Isnin, 31 Mac 2008

8 comments
INSTRUCTIONS: You have to answer the questions provided. But, here’s the twist; you’ve got to answer the questions while listening to songs on Winamp or any music players, with list of your favorite songs in random/ shuffle mode. And to make things even interesting, the questions have to be answered based on the songs you are currently listening to - like for each new question, you gotta hit “NEXT” on your player and see what song comes up next, and from there, you have got to answer the questions and each answer has be based on or related to that particular song.

#1 : If someone say “Is This Ok?” You say?
Song : Limp bizkit - Stuck
Answer : all I wanted was a Pepsi, just one Pepsi

#2 : What would best describe your best personality?
Song : Cromok - Memories
Answer : Where am I to go, Who am I to blame, What am I to do, God, am I insane?

#3 : What do you like in a guy/girl?
Song : Cromok - Never Be Mine
Answer : prepare to say good bye... is there a second chance. i'm losing my own friend. the suffering will remains.. never be mine..

#4 : How do you feel today?
Song : Children Of Bodom - Trashed Lost & Strungout
Answer : Before I go high, I get very down and I'll be going after it, again and again

#5 : What is your life purpose?
Song : Cromok - Survival (Instrumental)
Answer : instrumental.. takde lirik

#6 : What is you motto?
Song: Marilyn Manson - Spade
Answer : We bend our knees to the altar of my ego

#7 : What do your friends think about you?
Song : Marilyn Manson - Better Of Two Evils
Answer : Haters call me bitch, Call me faggot, Call me whitey, I am something you can never be.. Hey!

#8 : What do you think about your parents?
Song : Cromok - Reminder For The Remainder
Answer : Respect what was left, Trigger the chilling spinal chord

#9 : What do you think about very often?
Song : Slipknot - Disasterpiece
Answer : I'm not supposed to be here

#10 : What do you think about bestie?
Song : As-sahar - Fandeyian Okultika Hymnology
Answer : Queen of idolizing grace

#11 : What do you think of the person you like?
Song : Arch Enemy - My Apocalypse
Answer : My apocalypse is near

#12 : What’s your life story?
Song : Cradle of Filth - No Time To Cry
Answer : Everything will be alright, Everything will turn out fine, Some nights I still can't sleep, And the voices pass with time.

#13 : What do you want to be when grow up?
Song : Korn - Seed
Answer : Every time, god damn, I look at my seed, I see something I can't be. Beautiful and care free, that's how I used to be. Like some god damn fucking freak, I'm so pressured, I'm so weak. Something takes a hold of me, something I can't believe.

#14 : What do you think when you see the person you like?
Song : Helloween - Keeper Of The Seven Keys
Answer : You re the keeper of the seven keys, that lock up the seven seas

#15 : What do your parents think of you?
Song : Radiohead - Creep
Answer : You float like a feather, In a beautiful world, I wish I was special, You're so fucking special

#16 : What will you dance to at your wedding?
Song : Lamb Of God - Redneck
Answer : So drunk on yourself, self-righteous, A laughing stock of your own fucking stage

#17 : What’s your hobby/interest?
Song : Carcass - Corporal Jigsore Quandry
Answer : Excised and anatomised, deviscerated disarray, The torso diverged with pride, Deftly amputated, evulsed limbs now defunct, The trunk imbrued, tatty stumps used as lugs, For a chondrin puzzle so quaint, Head and body decollate. A heaving mass so quiescent...

#18 : What’s your biggest fear?
Song : 18SGG - Nangoi
Answer : can u please stop being so good

#19 : What’s your biggest secret?
Song : Carburator Dung - Boo Hoo Clapping Song
Answer : And everyday, we share our dreams. And everynight, we laugh at things. Now you don't care, now you don't feel. So many friends, now where they'll be? Now you tell me...

#20a: What do you think about the person who started this tag?!!!
Song : Children Of Bodom - Bodom After Midnight
Answer : Bodom after midnight yeah!

