Jumaat, 29 Februari 2008

pakcik

18 comments
Time flies like an arrow. Fruit flies like a banana.
Groucho Marx (1890 - 1977)


It's been a long time since the last time i enter the blogging block. my works now really shows its teeth (err.. taring. hehe). always keep me busy and always keep an apple away from me. really hate it. but money doesn't fall from sky... naturally la. we (or at least me) must put some effort to change the fantasy into reality. but sometimes the fantasy could bring someone to be dumb and dumber. depends la dammit.

ok. shut the shit off..

۞

a few days before, aku dan fazrol pergi melawat sahabat kitorang yang telah berkahwin. ex-forecast dan menjadi antara terawal antara kitorang yang berkahwin. dan bininya baru sahaja melahirkan anak sulung mereka. nama panggilan this baby is adam. nama penuhnya aku tak ingat sebab panjang sangat. namanya ada 3 patah perkataaan.. ni picture dia. comey kan?



looking at this baby, really drag me back on myself. apa yang aku dah accomplish selama aku hidup ini? nothing but just a wasteful time and effort. (also) killing others time and effort could be accounted to my bill. baru je semalam aku sentuh pc di office lama dan terus tak boleh idup seperti biasa. wow. really amazed with myself. haha!

well.. sekadar luahan..

Ahad, 24 Februari 2008

Finally II

15 comments
I improve on misquotation.
Cary Grant


continuation from story: Finally

Ok. The story that I wrote before this was written in (about) 8am. i.e before I start my class for that day. Kan aku ada cakap tak nak ponteng kelas tu kan? tapi akhirnya aku pulang awal untuk kelas pertama (pukul 9.00 ke 12.30, tapi aku balik pukul 10.30.. hehe) di sebabkan aku tak larat sangat (semalamnya tak dapat tdo). Tapi aku sempat jugak bagi taw kat budak yang aku kutuk kutuk tu untuk lihat blog aku (nak soh dia baca yang aku kutuk dia). Ya. Perempuan itu memang mengancam wa cakap lu..

the final class will be held in the same place at 2.30pm till 5.30pm. tapi sadly to say, aku tdo sampai terlajak pukul 3pm. I go to the class at 3.30pm. aku tengok orang yang ambil kehadiran tu takde lak. So, maksudnya aku seperti tidak menghadiri kelas tersebut. Damn. Takkan la sebab satu kelas ni je aku kantoi. Dammit..

dan pukul 3.45pm aku terus keluar, takde mood untuk aku lepak lagi kat kelas tu. Kalo aku setakat duduk je tapi dengan absent minded pon tak gune gak. Dan akhirnya aku kene kutuk balik dengan budak pompuan tu dan rakan rakannya. Haha..

paku dulang , paku serpih,
mengata orang, raju yang lebih
that girl


haha.. aku minta maaf kat that girl. Kesian aku kene bahan dengan diorang selama lamanya (kot). tak patut dia kutuk aku, kan? ;p

۞

welcome to a new lunch box to my life. beli milo satu tin 1.5kg dapat percuma kotak milo ni..



that girl slalu gak kutuk kutuk aku sebab aku suke bawak bekal untuk g opis (aku suke gak bawak satu botol milo ke opis). ya. aku memang perlukan makanan dan minuman tersebut. haha.. like hell i care.



ini adalah 'makanan' yang aku perlukan untuk dibawa kemana mana. penggulung rokok, tembakau sebungkus, kertas rokok sekotak, filter rokok sebungkus dan lighter satu. kotak ni menjadi tarikkan acapkali aku bawak g makan kat kedai makan. hehe



dan akhirnya aku dapat driver untuk kamera hp aku yang support sampai ISO 1000. tapi yang tak bestnye, exposure kene +2.0EV baru dapat iso camtu. habis pic aku sume overexposure. dang! nak kene berlatih ni..

Nota sisipan:
Tak sampai 12 jam lepas aku post pasal bekas milo aku tu. akhirnya tertinggal juga di Mek D. tapi sempat gak la g amik balik. thanks to joe sebab pinjamkan motonya untuk aku running ke sana dan thanks to brader yang kemaskan meja kami tadi tu sebab tak simpan bekas milo aku tu kat dalam tong sampah ;p

Jumaat, 22 Februari 2008

Finally

16 comments
Today is my final day for my 3 days-full research class. 3 bloody days. 9am to 5 pm. hopefully i could finish it well (till this 5pm lol).



