Selasa, 13 November 2007

...aah! bbq nite (terima kaseh)

the roof, the roof, the roof is on fire
we don't need no water let the motherfucker burn
burn motherfucker, burn

burn, burn, burn, burn


Di sini aku akan meletakkan rentetan peristiwa ketika bbq nite yang dianjurkan oleh teratak 42 (t42) dan band Lorong Terbabas (LTB) yang berlangsung pada 10 November 2007 malam. untuk melihat dari persepsi lain mengenai malam ini, sila layari ke blog yazid, LTB, t42 (terima kaseh III, mencari tar) dan cik payung
(if korang ade menceritakan jugak, plz tell me. nanti aku insert link nanti).

the nite before..

Terima kaseh diucapkan kepada Shukran dan Fitri kerana telah membersihkan kawasan ruang tamu kami. dan pada mase tu, thanks kepada Yazid dan Geweng kerana telah membuat deal dengan katering Kak Ana (Warisan Tunjang Sdn Bhd) mengenai peminjaman sedikit peralatan serta membekalkan nasik goreng dan bihuun goreng. dan diwaktu tengah malamnye pula, aku, fitri, panjang dan geweng mencari dan memilih batu tar (terbuang) terbaik untuk dijadikan sebagai medan membakar di laman rumah..



the day...

paginya (ekceli tengah hari)..

terima kaseh kepada ahli ahli LTB (Shukran, Azri, Nuar serta ketua band, Panjang) kerana mendecoratekan hadapan umah kami serta tolong membersihkan kawasan laman kami. manakala aku, yazid dan nazri pula pergi ke taman tun aminah untuk membeli keropok ikan mentah secara pukal dan gula sekilo. kemudian terus menuju ke Jaya Jusco untuk membeli 2 batang serai berharga RM 0.30. maklum lah. Jaya Juscokan berada di hati kami. hehehe



Terima kaseh kepada Kucai kerana menjadi sound engineer, Panjang kerana membenarkan laptopnya (yang power giler) untuk menjadi "music box" serta ahli ahli LTB, yazid, ika dan izati kerana membantu mengemas bahagian dalam umah. korang memang baik hati sebab sanggup bertungkus lumus..



video kemas kami boleh didapati di sini.

dan ketika si ika sedang memasak keropok, leh la pulak gas abis. minta maaf ika. selama ini kami memang gamble abis untuk tidak menukar gas walawpon dah hampir 6 bulan menggunakannya. boleh lak gas abis time time critical ni..



so, aku and panjang pergi ke kedai gas. sadly to say, kedai gas kehabisan tong gas (??). seb baik ade kedai apek kat blakang to. thanks to that apek sebab ade jual gas. hehe

perbualan kami dengan yazid (Y)..

Y: tong gas harge die dalam RM 13 je. tak lebih dari RM 15.
P: mane ade. kitorang tadi beli RM 25 ar.
Y: ye ke. dulu aku beli gas takde mahal camtu.
G: hek eleh. tu dulu ar. sekarang memang dah naik giler babi..
A: harge gas memang macam ni la. kedai bapak aku jual harge die memang RM 25.

hehe. apolah yazid ni. tu tahun bila ko beli gas. tapi, apa apahal pon, thanks sebab ko adalah penyumbang terbesar dalam usaha pembelian gas tersebut (dari segi kewangan).



juga terima kaseh kepada usen and the gang (band itakadimas) kerana membekalkan sosej sebagai makanan tambahan. hehehe

dan the event..

perasaan penat aku telah berubah kepada amat gembira apabila melihat usaha kami yang berterusan dinikmati oleh tetamu tetamu. terima kaseh banyak kepada mereka yang sudi datang ke majlis kami. jangan risaw. insyaAllah kalaw ada peluang lagi, akan kami buat lagi :)



tidak lupa juga kepada cik nana payung and her housemates kerana menjadi sponser kepada kami. hehe. thanks :)



terima kaseh kepada fazrol, kerana terus datang ke umah kami selepas balik keje di tengah malam. minta maaf kerana aku ada hal penting lak mase tu.. dan terima kaseh kepada kucai, awek geweng (min) dan yazid kerana mengizinkan menggunakan kamera mereka untuk membantu menangkap momen momen yang agak kritkal ketika aktiviti ini berlangsung.

serta tidak lupa juga kepada korang yang sudi membaca (ataw pon tak baca sangat, ataw tak baca langsung) post aku kali ini. sesungguhnya, post kali ini tiada unsur unsur steganographic :) thanks a lot...