#20b: What do you think about the person who tagged you to do this entry?!!!
Song : Rotting Christ - Dive the deepest abyss
Answer : Painted in colours, Mesmerised in purple, I trespass with no fear, Frontiers and doubts

ps: ni setelah aku di tag oleh cik President..

Jumaat, 28 Mac 2008

Ugly

17 comments
ini adalah kesinambungan cerita post yang sebelum ini..

selepas aku pulang dari solat jumaat, aku bersama dengan housemate aku (call him as Di) pergi membeli makanan di Seri Ledang (kat depan kedai Pak Ali), Taman Universiti. disebabkan Di ada kerja dan aku telah berjanji dengan Kucai untuk pergi ke UTM pada pukul 2.30 petang, maka kami beli bungkus sahaja dan Di menurunkan aku di hadapan Teratak 42 dan beliau terus bergerak ke tempat yang dia ingin tujui..

Sedang elok sahaja aku memasukki halaman Teratak 42, aku teringat aku tak bawak kunci rumah. nak panggil Di, dia dah jauh lak pergi. aku ketuk ketuk rumah, tiada sahutan yang dijawab. dan handphone aku juga tertinggal di dalam rumah. Damn. diorang sume dah pergi kerja ke, pada otak aku..

aku lihat jam sudah menunjukkan 2.15 petang. no time to waste. kejap karang mungkin kucai pulang dan terus pergi ke UTM. berdasarkan kepada pemikiran singkat aku, aku bentang surat khabar (sekali lagi) dan makan sahaja di situ. i'm running out of time dammit..



nasib baik gak la kucai datang 7 minit kemudian. sangat berterima kasih sekali lagi kepada kucai kerana aku boleh masuk rumah pastu.. hehe..

♫♫♪♫♪♪♫♪♫♪♫♫

Butterfingers - 1.2 miligrams. album lama. aku suka sangat dengar album ini. nak nak pulak time aku terasa teramat sangat untuk beremosional. menyanyi sambil menjerit. sume lagu dalam ni best. Ugly - salah satu lagu yang aku suka sekali. sudah bertahun tahun belajar main gitar dengan lagu lagu yang gelap, tapi still lagi tak boleh bermain lagi ni. Fazrol dan rakan rakan kitorang yang lain pon same. emm.. bile lah nak jam lagu ni ;(



She grumbles screaming down to me
come back don't skirt around my dream
I think I'm gonna lose my head
I'm sleepy and I wanna faint

I'm so ugly I cut my hair I'm so stoopid
I got grade 2, if you want me
then stick with me

I'm a loser and

you don't care about me 4x

Rabu, 26 Mac 2008

Random Experiment

15 comments
Hari isnin lepas..



setelah menunggu dan berusaha selama lebih seminggu untuk mengdownload cite dvd ni yang ada 15 part dari rapidshare with internet yang putus putus (if korang tau camne nak donload rapidshare, mesti korang tau misery aku), akhirnya aku berjaya mengdownload cerita Futurama: Bender's Big Score. emm.. cite ni dah kuar dari tahun lepas, cuma 2 minggu lepas aku berhempas pulas untuk mencarinya. hehe

before that, ari ahad tu, dapat mesej dari celcom. dapat free RM20. hehe

۞

Juga hari isnin..

Kawan aku (si ڜ) meminta kunci rumah dari aku ketika aku berada di SUB untuk mengambil barangnya di teratak 42 kerana dia hendak pulang ke Kuala Lumpur terus. aku bagi and aku cakap la kat dia, "aku sat karang nak pulang tau. ko tinggalkan la kunci ni di XXXX". dan dia hanya mengiakannya.

