Khamis, 22 November 2007

Ketika sakit..

Deep into a dying day
I took a step outside an innocent heart
Prepare to hate me fall when I may
This night will hurt you like never before


Ketika sakit kepala..

ini adalah solution dari encik yazid. pergi ke kedai makan/minum, order apa apa air sejuk (ais) dan tekapkan di kepala.

dari dulu lagi aku nampak yazid buat macam ni, tapi aku tak penah tanya dia sama ada menjadi ataw tidak 'trick' ini. hehe

solution dari aku lak, aku suke pergi mencari kawasan yang dapat melapangkan fikiran. dan sambil on the way nak ke sana, aku suka menyanyi keriangan lagu lagu yang seswai untuk di buat pogo. hehe


Ketika sesedu..

aku suka kalo sesedu. sebab apabila bercakap dgn orang, sometimes bende tu jadi macam klaka plak.. mase aku tengah bercakap dengan member aku: "weh, ko tolong *urp* kopikan segala fail yang ada kat fol- *urp* -der tu kat pendrive aku." sebab kadang kadang satu perkataan tu boleh tersangkut sebab tengah sesedu. hehe.. tapi yang tak bestnye kalo kene time start masuk keje sampai lah dah balik kat umah. macam macam gak petua yang aku dapat. dari kawal penafasan, tahan dari bernafas sampai lah ke petua mak aku yang ni:



dengan menggunakan kertas resit ATM, aku tampal sedas kat dahi aku. Geweng Terbabas (GT) ternampak aku buat camtu, pastu die tegur aku..

GT: Ko sesedu ek..
Fa: a'ah *urp*
GT: Sapa yg ajar ko buat cara ni?
Fa: mak *urp* aku. kenapa?
GT: dah agak dah..

hehe.. tak taw la geweng tu perli aku ke ape. tapi mungkin disebabkan kertas yang aku daskan kat dahi aku ni kecik sangat, so terpaksa lah aku tampal lagi besar..



seb baik menjadi gak. hilang sesedu tu. ko tak, aku rasa nak je aku tampal satu resit tu kat dahi aku, or maybe satu ketas A4. 6 jam kene sesedu :sigh:

13 ulasan:

  1. kalo aku sakit kepala.. aku p tido aje..

    klo sedu.. aku suka buat2 terkejut.. buat2 berdebar.. tak sampai 2 seconds.. hilang la..

    BalasPadam
  2. tz..
    kalo sakit pale, aku susah siket nak tdo. kalo sesedu, tak penah lak buat camtu. nanti nak try..

    abeming..
    aku pon rasa sama gak. aku ari tu ade gak minum air. tapi bukan air kosong la. air nes dengan air teh o. hilang sesedu kejap je. hehe

    BalasPadam
  3. penah gak aku dengar pasal minum air tu... minum air dengan satu nafas. or minum air dengan tutup lobang hidung...

    sila test..

    BalasPadam
  4. aq terbiasa buat macam itu setelah aq ditipu degang kwn aq (dia telah mencampur sesuatu dalamminuman kami)

    BalasPadam
  5. Sakit kepala..
    pergi jusco.. pastu dapat layanan istimewa.. terus elok

    Sesedu..
    kena urut skit kat belakang badan..
    terus elok...

    tu trik aku.. korang try la.. cari sesapa.. selalunya berlawanan jantina.. memang confirm elok cepat.. huahuahua

    BalasPadam
  6. sakit kapla: 100plus, tido
    sedu: sedu best aper. bukannye senang nak dapat. lawak tol kalo kene sedu

    BalasPadam
  7. tz..
    nanti kalo aku kene sesedu lagi, aku test minum air satu gelen seteguk je. hehehehe

    yazid..
    ko tak bagitaw lagi cara tu jadi or tak..

    kucai..
    itu lah untungnye ade orang istimewa. hehehe

    sue..
    yup. aku rasa lame gile dah tak kene sesedu nih. klaka abes kalo sesedu. hehehe

    BalasPadam
  8. berkesan, lagi satu cara kemam ais dalam mulut

    BalasPadam
  9. weh ko tampal kat dahi ngn kertas tue macam antu cina yang lompat tue wehh
    kena tampal kertas plak tuk bagi dia xkeja hehe
    tapi xbleh bla tue tampal ngn kertas resit kuar duit kat cimb tue huhuhu
    bagus2

    BalasPadam
  10. yajit..
    owh. bukan ke ko kate ko kene tipu dgn kawan ko. kekeke

    anonymous..
    xbleh bla? macam aku kenal sahaja sapa yang suke pakai ayat ni. hehe.. yang tampal kertas tu adalah petua dari orang orang tua. yang pakai resit cimb tu petua dari aku. aku assume kalo lagi banyak duit ade kat dlm bank, lagi cepat baik. kalo stakat rm10 je, tu lambat jadik tu. hehe

    BalasPadam
  11. yg tipu kandungan minuman buat aq sakit kepala. trus aq letak ais lepas sakit

    BalasPadam
  12. Kalau sakit kepala, aku tido.

    Kalau sakit hati, aku 'tido'kan orang.

    BalasPadam

terima kaseh :)