Selasa, 29 Mei 2007

From May to June

Chapter 0: Prologue

Ahad 27hb.
Aku pergi kl, jalan jalan dengan awek aku. budget saje je nak jalan jalan dengan dia, tapi at the same time, aku buat die kecewa dengan aku. maaf kepada sesiapa yang terlibat. i know i don't deserve to give any excuse.

Isnin 28hb.
sarmi borak borak dengan aku meluahkan perasaan. aku dah mintak izinnya untuk menampal log ym kitorang kat blog aku. tapi aku tak nak la jadi kejam sangat macam tu. aku tampal mane main point die je. ni antara ayat die yang sedih, "die nk lepak ngan membe2 die...xsudi dtg umah aku...huhu".

then aku balik bilik and try setup windows xp kat pc aku. problem: sound device kejap detect, kejap tak. kecewa aku. sehari suntuk aku try solve masalah tu tapi tak dapat dapat jugak. akhirnya aku tertido pukul 3 pagi.

Selasa 29hb.
aku bangun awal gila pukul 5 pagi. 2 jam aku tdo untuk malam ni.. tak cukup (sebab biasanya aku ni tdo macam baby, 10 jam sehari). still godek godek pc tu. dah lebih dari 12 kali aku rase aku format + setup windows dari semalam. then, it comes to one fatefull time when suddenly hard disk kat pc aku tu kuar asap. damn. terkejut giler aku. ini first time aku tengok sendiri depan mata hard disk terbakar (aku suspek IC die terbakar, sebab bau silikon hangus). damn.. damn

---

terasa pulak life aku back to before this (a man with null). ape yang aku buat, sentiasa tak kena. sometimes ape ape yang aku buat banyak menyebabkan orang sekeliling aku kecewa, depress, emo dengan aku. and kadang kadang aku fikir ape ape barang yang aku sentuh akan rosak. am i a jinx?? damn.

8 ulasan:

  1. *ape yang aku buat, sentiasa tak kena
    => ni kna berfikir sbelum bertindak.. tak leh main hentam buat je..


    *ape barang yang aku sentuh akn rosak
    => da format 12 kali.. mau HD tak sakit urat..

    btw.. suma tu pgalaman..ok.. jgn anggap suma tu null dlm idup ko.. bila kita anggap idup kita null..kita cm tak mnsyukuri tuhan masih memberikan kita nyawa utk hidup di bumi ni..


    sekian.ceramah dr ustazah.. minggu depan ustazah ceramah lg.. bye bye

    BalasPadam
  2. eeeee....xkuase aku tgk laki bini ni bermanje2 kt blog...woi kt bilik dh le...kuheh3

    anyway...fa, gile ah ko paste ayat tu je...hahaha...nampak mcm aku keji lak...siot jek...taula ko merajuk aku tinggal ym ko gtu jek...ala lek ar..kan aku masih hutang penampar+penerajang ko berpuluh2 kali lagi...heheheheh

    BalasPadam
  3. #abeming

    mane ade aku bermanja2 .. aku bg nasihat je...

    BalasPadam
  4. @yazid
    yup yazid. hari hari aku tersenyum lebar memikirkan cabaran yang telah, sedang and bakal aku tempuhi :)

    BalasPadam
  5. @abeming
    memang nak bagi ko nampak keji pon di mata alam maya. wahahaha

    BalasPadam

terima kaseh :)