Well.. i'm not saying it is boring. it depends. on the lecture. on the environment (especially when u see most of the ppl in the class is sleeping or talking to each other). and even on myself (trying to act tough, huh?). if EITHER one of those happens, the whole mood will crumble down. dang. hate it..



but 1 thing i like (about this kind of lecture) is everybody could take out their asses out from lecture hall, even if the lecture is still on his 'talking to himself'. boleh keluar dan balik rumah sesuka hati. it's just not seem a good morale for me to do dat (and i don't have a courage to just get my asses out in the middle of lecture). dan semalam, there is a girl who is sitting next to me is sleeping for 1 hours, suddenly wake up, mumbling mumbling and just gone with the winds.. hah. really admire her ;p

also, thanks to my housemate and أني for helping me to wake up early these 3 days.

well.. good luck for me lah ;p

ps: sorry for my stupidity in english..

ps: this class is NOT related to the class that i've mention before.

Selasa, 19 Februari 2008

Seiko 5

21 comments
Alhamdulillah. semalam aku berjaya gak angkut jam idaman aku. dulu aku penah gak pakai sampai 3 jam macam ni. dua rosak, dan satu lagi aku tertinggalkan kat umah keluarga angkat aku kat chini ;(



aku sukakan jarum saatnya. sebab ianya tak bergerak seperti jarum saat biasa.



disebabkan jam ini dikuasakan dengan kinetik, kat blakang dia boleh nampak 'pendulum' yang membekalkan small elektrik for this movement jam. orang kat kedai tu kate, kalo biarkan ianya selama 8 jam tanpa bergerak, nanti jam ni mati. hehehe (jam yang paten lame takde transparent blakangnye)..

Isnin, 18 Februari 2008

South asia.. perhaps

22 comments
Cerita hari sabtu yang lepas..

Pagi..

Pagi tu, aku bersiap siap keluar untuk berjumpa dengan rakan aku, أني yang mendiami di desa cemerlang, ulu tiram. dan aku pula bergerak dari rumah (fyi kat taman universiti, skudai) dengan menaiki moto ayah kepada awek geweng. kali ini aku ingin mencuba laluan baru, iaitu melalui highway bukit indah dan terus keluar di plaza tol perling.. namun, tiba sahaja kat Taman Daya (belakang Mutiara Rini), aku terlihat ada satu road block. kemudian polis yang bertugas menahan aku.. mereka meminta Lesen dan IC aku kemudian ditulis ke dalam buku rekodnya. aku pon tanyalah dia (aku = fa, dia = polis yang bertugas)

Aku: Ni buat roadblock untuk apa ni?
Dia: Takde lah. saje je. perayaan.
Aku: ooo..


aku teringat lak yazid ada ym dengan aku malam sebelumnya..

yazid: halo besok
yazid: kalu keluar berhati2
fa: ha?
fa: napa?
yazid: tadi kat muar highway ada massive roadblock
yazid: for hindraf
fa: seriously?
fa: emm
fa: ok thanks
yazid: serius indian semua kena tahan daftar mana
yazid: mana yg penuh satu keta semua kena tahan
fa: oo
fa: ok
fa: i'll tell that to others


tadi aku kene tulis nama kat buku dia. dammit. ingat aku ni pejuang hindraf ke hape? celake..


Tengah hari..

Aku sampai di perumahan desa cemerlang dalam tengah hari. agak lewat juga disebabkan salah perkiraan ketika membawa moto tadi. kawasan perumahan أني sangat bagus. untuk masuk ke kawasannya, aku terpaksa melalui security check. aku sampai di pos sekuriti tu, aku bukak helmet dan keluarkan lesen untuk aku tinggalkan kat situ dan ambil pas pelawat. (aku = fa, dia = penjaga sekuriti yang aku assume orang bangladesh)

Aku: Hei..
Dia: Nepal?
Aku: Ha?
Dia: Nepal ke?
Aku: Ha? Nepal ape?
Dia: Kau orang Nepal ke? ...... Melayu eh?
Aku: Hey!! aku orang Melayu lah.


dammit. dari sudut mana la aku ni nampak macam orang nepal. tak nampak ke kat lesen aku tu nama apa?? celaka!!


Petang..