Beberapa jam kemudian (pukul 2 petang), aku pulang ke rumah dengan menaiki teksi (satu kenderaaan yang patutnya ada meter bergerak, dimana ianya sepatutnya indicates duit yang aku bakal kehilangan). tiba sahaja di rumah, aku lihat tiada kenderaan. memang le. sume g kerje. aku terus g ke XXXX untuk mengambil kunci aku. tiada. mungkin dia letak di tempat lain.. cari, cari dan terus mencari. tiada juga. aku try call dia, asyik peti suaranya sahaja yang angkat.. damn!

hari sudah hujan. terpaksalah aku call encik kucai. "cai, hari nak hujan and aku takde kunci rumah. sekiranya ko tidak keberatan, minta tolong ye". dan kucai membalas dengan ia sahaja. sementara tu, aku bentang surat khabar didepan rumah dan lepak sahaja. pada pemikiran aku, sekiranya kucai tidak muncul juga dalam jangka masa yang lama atau dia akan pulang pada pukul 5, mungkin aku akan tidur sahaja di depan rumah sendiri..



terasa lak macam nak buat seperti dalam picture ni.. hehe

seb baik gak kucai datang sejam lepas itu. yeay. boleh tidur di atas katil ku XD

malamnya aku tertdo lagi untuk 2 jam. tapi banyak pulak sms yang dapat time aku tengah tdo tu. bangun sahaja, terus calling, calling, dan terus calling, akhirnya kredit percuma aku (RM 20) itu dihabiskan begitu sahaja ;(

♫♪♫♪♫♪♫♪♫♫

Band Ashes of Scarlet. first time aku meet them ketika gig di taman universiti itu hari. best gak lagu lagu dia. experimental band dari Melaka. hehe.. aku nak carik album dia la. mungkin aku kene g ke MMU Melaka punya finale nite (beserta dengan band hujan, komplot dan lain lain) ;p

Now playing: Ashes of Scarlet - Random Experiment.mp3

Isnin, 24 Mac 2008

Weekends with Lorong Ter-Babas (LTB)

7 comments
Before this, aku dah cite pasal Nazri (Geweng Terbabas, vokalis Lorong Terbabas) kan? so, hujung minggu ni aku menghabiskan banyak masa aku dengan Geweng. ye lah, dia baru balik dari Miri. so, lepak lepak la dengan dia. nak gak dengar pengalaman kerja dia selama beberapa minggu tu. nothing much. tapi agak fun gak la sebab suke tengok dia bergurau gurau senda dengan 'abang' dia, Sheikh (Panjang Terbabas, bassist Lorong Terbabas). Hujung minggu ni jugak banyak follow diorang g berlatih kat studio studio jamming Taman Universiti. preparation untuk memasukki Touch of The Music (just a fancy name untuk Battle of the Band sempena Pesta Konvo UTM).

Ni picture ketika diorang tengah jamming di studio Taman Universiti. dari kanan, Geweng Terbabas, Azri Terbabas dan Shukran Terbabas.



Ni pulak adalah picture drummer diorang yang tengah main double pedals. Dari kiri atau kanan, Nuar Terbabas.



Since aku bukan orang yang bertugas untuk mengambil picture diorang tengah battle, so, aku tak dapat la nak letak picture ketika diorang tengah 'Mengamuk' kat pentas tu. mungkin kat dalam blog Yazid ade kot (tapi buat mase ni takde lagi), since Yazid adalah Photographer untuk Lorong Terbabas.

Taniah diucapkan kepada band Lorong Terbabas kerana telah mendapat tempat kedua dalam pertandingan tersebut. kalah kepada projek band, Kerepek Pedas Warna Merah yang line upnya terdiri daripada band band otai di UTM (Christo, Aegis dan juga Lorong Terbabas). 'memang la korang menang, sebab pakai line up camtu ;p' desiran kata kata pihak yang tidak mendapat tempat pertama. hehe

Dan ari ahadnya pula, aku pergi tengok budak budak ni konvo. ni ha. 4 daripada 5 orang ahli LTB grad serentak. taniah diucapkan kepada korang. semoga kertas kertas (transkrip dan sijil) yang korang dapat tu dapat membantu menaik-tarafkan ekonomi Malaysia semasa :)



owh. lupa nak cakap. diorang bawak lagu Search - Di Pintu Sepi.mp3 ketika battle tu. aku memang suke sangat lagu ni. perhaps sebab lirik dia kot. and ni ha lagu dia (bukan record kat battle tu) ;p



ku berdiri di pintu sepi
di tengah-tengah gelombang kota
dengan keadaan ku yang begini rupa

lihat diri yang selama ini
yang sering saja diselubungi
dengan kekalutan kesilapan

maka datanglah kutukkan
maka datanglah cacian
dengan tiada henti-hentinya

*
tolonglah aku wahai teman
jangan dikutuk diriku lagi
tapi berikanlah aku pedoman

