Khamis, 24 Ogos 2006

MHI, Memoryless, Drop and Gigi

Lepas bangun pukul 11 malam tadi, terus tak leh tdo. So, layan je la kepala ni sampai pagi. Pagi tadi tengok MHI (Malaysia Hari Ini). Lame dah tak tengok MHI. Banyak gak la dapat pagi tadi. motivasi etc. and baru tau, yang sebenarnye OIC sebenarnye banyak tolong Lebnon, it just tak dapat pendedahan media je. emm. ingatkan OIC ni just berdiam diri. Mase tengok MHI tu, ade ruang ucapan kat bawah. ingatkan nak wat ucapan, tapi kene jadi ahli MyTV3. 3 kali hantar sms untuk daftar, tapi sumenye kene reject. hehe.. rugi je RM1.75 kredit aku. Tapi yang bestnye mase MHI tu, ade dengar pengacara tu (Fitri kot namenye) masa tengah buat ulasan pasal surat khabar. ".... apa apa hal pon, Life Goes On.. " hehe. best plak dengar orang cakap macam tu :)

nak g kelas, tapi badan rasa letih lak. nak taknak pakse badan ni pegi fakulti and bantai terbungkang kat C22. tak peduli, janji dapat tdo. luckyly dapat bangun 10 minit sebelum kelas. masuk kelas, kepala weng je. tak paham. nak nak plak mase die terangkan pasal random dan MEMORYLESS. Penat aku tengok Doktor tu terangkan pasal MEMORYLESS.. "bla bla bla... Forget about the past and we continue our life..." tetiba plak masuk bab falsafah. hehehe..

tengah kelas tu, dengar lak budak2 ni cakap tarikh akhir drop di pendekkan. dari 22 September jadi 2 September. Wah. Pastu diorang cakap lagi mesti => dari 6 jam kredit. so, aku tak leh nak drop la (sebab sekarang ni 8 jam kredit). cuak gak. dalam pkl 3, pergi running ke SPS. tanya kat kaunter. die cakap die pon tak tau. die call sape tah pastu cakap tarikh akhir drop 22 Sept. Pergh.. bengang je aku. pastu tanye die pasal minimum jam kredit. die kate 9. aku betah balik cakap aku ari tu daftar 8 je boleh. pastu (dengan ragu ragu) die kate "eh... maximum 9 jam kredit".. haha.. tawakkal je la aku (tak yakin plak).

balik dari SPS pegi Taman U. pastu pegi jumpe doktor gigi. nak cabut gigi. dapat turn ke 180 (hehe). masuk je bilik 'pembedahan' tu, tengok ade 1 doktor and 2 pembantu. tengah bizi. borak2 dengan doktor, then die check gigi aku. pastu die puji aku (kot) kate aku banyak lagi gigi susu. hehehehe. so, time die nak cabut gigi aku tu (gigi yang nak cabut tu pon gigi susu, lame giler sebab die kate gigi susu aku tu kuat lagi and akarnye panjang.. hehe :), tetiba tangan die tertolak meja kecik tu sampai terjatuh jarum and terus tercucuk dada aku. adoiii, sakit gile. dah la die bagi injection pakai bius dengan jarum panjang giler. ahaha. dah 2 jam tak abis2 lagi kesan bius tu.. adoiii laa..

kat papan tanda tu tulis: Cabutan = RM 3.00 sebatang. ingatkan nak je mintak kurang (sebab gigi aku yang kene cabut tu bukan sebatang, tapi 1/2 batang). hehe.. Doktor kate, takleh makan makanan pedas, panas dan keras. (macam tau tau je aku tiap2 hari makan bende2 tu). ape aku nak makan pas ni ek..

aiya. panjang lak aku tulis kali ni. ape ape hal pon, life goes on (cuma lepas ni tanpa gigi aku yang tersayang tu :)

4 ulasan:

  1. o i c.. mcm2 ye yg berlaku? he2! mcm mane la doctor tu boleh tertolak meja tu.. luckily, takde pisau atas tu.. huhu ;p

    BalasPadam
  2. Sian ko.. bengkak tak? aku dulu dapt Dr pompuan bengkak pipi.. tak cool langsung... tapi takpe.. ada bestnye Dr pompuan ni.. tak gitu raja :D

    BalasPadam
  3. ohoo Dr pompuan tak cool yer? Dr laki lagi laa.. kalo Dr perempuan wat pipi ko bengkak, apetah lagi Dr laki (cool kucai cool hehe).. papepon sian gak dgn raja huhu..

    BalasPadam
  4. err.. sebenarnye ade gak pisau atas tu. tapi lucky gak ar sebab just jarum je yang jatuh :)

    Dr. Pompuan cool. Dr. lelaki pon cool. memang best kalo tengok doktor 'buat kerja'. rilex je.. kalo orang dah professional, memang buat kerje rilex, macho and cool je :)

    thanks 4 ur concern :)

    BalasPadam

terima kaseh :)