Aku dan أني singgah di MPH di City Square Johor Bahru. Tujuannya (actually) untuk saja mengusha usha kamus, kerana أني berkerja sebagai cekgu bahasa inggeris di sekolah menengah desa cemerlang. dengan adanya kamus, hopefully dapatlah membantu sesi pembelajaran yang dikendalikannya. kemudian datang seorang penjual berhampiran kami (aku =fa, dia = orang yang keje kat MPH tu, assistant untuk orang yang confuse nak beli buku.. apa tah jawatannya)

Dia: Hello.
Aku: Ya??
Dia: Boleh saya bantu. kamu nak carik kamus ke?
Aku: A'ah. takpa. kami mahu lihat lihat sahaja dahulu..
Dia: Kamu sekolah mana?
Aku: Excuse me?
Dia: Kamu berdua sekolah di sekolah mana?
Aku: Sorry, kami berdua dah kerja. i'm researcher and this lovely girl is a teacher!
Dia: Owh. sori sori..


Dammit (again). celah mana yang dia tengok aku and أني ni sebagai seorang budak sekolah?? celake..

۞

actually aku suka sangat hari sabtu tu. aku berjalan jalan dengan أني dari City Square sampai ke Danga Bay. tapi yang tak bestnye tu lah. dalam satu hari ni, aku di assume sebagai orang nepal yang maseh bersekolah di india. hah!!

Jumaat, 15 Februari 2008

Cybershot Walkman

7 comments
Thanks to those nice guy out there, sebab membantu aku meng-modding hp aku untuk menjadi Walkman.

here



Yang bestnye walkman ni, sebab dia ada cool giler media player ni (called as walkman lol).



plus, the equilizer pon ada tambah MegaBass.



and it is much more easier to jump between diff mp3 while playing.



now, i have a menu for 'WALKMAN'



and another menu for 'Cyber-shot' :)

but..

instead of all the pros i've tell ya, there's a big CONS to consider. cover untuk lens sekarang tidak boleh digunakan seperti biasa. maksudnya, after modding, tiap kali nak amik picture, terpaksa access kat menu, cybershot takde bukak secara automatic lepas cover lens dibukak. emmm..

ps: actually tak dapat nak buat fully cybershot walkman sebab salah setting tadi.
ps ps: and akibat salah setting tadi lah, hp aku jadi mengong. tak leh nak masuk menu langsung.

i u f

12 comments
If you're not part of the solution, you're part of the precipitate.
- Henry J. Tillman


Todays hot topic: Pengundian bagi pilihan raya umum ke-12 ditetapkan pada 8 Mac ini manakala penamaan calon ialah pada 24 Feb, Suruhanjaya Pilihan Raya(SPR) mengumumkan hari ini - BERNAMA

Bagus lah tu. 8 Mac hari mengundi. 14 Mac kene antar report keseluruhan apa yang aku dah buat selama 1.5 tahun kat utm nih dengan Group Fuzzy. 26 Mac pulak ada presentation. dan 7 or 14 Mac, ada presentation untuk kelas Isu Global aku. argh!! janganlah dateline kerja kat Group ISDAG pon diletakkan around that time..

it's really quite a day, even dari pagi ke petang aku sentiasa jadi runner, terkejar kejar sekitar utm. dan hari ini jugaklah aku banyak pergi ke tempat yang mengingatkan aku kepada seorang sahabat lama aku. well.. it's not really a long period pon tak jumpa dia. but, we fought before this, and it's kind of nostalgic to see all things that i used to go with si Σ. sorry for spoiling ur last few month.. aha..

sekitar taman tropika utm, kat sebelah tasik..



it's really nice to see and touch this kind of flowers. bunga yang aku tak tau namanya tetapi ada juga di kampungku..



don't worry babeh, soon u'll be as pretty as ur mother, or father, or whatever it is..



natural beauty. ditambah pula dengan girls yang cantik cantik di taman ini.. ahaa



dan malam ini jugak aku berjumpa dengan sekor kucing, yang slalu gak kaco kami time kami tengah makan dulu. si Σ panggil dia sebagai si blackie.. kucing itam yang dulu slalu je menakutkan aku. haih..



dulu aku amat takut dengan sebarang kucing itam. mungkin pengaruh dari komik ataw pengaruh dari western yang ada dalam hati aku ni (cewah). but...

emm.. well.. people DOES change.. ;(

Rabu, 13 Februari 2008

Parliament Dissolved

2 comments
Parliament Dissolved Today For 12th General Election

PUTRAJAYA, Feb 13 (Bernama) -- Prime Minister Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi today announced the dissolution of Parliament to pave the way for the 12th general election.

