ayat ko "i'm running out of time dammit.."

    dgn x hiraukn keadaan sekeliling..bru r nmpk gmbr menceritakn segala2nye..

    itu bru betul..haha!

    BalasPadam
  12. baru i nak tny sape amik gamba tu..misteri nusantara nih..(background music:x-files)

    BalasPadam
  13. cian aku tgk orang tuh...
    tapi lawak xlarat nak gelak. adoila...

    kolera...
    xfiles...

    ROTFL

    BalasPadam
  14. yazid..
    hehe. it's ok ;p

    peyus..
    hehe.. dah tu, memang aku tengah mengejar masa ;p

    president dan azie..
    yang amik pic adalah kucai, mase die baru balik ;p

    circleinspoon..
    hehe. tak pe. gelak je sampai ko larat balik ;p

    BalasPadam
  15. Huhu.kesiannye. Lapar sangatla tu.
    Tapi, masa itu emas kan? Takpe, pasni jangan lupa buat kunci spare. Letak di mana yang selamat dan tersorok. :p

    BalasPadam
  16. hehehe. thanks. masih lagi lupa untuk buat kunci spare. emm.. nanti nanti la ye ;p

    BalasPadam

terima kaseh :)