26 ulasan:

  1. havoc la party umah korang....neway...thanx raju...

    BalasPadam
  2. hehe. thanks jugak kat ko dan rakan rakan ko sebab sudi datang ke umah kami.. best ade korang.

    :)

    BalasPadam
  3. hohohoohoh.. macam best aje.. sarmi jom wat gak r kat kl..

    BalasPadam
  4. best ar. jom ar buat. aku follo skali. leh x?

    BalasPadam
  5. minta anda membuat penjelasan tentang transformasi linear anda(merujuk kepada data yg tak normal)
    terima kasih atas jemputan .
    -tetamu tak normal

    BalasPadam
  6. ekceli data yang tidak normal boleh ditransformasikan dengan menggunakan fungsi fungsi square root, log, dan juga kuasa. kene buat camni untuk dapatkan skew ~ 0.0 (+/- ??%) dan kurtosis ~ 0.0 (+/- ??%). ??% ni berdasarkan kepada brapa confidence interval ko. tapi ni bukan transformasi linear. kalo nak pembuktian mengenai transformasi ni, nanti aku leh lampirkan kat ko.

    yang aku katakan transformasi linear mase bbq nite ni, merujuk kepada transformation kepada zscore (mean = 0, and std dev = 1, gune {(X-mean)/stddev} je). but not changing the fact that it is still bukan lagi normal. hehehe

    BalasPadam
  7. best la...kat sana ramai geng...leh wat...kat sini aku ngan tz jek...nak wat ape?aku buntal...tz belon...berterbangan sajelah di udara...isk isk isk

    BalasPadam
  8. yazid..
    jumpe ape?

    buntal..
    weh. ok la tu. ko buat untuk dua orang sahja. sep la bajet ko. hehe
    tapi masalh gak kalo satu dah buntal and satu lagi belon. kekeke

    BalasPadam
  9. buka jumap sebenar nak tulih jom (dlm keadaan ngatuk)

    BalasPadam
  10. saya amat terharu dengan penjelasan anda

    saya berterimaksih kepada anda dengan beberapa juadah yang menarik.

    malam tu memang 10/11/2007, byk perkara yang pelik dan kurang normal berlaku

    semoga anda berjaya dalam research anda-ninja

    BalasPadam
  11. bongek r ko ming.. ko asik cakap aku belon... mane ade belon.. ko tengok aku...slim aje...

    akhirnya.. ko ngaku ko buntal.. jelatang buntal ...

    BalasPadam
  12. yazid..
    ape lah alasan ko tu..

    sue..
    g la masak masak and makan. hehe

    ninja..
    terima kaseh kepada ko kerana sudi datang ke umah kami. ye. memang aku akui ada banyak perkara tak normal berlaku kali ini. semoga ko juga success dalam research ko.

    tz..
    ye cik tz. ko memang slim sekarang. tapi tak leh nak kata apa la. abeming dah dapat evidence yang kuat mengatakan ko belon :p

    BalasPadam
  13. xajak siot....
    sama cam yazid gak.huh! =(

    BalasPadam
  14. alalaaala. rilex ar. pasni aku buat lah bbq nite peringkat negara plak. tak mo ade orang jauh yang kecil hati..

    BalasPadam
  15. ha betul jugak tu..."International BBQ Nite"...eh dah jadi antarabangsa la...takpela...ajak "Pak Itam" sekali nanti...heheh

    BalasPadam
  16. haha. boleh aje. nak seribu daya. nanti kene la plan betul betul. bukannye ramai pon. ok..

    emm.. pak itam tu sapa mi?

    BalasPadam
  17. laaa...berdasarkan surat kabar metro...pak itam merujuk kepas org2 nigeria tu...ala org yg selalu datang jual jam tangan tali pinggang dompet celup tu kalau kita makan kat payung...aku xpasti lak org ape sebenarnya....nigeria dah kot

    BalasPadam
  18. haha.. ko ade byk member pak itam ke? leh gak ming. sambil tu leh wat bisnes skali. tapi kali ni die bukan jual dompet. jual ayam ke, hotdog ke. jual kat sapa sapa yg datang bbq kita nanti :)

    BalasPadam
  19. Hi...nanti wat bbq lagi ajak la saya ye

    BalasPadam
  20. bila nak update blog ni?? em..

    BalasPadam
  21. sudah tulis. tapi tengah nak sambung lagi :) sebentar ye..

    BalasPadam

terima kaseh :)