[korus]
beri nasihatmu agar dapat ku pegang keyakinan
bukanlah kutukan dan bebanan (dan bebanan)
berilah pandangan
agar aku kembali kepangkal jalan
bukanlah kutukan dan bebanan (dan bebanan)

(ulang * dan korus)


ps: Geweng nyanyi memang ada ubah siket. nak bagi masuk dengan arrangement diorang katanya ;)

life goes on ;)

Khamis, 20 Mac 2008

Path

18 comments
To achieve the impossible dream, try going to sleep.
Joan Klempner

This month..

Awal bulan: Joe telah meninggalkan teratak 42 setelah mendapat tawaran penukaran tempat kerja yang menjanjikan pulangan yang lebih lumayan di sekitar selangor. selama joe berada teratak 42, banyak aktiviti yang dilakukan bersama. and he's sempoi, satu kepala with us.. tapi dia terpaksa pergi juga, demi salary dan aweknya yang lagi dekat dari sana. hehe



Tengah bulan: Nazri (a.k.a Geweng) juga telah meninggalkan teratak 42 setelah mendapat tawaran kerja di offshore. geweng, antara teman yang rapat dengan aku sejak tahun 2000, pergi ke miri demi mencari rezeki yang halal. hmm..



Akhir bulan: Herman (pegawai penyelidik/RO aku, satu opis dengan aku and meje die blakang aku), juga merupakan teman perbualan aku di waktu kerja, dan agak rapat dengan aku semenjak aku join group Dr T, juga mendapat tawaran untuk berkerja di MIMOS, Putrajaya. really good for him..




best wishes for them..

this month, ramai gak diorang yang rapat dengan aku pergi ke tempat/negeri lain. maybe pasni agak susah nak berjumpa dengan diorang lagi..

saying about future just makes me headache.. i wonder what my future will be. setelah dikira... kira... kira... dan kira lagi, ada kemungkinan aku jadi seperti begini (picture is taken from azwan fotopages)..



...sekiranya aku mula malas nak mengendingkan apa yang telah aku telah start selama ini. aku telah buat keputusan untuk step in, and aku kene sedaya upaya mempertahankannya, sehingga aku dapat step out balik seperti yang aku expect semasa aku step in. dan aku tak nak la step out macam tu je, masa dah step out nanti, mesti la ada lagi pilihan path yang perlu aku terokai. dan apabila aku ambil path tersebut, maka terjadilah "step in" seperti yang telah aku terangkan tadi.. loop. till death come near me ;p



but, another thing to concern is memilih path (sekiranya ada banyak path la). which one? if u ask me to answer it right away, i'll give u the answer. but try gimme a lil time, and i'll give u another answer. and gimme a lot of time to think, and i cracked down, can't answer. i just want a fine life..

Now playing in ف wildchild ۞ winamp: Empty Decoration (Lagu Kopitiam) by Indecisive


I wake in the dawn to showers of light
Moments of emptiness surround
Floating away with auras of hope
But reality brings me down to the ground
What can i do
What can i say
I need a place to hide away
Just for a while, just for a smile
Just for the life i used to know

Where every song
Was filled with words of love and not of anger
Where did they go
Why did they leave me far behind

[co]
Cause i don’t wanna be alone (Oh Oh)
Living life all on my own (Oh Oh)
I don’t wanna live my life in isolation
Filled with empty decorations
Cause i wanna be with the people that i know
Who will do the things i do (Oh Oh)
Making all my dreams come true
I don’t recognise the shadows on my door
Although i’ve seen them all before
Because the only thing i really want is to be with you…

I look at the sky, it looks back at me
I can’t hear the silent melodies
I know that i’m here yet i am lost
Blown in confusion by the breeze
Hiding my face, crying alone
I need to find my way back home
Back to the place, the wonderful days
Living the life i used to know

Where every smile
Was born out of a love and of sincerity
And every tear of everflowing joy



sekadar luahan di subuh hari :)

Isnin, 17 Mac 2008

Index of /nangoi

16 comments
Jumaat lepas, selipar jepun aku (yang kaler warne putih and ade biru biru siket tu) kene tibai kat Mesjid Taman Universiti. hah. selipar tu pon ada orang nak tibai ke? hangin aku.