The announcement was made at a media conference at his office here and telecast live on RTM1 at noon.

The prime minister also advised all the state governments, except Sarawak, to dissolve their state assemblies to enable the state elections to be held simultaneously.

He said he had an audience with Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin this morning and had received his consent to dissolve the 11th Parliament.

The dissolution of this Parliament was made 15 months before the expiry of its five-year term on May 16, 2009.

The Election Commission (EC) is expected to meet soon to fix the dates for nominations and polling.


source: bernama

dan apabila parlimen dibubarkan..

As the ultimate legislative body in Malaysia, Parliament is responsible for passing, amending and repealing acts of law. It is subordinate to the Head of State, the Yang di-Pertuan Agong (King), under Article 39 of the Constitution.


source: wikipedia

aha.. tapi takde la sampai chaos :D

sape yang tak leh mengundi tahun ini, padan muke korang. aku dah urge dah dulu. haha

hopefully, if sape sape orang berkuasa dari SPR melawat page blog aku nih, aku nak cadangkan agar mase pilihan raya nanti dibukak lagu nih. amat seswai sekali.



Carcass - R**k The Vote
Hands in another's pocket
The bed they make
Is not the one in which they lie
The same old faces
The same old establishment
The same old lies
Cross your 'x'
It's your only voice
Do as you're told
Stay in line
Don't rock the boat
And buy what you're sold

Believe the lie
The lie that you're told
Doing fine
Just do as you're told

No dissident voices
The faces merge
Are one, absolute
A comfortable, privileged
White over belly
Revolution
No threat, no change
No gain, just pain
The same old scheme
No hope, no choice
No future, no voice
This is no pipe dream
All is not what it seems

Believe the lie
The lie that you're told
Doing fine
Just do as you're told
Believe the lie
The lie that you're told
Doing fine
Just do as you're toldIs this rock'n'roll or a form of state control?

Is this really rock'n'roll?
Or a form of state control?

Believe the lie
The lie that you're told
Doing fine
Just do as you're told

Believe the lie
The lie that you're told
Doing fine
Just do as you're told

Believe the lie
The lie that you're told
Doing fine
Just do as you're told

Is this rock'n'roll or a form of state control?

Ahad, 10 Februari 2008

Ay, chihuahua!

13 comments

best.. sebab go as planned

jumaat. pergi memancing di port dikson. best sebab ayah aku dapat 2 ekor ikan (walawpon ikan kecik je.. hah. it's better then nothing seperti mereka yang memancing di sana. haha). aku pulak, berlegar legar mencari ketenangan kat sana. akak aku turut serta memancing ikan. adek aku lak main main dengan ikan, camera dia and laut. mak aku hanya duduk duduk sahaja. inilah yang dikatakan bersantai :)


sabtu pagi. seperti yang diplan, aku pergi ke serdang untuk BBQ bersama sama mereka. 6 lelaki dan 6 perempuan. saje je. asalnya nak pergi sungai congkak, tapi disebabkan salah jalan, maka kitorang 'terpaksa' berpiknik kat sungai tekala, dekat dengan semenyih. hehe


sabtu petang. juga seperti yang dirancang dan dijanjikan dengan fafa, aku decide untuk pergi ke rumah fafa. just a plain visit. melihat rumahnya, melawat keluarganya. hehe.. thanks to them, sebab sediakan makan makan satey kajang and soto. best mak fafa buat ;p


tak best..sebab plan lari
jumaat. aku dapat sms yang paling tak best skali untuk tahun ini (setakat ni la). memang tak best.. membuatkan aku pengsan kat tepi pantai..


sabtu tengah hari. Dr T telefon aku. dia kata..

Dr T: saya nak kamu ada kat ibnu sina pagi isnin, masuk macam biasa untuk seminggu ni.
Aku: tapi..
Dr T: apa yang tapinya? sy ada banyak nak bincang dengan kamu.
Aku: ok.. (terpaksa)


plan aku untuk duduk berehat di rumah terpaksa dibatalkan. and lagi tak best, aku terpaksa pulang ke jb malam tu jugak, sebab aku takut kalo amik bas ari ahad, aku dapat bas tambahan seperti bas sekolah dan bas kilang.

sabtu malam. tiket kl ke jb = RM 45 (harga asal RM 24). dammit. aku paling tak suke orang yang mengambil kesempatan time aku betul betul memerlukan pertolongan. sial giler. seb baik la dapat bas cantik siket. tapi aku kene marah sebab aku naik lambat 5 minit. bangang. itu pon nak berkira. kalo aku naik and bas terus jalan, tak apalah. ini pulak bas tu siap tunggu lagi 1/2 jam baru nak gerak. bas 707 travel, no plet ADS 88?? (tak ingat).

ahad pagi. patutnye turun kat sri putri. tapi disebabkan aku penat sangat running dari hari jummat tu, aku tertdo dalam bas dan terlajak sampai ke larkin pada pukul 4 pagi. sempat gak la aku tunggu pukul 6 tertdo kat kerusi di larkin tu sambil sambung mimpi dari dalam bas tadi. hah. seb baik mimpi best, pasal sorang awek tu. hehe

pukul 6 lebih, naik bas ke bandaraya jb dari larkin and terus ada bas ke taman u. pon sempat tdo gak dalam bas tu. penat sangat. balik berborak dengan hosmet, pastu aku terus tdo. damn letih gila. esok nak kene bangun pagi pagi lak tu..

well.. life goes on babeh..

ps: sori tak banyak pic untuk part tak best. sebab tak best, jadi aku takde mood nak bergambar.
ps ps: tak banyak picture kat umah fafa aku nak paste kat sini. nanti mak dia marah lak. haha
ps ps ps: ye. merc itu memang kereta fafa..
ps ps ps ps: 'ay chihuahua' tu bahasa spanyol. g carik kat pakcik google kalo nak taw maksud dia.

Rabu, 6 Februari 2008

butt events

15 comments
[but | butt | serabutt]

every picture tells a story

ini ayat yang slalu aku jumpe kat mane mane. dan dari start awal muharam, aku cuba mencari apa apa picture yang boleh menceritakan apa yang berlaku didalam otak aku. akhirnya aku terjumpa juga. di satu tempat yang amat aku tak tersangka sekali. tempat yang aku kerap bermain tiap tiap hari. hanya terletak dikaki aku sahaja..

seperti apa yang berada didalam gambar ini, inilah apa yang aku gambarkan keadaan dalam otak aku sekarang..agaknya, mungkin keadaannya amatlah serupa dengan apa yang berada di otak aku. dan disebabkan keserupaan itulah yang menyebabkan tiadanya unsur unsur keistimewaan yang dapat menarik perhatian otak aku untuk mengambil gambar sebagai gambaran apa yang berlaku. yelah. benda dah ada pada keadaan sama..



dan yang tak bestnye, time aku cuba pull some wire, boleh pulak ada wire yang terputus. dan irony nya, ada gak something yang ada didalam otak aku yang tak boleh aku nak link kan dengan realm.. dang!



so, aku decide for this chinese new year, aku takkan bawak apa apa yang berkaitan dengan kerja aku untuk pulang ke kampung halaman. too tired. aku nak cuti puas puas..

[events | choices]



  • 9 Feb 2008 | Noise Pop Attack
    aku dikhabarkan, hari sabtu ni ada lagi gig, bertempat di MCPA Halls, bederkatan dengan stesen monorail kat Jalan Maharajalela. banyak gak band yang best best join.


    (picture: flyers untuk Noise Pop Attack 9/2/08)

    Guestband : Bittersweet

    Performances :
    HUjAN : DanceToTheRadio : TheyWillKillUsAll : Deserters : Priority : OhChentaku : AshesOfScarlet : Madhouse : SecondCombat : RockNRollJohn : FUSEGIVEN

    Venue : MCPA theathre (white building beside monorail maharajalela)
    Ticket : RM 18 (free t-shirt for 100 early birds)
    Organised by : Mosic Entertainment
    Supported by : Happy Community Records


    ni peta aku try locate kat google maps, in case kalo korang terasa nak pergi..


    (picture: peta/maps untuk ke MCPA Halls, Jalan Maharajalela)


  • 9 Feb 2008 gak | Meeting the ol' Pope
    aku usha usha tarikh yang seswai untuk berjumpa dengan kawan aku. and aku dapati, tarikh ni teramatlah seswai (berdasarkan cuti aku). sebab ianya bukan ketika perayaan (maleh aku nk bersesak sesak dengan public transportation). bukan di akhir hujung minggu. dan boleh dikatakan agak lama gak la tak jumpa dia. and boleh gak la kalo nak cakap dia ni banyak membantu aku ketika aku tengah susah. dan untuk berjumpa dia, aku perlu pergi ke Ampang. emm..