Jumaat sehingga Ahad lepas aku mengalami kesengsaraan sakit kepala. argh!

Sabtu lepas aku mengemas bilik aku. (kiri = sebelum).. kemas tak? hehehe



Ahad, aku pergi menjemput أني yang baru tiba dari melaka. seronok. sebab dah lama aku ternanti nantikan kepulangan dia. walaupon sekadar menghantar dia (naik bas je) ke ulu tiram. tapi best!

Ahad juga. singgah di City Square. ade pameran rupanya kat situ. what a great match. a beautiful girl with a beautiful car ;)



Ahad lagi.. ada PC Fair di Landmark. tapi takde situasi seperti pasar borong.. emm.. high hopes? perhaps.. semuanya kat situ is the same old pieces. nothing new..



Ahad malam. untuk pengetahuan lebih lanjut, sila baca di blog Yazid..




۞

this weekend juga, aku berjaya mengdownload album Pheaw! Vol I (album tahun 2000). album yang mengenalkan aku kepada band band seperti Cromok dan FTG. dan juga akhirnya aku teringat kepada satu lagu yang dah lama aku tak dengar 18SGG - Nangoi. aku mencadangkan kepada korang (yang minat lagu lagu macam aku ke) dengar lagu ni ha.



Never say, never regret
no one can escape from this pain, no.. no one can
so is this the trails that i failed
cuz of my dreams and coming up as i show my own way

can u please stop being so good
think that u are so fine
i think u are just another fools
saying u never listen to me
if u can open ur eyes and maybe u can see

no more losers..
no one wins..

no more losers..
there's nothing to gain..
so is this the trails that i failed
cuz of my dreams and coming up as i do my own way

pain to expire~


aku suka sangat perenggan kedua tu. dan aku rasakan lagu ni amat sesuai untuk diri aku sendiri. sentiasa mengpush diri sendiri untuk membuat multi tasking dan multi platform, tapi akhirnya merosakkan diri sahaja.. haha!

Jumaat, 14 Mac 2008

¹/²

20 comments
Not only is the universe stranger than we imagine, it is stranger than we can imagine.
Sir Arthur Eddington



baru 1/2 bulan iaitu baru 1/2 events yang aku selesaikan untuk bulan ni. banyaknya kerja. kalo semua kerja aku tu berkaitan, tak apalah jugak. leh shift siket tarikhnya. ini tidak. tak apalah. demi mencari rezeki yang halal.. semoga aku dapat menghadapi bulan ini dengan tenang. dan semoga tiada unsur unsur cracked-mind yang akan berlaku


ps: lame dah tak visit blog kamu semua. maaf ya.

۞



apa yang menggembirakan minggu ni adalah aku dapat lihat buku conference yang meletakkan paper aku. buku conference dari Universiti Cambridge :D alhamdulillah paper aku diterima di cambridge sane. tapi... apsai nama aku tu disalah tulis lak??


۞



aku membantu rakan aku menjual barang.

  • Electric Saver: RM 180

  • 1GB M2 Sandisk: RM 65

  • 2GB M2 Sandisk: RM 95

  • 1GB Micro SD: RM 38

  • 2GB Micro SD: RM 60


harga tersebut termasuk dengan posting around malaysia :D ada sesiapa nak, sila hubungi aku ya. tell this to others. jgn risaw. jaminan disediakan. dia juga menyediakan pendaftaran streamyx. contact me to know futhermore.