    (picture: the ol' time. kawan kawan satu course di utm ketika degree)


  • 9 Feb 2008 lagi | from B to B and Q
    Fahrul ajak aku untuk join BBQ di Serdang. katanya ini adalah untuk Reunion budak Sekolah Sri Serdang kelas dia (STK). walaupon aku bukan budak sekolah dia, apatah lagi budak kelas dia, aku tetap nak pergi gak. sebab aku kira sudah agak 3 tahun aku tak join pengsosialan mereka. lame dah tak jumpa fahrul, naem, khaidir, g jai. em...


    (picture: dengan budak budak Sekolah Sri Serdang /kecuali aku/ mase diorang buat small gathering)


dammit. aku nak pergi semua events yang aku listkan nih!!

۞

ps: there wouldn't be a new post until next week. aku nak mempraktikkan pertapaan dunia bersempadan (dunia tanpa internet) sehingga hujung minggu ini..

ps ps: sempenan this chinese new year, pulanglah dengan berhati hati (bagi mereka yang ingin pulang ke kampung). dan bagi mereka yang tidak pulang, pergilah mencuri peluang untuk menyusun wire yang berserabut.

ps ps ps: selamat maju jaya :D

Isnin, 4 Februari 2008

Graf

12 comments
Tak best betul kalo aku tengok graf yang berkaitan dengan hidup aku sekarang..

ni graf wifi aku. tah macam mane tah ade banyak hole. tak stabil. kejap dapat, kejap tak..



ni plak graf berat badan aku. pon tak best gak. pusing pusing kat situ je..



and lagi tak best, kalo tengok graf transaksi pergerakkan wang dalam akaun :(



:'(

Ahad, 3 Februari 2008

As expected Hujan (in Taman Universiti)

8 comments
Ini adalah cerita mengenai Band Hujan yang mengadakan gig (Bad Hair Day Part 2) kat Studio X-Countech, Taman Universiti, 81300 Skudai, Johor. bukan Hujan yang turun dari langit tu, walaupun ketika itu memang tengah hujan sepanjang hari..



ni adalah lead guitaris band Ashes Of Scarlet. best. cool giler lead die :)


(picture is taken from Mr Yazid)

Yang baju merah tu adalah lead vokalis dia. memang cool giler tengok dia main..

Suasana amat panas. mosh dan dive yang terlalu liar. lihat sahaja di post Mr Yazid. aku dan rakan rakan sepemergian aku turut terasa bahangnya. kekurangan oksigen serta kekurangan angin mungkin menyebabkan ramai yang menggila didalam sehinggakan suasana seperti tidak terkawal..

and as expected (ketika hujan datang)..

crowd menjadi terlampau liar (nampak sangat diorang ni datang semata mata nak tengok band hujan sahaja).. aku tak berani mengeluarkan (handphone) kamera aku kerana amat takut ianya jatuh. if jatuh, sia sia je bai. aku baru pakai tak sampai 5 hari tu..

ni adalah sebahagian dari performance yang ditunjukkan oleh hujan ketika gig tersebut. dan aku rasa amat bertuah kerana 'the crew' berjaya menghalang crowd dari mengganggu band tersebut dengan membuat tembok besi manusia, dan sekali gus memberi keselesaan kepada aku untuk mengambil video dari bawah Noh (vokalis hujan).

3GP (1)
3GP (2)
3GP (3)
3GP (4)

tiada apa yang lebih menggembirakan daripada dapat melihat artis kegemaran bermain dihadapan mata. dan lagi best dapat mengambil gambar bersama sama mereka. ni pic aku berjalan bersama bassis Hujan (Nazirul aka Dukegong).



dan ni pulak picture selit aku dengan drummer Hujan (Azham aka Ambobzeela) dan Joe (pemilik Skeleton COffee).



setelah selesai gig didalam studio, band hujan mengadakan performance di luar. stail kugiran. ini adalah vokalis Hujan (Noh)..



dan apa yang lagi best, aku suke lak lepak dengan bassis diorang ni. (and again) this is dukegong..



sebab dia suka isap rokok gulung. dan lagi best mase aku tengok dalam myspace dia, ada simbol pentagram, sama macam rantai yang aku pakai time tu and simbol yang aku lekatkan kat mana mana (haha)..



aku berjaya mendapatkan tanda tangan semua ahli band kat cd yang aku beli. apa apahal pon, thanks kepada sesiapa yang terlibat sebab Hujan berjaya rowkin' Taman Universiti. nak nak plak ni adalah first time diorang buat show kat area Johor Bahru/Skudai. ^^

Hujan - Bila Aku Sudah Tiada



Hujan - Meninggalkan Aku Sendiri



Hujan - Pagi Yang Gelap



another circle-fwen-blogger viewer:
Kugiran Hujan in Johor Bahru by Mr Yazid (at Bebelan Anak Tukang Jahit)
Hujan Turun di Johor Bahru by Joe (at Skeleton coffee)
Hujan Taman U, Skudai, JB by Faisal (at ~Menempuh Arus Masa-Life-Photography~)

reference:
Hujan Myspace
Official Hujan website
for more info about hujan, guitar chords, tabs, album, mp3s, checkour this links:

Jumaat, 1 Februari 2008

when hot meets cool.. welcome to global dimming (part ii)

23 comments
rentetan peristiwa: 2008

alhamdulillah. akhirnya aku dapat beli sehelai baju (brand idaman aku) pada hari rabu lepas. susah giler nak carik baju nih..



aku dari kecik memang suke baju playboy. satu satunye jenis baju yang buat aku rasa selesa dan gembira untuk memakainya :) dan aku amat suke sekali dengan logonya, rabit smart yang pakai bowtie.


(picture is taken from wikipedia)

setelah dicari cari, akhirnya aku cuma dapat tahu ada 3 tempat je yang ada dijual dikawasan sekitar johor bahru ni. satu kat Angsana (dekat dengan Kampung Pasir, Tampoi), The Store Taman Sentosa dan satu lagi yazid khabarkan kat hadapan bangunan City Square Johor Bahru.. yang tak bestnye, baju die ni mahal sangat ar...

and semalam jugak, aku telah berjaya menunaikan satu lagi idaman aku yang telah lama aku pendamkan :) ada gak la dalam setahun aku mengidam..



alhamdulillah :) gembira.. walopon aku ni bukan orang kaya and kene tunggu dalam setahun baru dapat beli. hehe

۞

rentetan peristiwa: The Class

ekceli minggu lepas, lepas abis kelas, aku maseh lagi gagal untuk mendapatkan group untuk assignment. setiap group mestilah at least consist of 3 ppl and not more than 5 ppl. ade satu group nih 4 ppl. aku tanya la if aku boleh masuk group diorang and aku ni kind of terdesak sangat sebab aku perlu abiskan kelas dalam semester ni gak.. tapi..

Aku: Leh tak saya join group kamu?
Dia: Tak boleh la. group kitorang dah ada 4 orang.
Aku: Tapi tadi Dr An cakap leh maks sampai 5 orang.
Dia: ... emm tapi kitorang buat pasal tajuk perempuan.


bagi aku, kalo orang dah start bagi pelbagai alasan tu, maksudnye die tak sudi la. so aku tangguh je hidup tanpa berkumpulan sehinggalah minggu ni.

asalnya aku fikir if takde group yang SANGGUP TERIMA AKU, then aku nak buat group aku sorang and aku nak present ape yang aku suke. aku terfikir untuk present pasal Silent War (pasal hacking/virus), takpon Global Dimming. sebab aku suke sangat dua dua ni. akan aku adjust Dr An. hehe

The hot (warm) and the cool (dim)

but akhirnya, ada gak group yang menerima aku. and aku tanyalah diorang, tajuk yang diorang memang dah define untuk projek assignment nanti. diorang cakap nak buat pasal Global Warming. and sangat kenelah dengan apa yang ada kat otak aku, Global Dimming.


(picture is taken from http://www.motherjones.com)

alhamdulillah. selesai sudah suatu pencarian. hehe

♫♪



Carburator Dung - Happy

Are you happy?
Are you lonely?
Would you like to go out with me
And turn the heat up on those scums

Singing love songs
When the world gone wrong
They’re dancing on till dawn
Lets screw their world!

Cause they told me,
"Well, everything’s alright"
And they want me,
"Stay deaf, dumb and blind"

But there, Lives a man upon the streets,
With boxes and no meals
And there, Sits a mom with can in hand,
She’s singing at my feet

Should I, Shut my eyes,
Blind out their cries, And leave them 'pon their knees
As this world goes round
With dollars and pounds
The rich, the strong, the mighty