۞

time time camni la aku suke sangat dengar lagu lagu cromok. lagu lagu dia banyak memberi unsur unsur membina dengan muzik yang keras :D think positive yo! terutamanya lagu Cromok - Error.mp3, dan Malex - Error.mp3 (album: hail to the king/a tribute to cromok)

:)

Isnin, 10 Mac 2008

My Hope and Faith after PRU-12

22 comments
Aku menulis ini berdasarkan apa yang aku rasa, apa yang aku dengar dan lihat, dan apa yang aku jangkakan.. dan post kali ini sememangnya ada unsur unsur perkauman dan keagamaan.

Negara kita akhirnya telah menamatkan Pilihanraya Umum ke 12 (PRU 12) setelah kiraan undi terakhir telah diambil kira semalam. banyak kejutan, banyak kegembiraan dan banyak kesedihan. aku, personally juga turut terkilan. ya. aku tahu ramai antara pembaca blog aku ni adalah terdiri dari kalangan pihak pembangkang dan juga golongan yang agak pasif.. but hey, come and read me first.


Pulau Pinang..

Agak mengecewakan apa yang berlaku di Pulau Pinang. Akhirnya Pulau Pinang telah jatuh ke tangan DAP. what's the worst things that could happen? sebelum ini pon Pulau Pinang telah berada ditangan Parti Gerakan. both leader is a Chinese..

ok. let me tell ya. Parti Gerakan termasuk di dalam gabungan parti perikatan yang membentuk Barisan Nasional. Dan clearly pucuk pimpinan Barisan Nasional kebanyakkannya terdiri daripada UMNO, satu parti Melayu. DAP pula adalah parti yang dipimpin oleh Karpal Singh dan Lim Kit Siang. i think u'll know what i mean here.


Barisan Nasional..

Lately, memang clearly nampak perjalanan BN terlalu rapuh dan terlalu mengambil jalan yang mudah. terutamanya apabila melibatkan isu - isu perkauman, serta perbelanjaan negara. ramai yang melihat the whole country is running by one family. malah, kenaikkan harga barang dikatakan amat melampau. hmm.. corruption berada di mana mana. letih eden..


persepsi dari kalangan orang - orang muda mengenai kemenangan ba..

ramai antara mereka yang bergembira. aku lihat, memang ramai golongan muda mudi yang menyokong Parti Keadilan Rakyat (PKR). kerana kebanyakkan mereka tidak tahan dengan kerajaan sekarang. tidak tahan dari segi permainan politik, kuasa rakyat yang rendah, kenaikan harga barangan (dan rokok??) yang melampau. kenaikkan harga minyak..

persepsi dari kalangan orang - orang tua (orang lama) mengenai kekalahan bn..

pagi ahad 9 Mac 2008 (sehari selepas hari PRU12). ramai dikalangan mereka yang kelihatan terlampau sugul. dan ada diantara mereka menceritakan the worst possible senario yang mungkin berlaku. mereka menceritakan sebagai orang yang cintakan bangsa dan agama sehingga menitiskan air mata. ok. biar aku ceritakan semula..

let say PKR terdiri daripada 1/3 melayu, 1/3 india dan 1/3 cina. barisan alternatif juga terdiri daripada DAP dan PAS, dimana DAP dikuasai oleh non-malays dan PAS dikuasai oleh malays. ok. sekiranya satu satu perlembagaan dicabar didalam parlimen, terutamanya melibatkan keistimewaan hak orang - orang melayu dan mengenai Islam, clearly korang boleh nampak angka mana yang mendapat majoriti and agama dan kaum mana yang kini didalam ancaman..

dan apa yang lebih menakutkan, DAP adalah pecahan PAP (dari singapura - ketika pecahan Singapura itu, orang PAP akan pergi ke Singapura dan bakinya penyokong yang tinggal di Malaysia membentuk parti politik baru yang digelar DAP) dan korang yang hidup cukup lama boleh nampak keserupaan DAP sekarang dan PAP dahulu sebelum Singapura keluar daripada malaysia.

dan aku pula..
aku tak nak jadi orang bodoh, rebel semata mata hanya untuk menurunkan harga barang, tapi akhirnya memakan bangsa dan agama sendiri. dan aku juga tidak puas hati mengenai kepimpinan yang ada sekarang, terlalu jauh dari apa yang diperjuangkan oleh Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj.

sudah tentu aku akan menyokong Barisan Alternatif sekiranya mereka memperjuangkan satu bendera, satu pucuk pimpinan, demi bangsa dan agama serta meletakkan clear statement mengenai term 'Malaysia' di mata mereka. bukannya Barisan yang ada 3 atau 4 bendera. perjuangan masing masing terlalau berbeza.. cubalah kamu fikir sendiri kenapa mereka tidak mencipta SATU bendera.

God, please save our country..

Jumaat, 7 Mac 2008

Motherland Malaysia!

9 comments

(pemandangan dari tingkat atas teratak 42)

Esok (jumaat) aku akan pulang. demi menunaikan tanggungjawabku sebagai seorang rakyat Malaysia. sebagai seorang yang berikrar atas 5 rukunegara semenjak kecil lagi. juga sebagai seorang anak jati Melaka (hehe).

sebenarnya aku merasakan amat beruntung kerana aku dilahirkan pada 1984. kerana aku percaya, mereka yang dilahirkan sezaman dengan aku ini mampu melihat arus perubahan yang berlaku di sekitar kami dengan begitu pantas sekali. tidak kiralah dari segi kemajuan, kemodenan, kemoralan dan politik negara. dan kini telah tiba masanya untuk kami diberi peluang untuk merasa menukar kerajaan ataw mengekalkan apa yang ada.



usah ditanya apa yang akan aku pangkah. dacing, bulan penuh, bulan tak penuh, redbull, roket, semangat 46 mahupun kunci. akan ku simpan rahsiaku bersama sama dengan peti undi sebagai tanda hormat ku kepada prinsip mengundi. segala persoalan mengenai ketidak adilan, penegakkan prinsip yang kabur, akan menjadi titik tolak kepada konsep pemilihan bendera kelak.

oleh yang demikian, aku amatlah looking forward kepada apa yang bakal berlaku di sekeliling aku. for me, for the sake of my generations and for our beloved motherland (Родина-мать)

Rabu, 5 Mac 2008

Majlis Perkahwinan Zaidi dan Aimi

14 comments
Taniah kepada pakcik aku ni, bininya dan keluarganya kerana berjaya melangsungkan majlis perkahwinan ini dengan berjaya dan bergaya. sebanyak 9 buah khemah di sediakan untuk para tetamu.



Majlis ini menerima ramai kenalan dari pukul 11 pagi sehinggalah 4 petang. tiada alasan 'aku rasa dah petang sangat, tak boleh datang la' kerana maseh ramai lagi yang datang pada pukul 4 petang.



Orang bersilat. mungkin dia berkata "kalo berani, masuklah". haha. tapi memang ada yang masuk bersilat gak lepas dia nih. orang dari singapura yang masuk ;p



Merahnye dia ;p



Hadiah sumbangan yang diterima. hadiah yang aku bagi takde dalam gambar (sebab aku tak bawak hadiah aku lol)



Semoga mereka berbahagia hingga ke akhirat kelak :)



Sabtu, 1 Mac 2008

Mari Go Round~

24 comments
1. playing futsal. sabtu 1 pagi ke 2 pagi kat city plaza, johor bahru.
2. playing cards. 3 pagi ke 4 pagi kat teratak 42, skudai.
3. teman nazri g sarapan kat ayub. 11 pagi ke 1 petang. taman universiti, skudai.
4. naik bas dari larkin. 1.30 pagi.
5. turun bas di hentian serdang. 6 petang. pergi ke umah sedara kat pandan mewah, ampang.
6. sampai kat pandan mewah. 6.30 petang. lepak jap. pastu terus ke utm city campus, jalan semarak.
7. sampai di utm city campus. 7.20 malam. amik kakak, terus ke bukit mahkota, bangi.
8. sampai di bukit mahkota. 8 malam. amik barang jap. terus ke klia, sepang.
9. errr.. singgah g makan jap kat nilai 3. lapaa. pastu teruskan perjalanan.
10. tiba di klia. 9.30 malam. dok lepak kat klia sampai sekarang..

11. amik kakak aku kat klia dan terus pulang ke umah dia. 2.30 pagi.
12. hantar kakak aku ke utm kl. 7.30 pagi. sarapan skali kat sana.
13. tiba di serdang untuk Majlis Persandingan Zaidi dan Aimi. 10.00 pagi.
14. keras kat sana. tak taw nak buat apa. tak dapat nak tolong tolong kat sana, sebab diorang dah ada komuniniti diorang sendiri untuk buat benda benda tu. takkan aku nak kaco line sri andalas lak ;p
15. amik kakak aku kat utm kl. 2.00 petang. singgah puduraya beli tiket balik. 8 malam ni.
16. tiba di serdang balik. 3.00 petang.
17. lepak kat umah farol. 4.00 petang
18. balik ke pandan mewah. 4.45 petang.
19. departure. aku g ke stesen lrt bandar tasik selatan. 6.00 petang.
20. lepaaakkk kat situ sampai pukul 7.00 petang.
21. pergi ke puduraya. 7.10 petang
22. sampai di puduraya. 7.30 petang. tanya kaunter aku beli tiket bas, dia kata bas KKKL takde pukul 8 malam. bangang punye KKKL. die soh aku naik bas pkl 9 malam. memang CELAKE KKKL. dah tau takde, boleh lak ko g jual tiket pukul 8 tu ek.
22. lepak kat kedai mamak depan puduraya. 7.40 malam dengan sorang brader tu. orang kuat DAP. borak dengan dia pasal future DAP
23. naik bas pukul 9.00 malam. tapi bas gerak pukul 9.30 malam.
24. sampai di sri putri, skudai. 2 pagi. tepon geweng, dia tak angkat. seb baik yazid ada. dia tolong amik aku. thanks also to kucai :)

nanti aku letak lak picture2 yang aku dan bukan aku snap waktu Abang Zaidi bersanding :)

۞

Part 2

Tak sampai 24 jam aku lepak di teratak 42 setelah berpusing pusing di sekitar selangor/kuala lumpur tempoh hari, aku dihasut oleh geweng untuk menemani dia dan arep azaddin untuk ke kuala lumpur sekali lagi. mereka ke sana adalah untuk menandatangani kontrak untuk kerja mereka. taniah untuk mereka. dan aku, turut serta pergi ke sana untuk melihat peluang pekerjaan untuk aku pula..

1. 12.30 malam bergerak dari teratak 42, taman universiti bersama arep azaddin dan mohd nazri (geweng).



2. 3.45 pagi tiba di rumah danial kat kampung baru, kuala lumpur. tdo pada pukul 5 pagi setelah melayan mereka berbual.

3. 7.20 pagi keluar dari rumah danial. g sarapan dahulu.

4. 8.10 pagi. tiba di tempat dituju. ape tah name tempatnye tu.

5. 9.30 pagi. selesai semua, balik ke johor.



6. 12.30 tengah hari. tiba di pontian. terus hantar arep ke sekolah. ehem.. arep adalah seorang cekgu di pontian ;p



ingatkan nak g usha sekali kat pontian pasal moto adik kepada awek geweng, tapi macam kelam kabut lak. terus balik.

7. 2.30 petang. tiba di teratak 42. huh. penat giler.

۞

Blink 182 - Carousel
I talk to you every now and then
I never felt so alone again
I stop to think at a wishing well
My thoughts send me on a carousel

Here I am standing on my own
Not a motion from the telephone
Now I know not a reason why
Solitude is a reason to die

Just you wait and see
As school life is a
It is a woken dream
Aren't you feeling alone?

I guess its just another
I guess its just another
I guess its just another night alone

Now as I walk down the street
I need a job just to sleep in sheets
Buying food every once in a while
But not enough to purchase a smile

A tank of gas is a treasure to me
I know now that nothing is free
I talk to you every now and then
I never felt so alone again

Just you wait and see
As school life is a
It is a woken dream
Aren't you feeling alone?

I guess its just another
I guess its just another
I guess its just another night alone


... and i wonder what tomorrow would be ;)

ps: mary or merry? hmm.. mari kot ;p